Meer informatie over softwarevereisten voor Office 365

Belangrijke onderwerpen

Het duurt mogelijk wel een uur voordat het eerste e-mailbericht binnenkomt
7 maart 2011

Als Office 365 is geactiveerd binnen uw organisatie, kan het wel een uur duren voordat het eerste e-mailbericht wordt bezorgd in uw nieuwe Postvak IN.

De reden hiervoor is dat er standaard enige tijd zit tussen het inrichten van een nieuwe, gehoste organisatie en het moment waarop die organisatie e-mail kan ontvangen via internet. Deze vertraging kan door replicatie van DNS-wijzigingen maximaal een uur duren. E-mail die in deze periode wordt ontvangen door Office 365 wordt teruggestuurd naar de afzender, met een melding dat het bericht niet is bezorgd. Als de DNS-replicatie is afgerond, wordt het e-mailverkeer automatisch hervat en zijn er geen administratieve handelingen meer nodig.

Deze vertraging geldt niet voor gebruikers die pas na dit eerste uur zijn gedefinieerd.

Sommige koppelingen zijn mogelijk niet direct actief nadat u zich hebt aangemeld voor Office 365
7 maart 2011

Nadat u zich hebt aangemeld voor Office 365, kan het zijn dat bepaalde koppelingen op de startpagina en de pagina Beheerder niet actief zijn. Dit komt omdat uw account voor de service nog steeds wordt ingericht en bepaalde bronnen nog niet gereed zijn voor gebruik. Als deze voorbereidende stappen zijn afgerond, worden deze koppelingen blauw weergegeven en kunt u de koppelingen gebruiken. Als de koppelingen na 12 uur nog steeds inactief zijn, neem u contact op met de klantenondersteuning.

Terug naar inhoudsopgave

Beheer

De aanmeldingspagina van Office 365 wordt niet weergegeven op servers als verbeterde beveiliging is ingeschakeld in Internet Explorer
7 maart 2011

Alle servers met Windows Server 2003 of Windows Server 2008 maken standaard gebruik van verbeterde beveiliging in Internet Explorer. Als op een server verbeterde beveiliging is ingeschakeld, is de aanmeldingspagina van Office 365 leeg.

Verbeterde beveiliging uitschakelen:

 • Voor Windows Server 2003: klik in het Configuratiescherm opWindows- onderdelen toevoegen of verwijderen en dubbelklik op Verbeterde beveiliging van Internet Explorer. Zorg dat in het dialoogvenster Verbeterde beveiliging van Internet Explorer het selectievakje Voor administratorgroepen is uitgeschakeld en het selectievakje Voor alle andere gebruikersgroepen is ingeschakeld.
 • Voor Windows Server 2008: start Serverbeheer en klik bij Beveiligingsinformatie op Verbeterde beveiliging van Internet Explorer configureren. Zorg dat in het dialoogvenster Verbeterde beveiliging van Internet Explorer het keuzerondje Uit is ingeschakeld bij Administrators en Aan (aanbevolen) bij Gebruikers.

Terug naar inhoudsopgave

E-mail, agenda en contactpersonen

BlackBerry®-service is niet beschikbaar in Office 365
13 mei 2011

Microsoft biedt geen Hosted BlackBerry®-service meer aan voor Exchange Online. Research In Motion zal eind 2011 in de cloud een BlackBerry®-service aanbieden om deze mogelijkheden beschikbaar te stellen. Later dit jaar zal hierover meer informatie bekend worden gemaakt.

Er is op dit moment nog geen tijdelijke oplossing beschikbaar.

Gebruikersprofielen die zijn bijgewerkt naar Outlook 2010 werken niet meer als ze worden teruggezet naar Outlook 2007
7 maart 2011

Vanwege de aanpassingen in Outlook 2010 om meerdere e-mailaccounts van Exchange mogelijk te maken, werken gebruikersprofielen die zijn bijgewerkt naar Outlook 2010 niet meer als de gebruiker Outlook 2010 verwijdert, Office Outlook 2007 opnieuw installeert en vervolgens probeert Office Outlook 2007 te starten door hetzelfde gebruikersprofiel te gebruiken. In dit scenario moet het gebruikersprofiel worden verwijderd en opnieuw worden aangemaakt in Windows via het Configuratiescherm en opties in Mail.

