Het Office 365 Desktopvoorbereidingsprogramma is een toepassing die de pc van een gebruiker controleert om te bepalen of de pc voldoet aan de softwarevereisten van Office 365.

  • Als de pc voldoet aan de vereisten geeft het programma een bericht 'Gefeliciteerd' weer en worden geen wijzigingen aangebracht in de pc.
  • Als de pc niet voldoet aan de vereisten, vermeldt het programma welke software moet worden bijgewerkt. De gebruiker wordt dan begeleid bij het bijwerken van de software. (Als gebruikers geen beheerdersmachtigingen hebben, kunnen ze de pc niet bijwerken. De toepassing biedt dan aan de beoordeling op te slaan naar een bestand)

Als beheerder kunt u de resultaten van de voorbereidingsrapporten van uw gebruikers bekijken. Dit kan ook nuttig zijn om uw organisatie voor te bereiden op een soepele overgang.

Het Office 365 desktopvoorbereidingsprogramma is niet beschikbaar voor computers die draaien op Mac-besturingssystemen.

Het gebruik van het voorbereidingsprogramma

Als beheerder moet u de volgende stappen zetten:

  1. Vul het formulier van het desktopvoorbereidingsprogramma in, waarna een e-mail wordt gegenereerd met een koppeling naar het Office 365 Desktopvoorbereidingsprogramma.  Kopieer/plak en verzend deze e-mail aan uw gebruikers. De e-mail is specifiek gemaakt voor uw bedrijf.
  2. Stel uw gebruikers op de hoogte dat zij het voorbereidingsprogramma moeten gebruiken. Als u wilt dat de resultaten van de voorbereidingsrapporten van uw gebruikers naar u worden verzonden, selecteert u het selectievakje in het formulier. Vervolgens maakt u een openbare netwerkshare op uw domein en voert u de locatie in.
  3. Bekijk de resultaten van de share die u hebt aangewezen nadat uw gebruikers het voorbereidingsprogramma hebben gebruikt.

Vul het formulier desktopvoorbereidingsprogramma nu in.