Meer informatie over Outlook 2010 en andere belangrijke aanpassingen kunt u lezen in dit TechNet-artikel.

U moet uw tijdelijke wachtwoord wijzigen voordat u e-mail van Office 365 raadpleegt via Outlook
7 maart 2011

Aangezien uw eerste verbinding met Office 365 alleen mogelijk is met het tijdelijke wachtwoord, dat u daarna overigens direct moet wijzigen, moet u zich eerst aanmelden bij het Office 365 Portal of bij de Microsoft Outlook Web App voordat u verbinding maakt via de desktopuitvoering van Outlook. Als u het wachtwoord hebt gewijzigd, kunt u ook verbinding maken via de desktopversie van Outlook. Als uw wachtwoord door de beheerder is gewijzigd in een nieuw tijdelijk wachtwoord, moet u zich ook eerst bij het Portal of bij Outlook Web App aanmelden voordat u verbinding maakt met Office 365 met de desktopuitvoering van Outlook.

Terug naar inhoudsopgave

Expresberichten en webvergaderingen

Openbare IM-connectiviteit is niet beschikbaar
23 juli 2012

Openbare IM-connectiviteit (chatberichten en audio- en videocommunicatie met contactpersonen die de openbare chatservice Windows Live gebruiken) is momenteel niet beschikbaar. Er is op dit moment nog geen tijdelijke oplossing beschikbaar.

 

Lync 2010 kan niet worden aangemeld bij Lync Online
juli 2012

Raadpleeg de Help-onderwerpen als de desktopclient van Lync 2010 de service Lync Online niet automatisch kan vinden op basis van het aanmeldingsadres dat door de gebruiker is opgegeven:

Releaseopmerkingen voor Mac-gebruikers

Gebruikers van Entourage voor Mac kunnen geen afwezigheidsberichten instellen
3 mei 2012

Als een gebruiker van Microsoft Entourage 2008 voor Mac, Web Services Edition gebruikmaakt van Office 365 en probeert een afwezigheidsbericht op te stellen, wordt er een foutbericht weergegeven en wordt er geen afwezigheidsbericht gemaakt.

Dit probleem is opgelost in Office 2008 voor Mac 12.3.0.

Gebruikers van Office voor Mac 2011 hebben Mac 2011 SP1 nodig om verbinding te maken met SharePoint Online in Office 365
3 mei 2012

Om verbinding te kunnen maken met SharePoint Online in Office 365, moeten gebruikers van Office voor Mac 2011 Service Pack 1 (14.1.0) voor Microsoft Office voor Mac 2011 downloaden en installeren.

Gegevens op visitekaartjes en enkele andere functies zijn niet beschikbaar in Outlook voor Mac en Entourage 2008

11.04.12

Wanneer u verbinding maakt met Office 365, zijn de volgende gegevens en functies niet beschikbaar voor Outlook voor Mac 2011 en Entourage 2008, Web Services Edition.

Niet-beschikbare gegevens op visitekaartjes:

 • Beheer-/rapportgegevens in de algemene adreslijst
 • Foto van contactpersoon
 • Lidmaatschapsinformatie

Functies die evenmin beschikbaar zijn:

 • Zoeken in de Office 365-adreslijst (via LDAP)
 • Berichten coderen met certificaten

Er is momenteel geen tijdelijke oplossing voor deze problemen.

Sommige Outlook voor Mac- en Entourage voor Mac-gebruikers kunnen niet verifiëren met Exchange na migratie naar Office 365
11 april 2012

Nadat gebruikers zijn gemigreerd naar Office 365, zal hun gebruikers-id voor Exchange in Microsoft Entourage 2008 voor Mac, Web Services Edition of hun gebruikersnaam in Microsoft Outlook voor Mac 2011 worden gewijzigd van "domein\gebruikersnaam" naar hun e-mailadres voor Office 365. Daarom kunnen bij sommige gebruikers verificatiefouten optreden.

De beheerder kan dit omzeilen door het e-mailadres van de gebruiker in te voeren als de gebruikersnaam voor zijn lokale Exchange Server-account.

Melding over verlopen van wachtwoord wordt niet weergegeven in Outlook voor Mac en Mac Entourage 2008

08.04.11

Wanneer u verbinding maakt met Office 365 met Outlook voor Mac en Mac Entourage 2008, Web Services Edition, wordt de melding over het verlopen van het wachtwoord niet weergegeven.

Beheerders kunnen dit probleem verhelpen door per e-mail een herinnering over het verlopen van het wachtwoord te verzenden en gebruikers kunnen hun wachtwoord wijzigen in Outlook Web App.

Terug naar inhoudsopgave

Teamsites en websites

Weergegeven lokale tijd en tijdzones zijn mogelijk niet juist in SharePoint Online
25 oktober 2011

Zoals beschreven in het Microsoft KB-artikel Cumulatieve update van augustus 2011 voor de tijdzonedefinities hebben meerdere landen de manier waarop ze zomertijd (DST) toepassen aangepast. De weergegeven lokale tijd en tijdzone kunnen daarom voor die landen verkeerd worden weergegeven in SharePoint Online.

Updates om deze zomertijdwijzigingen te ondersteunen worden in de komende maanden toegepast op de Microsoft SharePoint Online-servers. Kennisgevingen over deze updates worden in deze releaseopmerkingen gegeven en beschikbaar gesteld op http://www.microsoft.com/time. Taken, timeropdrachten, afspraken en andere gegevens in SharePoint Online die worden getroffen door deze updates worden aangepast om te voldoen aan de bijgewerkte tijdzonedefinities.

Tijdelijke oplossing: In de tussentijd moeten gebruikers waarvoor de wijzigingen in tijdzone nog niet beschikbaar zijn op SharePoint Online hun tijdzone tijdelijk wijzigen zodat data correct worden weergegeven. Zo moeten Russische gebruikers bijvoorbeeld hun huidige tijdzone uit de volgende tabel halen en de bijbehorende tijdelijk te gebruiken tijdzone selecteren.

Tijdzone

Huidig

Tijdelijk te gebruiken

Rusland (standaardtijd)

(UTC +3:00) Moskou, St-Petersburg, Volgograd

(UTC +04:00) Tbilisi

Jekaterinenburg (standaardtijd)

(UTC +5:00) Jekaterinenburg

(UTC +06:00) Astana, Dhaka

N. Centraal Azië (standaardtijd)

(UTC +6:00) Novosibirsk

(UTC +07:00) Bangkok, Hanoi, Jakarta

Noord-Azië (standaardtijd)

(UTC +7:00) Krasnoyarsk

(UTC +08:00) Ulaanbaatar

Noord-Azië Oost (standaardtijd)

(UTC +8:00) Irkoetsk

(UTC +09:00) Seoul

Jakoetsk (standaardtijd)

(UTC +9:00) Jakoetsk

(UTC +10:00) Guam, Port Moresby

Vladivostok (standaardtijd)

(UTC +10:00) Vladivostok

(UTC +11:00) Solomoneilanden, Nieuw-Caledonië

Magadan (standaardtijd)

(UTC +11:00) Magadan

(UTC +12:00) Coordinated Universal Time+12

Raadpleeg Uw regio-instellingen wijzigen voor informatie over het wijzigen van de tijdzone van uw SharePoint Online-site. Als u uw tijdzone als tijdelijke oplossing hebt gewijzigd, kunt u uw tijdzone terugzetten nadat de zomertijdwijzigingen zijn toegepast.

 

Het verwijderen en opnieuw maken van uw Office 365-beheerder kan invloed hebben op de machtigingen voor SharePoint Online
5 augustus 2011

Als beheerders of medewerkers van de technische ondersteuning een Microsoft Office 365-beheerdersaccount verwijderen en opnieuw maken, moeten ze ook de beheerderstoegang tot SharePoint Online van het opnieuw gemaakte account controleren. Als er problemen zijn met de toegang tot SharePoint Online of de uitvoering van beheerdersfuncties, moet u contact opnemen met de ondersteuning van Microsoft Office 365.

 

Eenmalige aanmelding voor SharePoint Online werkt mogelijk niet vanuit sommige mobiele apparaten
5 augustus 2011

Als u in Office 365 vanaf een mobiel apparaat toegang wilt hebben tot SharePoint Online-sites, moet u zich eerst aanmelden via de aanmeldingspagina van Microsoft Online Services. Hiervoor gebruikt u het gebruikers-id of de federatieve bedrijfsreferenties en uw wachtwoord. U bereikt deze pagina op uw mobiele apparaat door naar de website van SharePoint Online te bladeren. Hier wordt u omgeleid naar de aanmeldingspagina van Microsoft Online Services.

Als uw telefoon in een van de volgende categorieën valt, werkt de aanmeldingspagina mogelijk niet voor u.

 • BlackBerry-besturingssystemen ouder dan 5.0
 • Android 1.5
 • Nokia E71, N95, N8
 • iPhone

Er is op dit moment nog geen tijdelijke oplossing beschikbaar.

 

Het webonderdeel RSS Viewer en het webonderdeel XML Viewer worden niet ondersteund in Office 365
7 maart 2011

Bij het toevoegen van een webonderdeel RSS Viewer of een webonderdeel XML Viewer aan een website, wordt het volgende foutbericht weergegeven: 'Een webonderdeel of besturingselement voor een webformulier op deze pagina kan niet worden weergegeven of geïmporteerd omdat het type niet als veilig is geregistreerd.'

Als u eerder al een webonderdeel RSS Viewer of webonderdeel XML Viewer hebt toegevoegd aan een pagina, treden de volgende symptomen op:

 • Het webonderdeel is niet meer zichtbaar op wikipagina's.
 • Op pagina's met een webonderdeel wordt dit foutbericht weergegeven: 'Fout in webonderdeel. Een webonderdeel of besturingselement voor een webformulier op deze pagina kan niet worden weergegeven of geïmporteerd. Het type Microsoft.SharePoint.Portal.WebControls.RSSAggregatorWebPart, Microsoft.SharePoint.Portal, Version=14.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c is niet gevonden of staat niet als veilig geregistreerd'.

Er is geen tijdelijke oplossing beschikbaar.

 

In bepaalde scenario's kunnen aanvullende verificatieverzoeken worden weergegeven aan gebruikers van SharePoint Online
9 mei 2011

Opmerking: Dit probleem hoeft niet bij alle gebruikers op te treden.

Scenario 1: gebruikers die zich met een federatieve gebruikers-id hebben aangemeld bij sites van Microsoft SharePoint Online worden opnieuw om referenties gevraagd wanneer ze schakelen tussen een browservenster en een bureaubladtoepassing van Microsoft Office. Bovendien moeten ze zich opnieuw aanmelden als ze de browser afsluiten en vervolgens opnieuw openen. Er is geen tijdelijke oplossing voor dit probleem.

Scenario 2: als DAV (Distributed Authoring and Versioning) wordt gebruikt met bepaalde functies van clienttoepassingen, zoals 'Openen met Explorer' in een documentbibliotheek van SharePoint Online, worden gebruikers mogelijk opnieuw om referenties gevraagd. Dit kan worden voorkomen door tijdens het aanmelden het selectievakje Aangemeld blijven te selecteren.

Gebruikers die zich met een federatieve gebruikers-id hebben aangemeld bij SharePoint Online hebben niet de beschikking over het selectievakje Aangemeld blijven en moeten daarom ook worden geverifieerd met een Office-bureaubladtoepassing zoals Microsoft Word. Als deze gebruikers zijn geverifieerd in zowel een Office-bureaubladtoepassing als de browser, kunnen functies en toepassingen die gebruikmaken van DAV om te communiceren met SharePoint Online gewoon worden gebruikt.

 

Office Web Apps bieden geen ondersteuning voor Google Chrome
9 mei 2011

Gebruikers die Google Chrome gebruiken met de Microsoft Office Web Apps voor Word, Excel, PowerPoint en OneNote, kunnen tijdens het weergeven en bewerken van documenten worden geconfronteerd met onverwachte fouten en afwijkend gedrag. Hierdoor kunnen niet-opgeslagen wijzigingen verloren gaan.

Ondersteuning voor Google Chrome in de Office Web Apps zal worden opgenomen in een toekomstige update van Office 365.

U kunt de bovenstaande problemen voorkomen door een ondersteunde browser zoals Mozilla Firefox of Internet Explorer te gebruiken.

Bepaalde methoden voor het accepteren van externe uitnodigingen voor het samenwerken aan SharePoint-sites worden niet ondersteund in Office 365
9 mei 2011

Opmerking: Dit probleem hoeft niet bij alle gebruikers op te treden.

Gebruikers kunnen uitnodigingen voor het samenwerken aan een site van Microsoft SharePoint Online accepteren via een gebruikers-id van Office 365 of een Windows Live Hotmail-id.

De volgende methoden voor het accepteren van uitnodigingen voor samenwerking worden echter niet ondersteund:

 • Het accepteren van een uitnodiging via een Windows Live ID die is gekoppeld aan een persoonlijk e-mailadres.
 • Het accepteren van e-mailuitnodigingen voor siteverzamelingen van SharePoint door te klikken op de koppeling in de e-mail met de uitnodiging op een mobiel apparaat.

Er is momenteel geen oplossing voor deze problemen.

Niet-ondersteunde werkstroomacties in SharePoint Designer
11 maart 2011

Tijdens het ontwerpen van werkstromen in SharePoint Designer worden enkele werkstroomacties weergegeven die niet worden ondersteund in Office 365 voor professionals en kleine bedrijven. Als u een dergelijke actie toevoegt aan een werkstroom, verschijnt dit foutbericht: 'Deze actie kan niet worden ingevoegd. Als u taakprocesacties wilt gebruiken, moeten de Office SharePoint Server Standard Site-voorzieningen voor deze site zijn ingeschakeld door een beheerder.'

De volgende werkstroomacties worden niet ondersteund in Office 365 voor kleine bedrijven:

Het goedkeuringsproces voor een documentenset starten, Een versie van de documentenset vastleggen, Documentenset naar bibliotheek verzenden, Goedkeuringsstatus van de inhoud instellen voor de documentenset, Goedkeuringsproces starten, Feedbackproces starten, Aangepast taakproces starten, Record declareren, Declaratie van record ongedaan maken, Manager van een gebruiker opzoeken, Einde taakproces, Goedkeuringsstatus inhoud instellen (als auteur), Wachten op een wijziging in het taakprocesitem, Taakveld instellen, Taak herroepen, Taak achteraan toevoegen, Taak delegeren, Taak escaleren, Taak doorsturen, Taak invoegen, Taak opnieuw toewijzen, Verzoek om wijziging, Taake-mail verzenden.

Er is geen tijdelijke oplossing beschikbaar. U kunt deze werkstroomacties van SharePoint alleen gebruiken als u beschikt over Office 365 voor ondernemingen.

 

Chileense zomertijd wordt niet juist weergegeven in SharePoint Online
22 maart 2012

De Chileense overheid heeft de zomertijd voor 2012 verlengd. Omdat de nieuwe datum die de overheid heeft doorgegeven afwijkt van de voorgaande jaren interpreteert SharePoint Online de Chileense zomertijd niet correct. Updates voor deze wijziging worden op een latere datum toegepast op de SharePoint Online-servers.

 Tijdelijke oplossing: In de tussentijd kunt u uw tijdzone tijdelijk wijzigen, zoals weergegeven in de volgende tabel. Raadpleeg voor informatie over het wijzigen van de tijdzone van uw SharePoint Online-site Uw regio-instellingen wijzigen.

Tijdzone

Huidig

Tijdelijk te gebruiken

Chili (standaardtijd)

(UTC-4:00) Santiago

(UTC -04:00) Georgetown, La Paz, Manaus, San Juan

Raadpleeg voor algemene berichtgeving over Chileense zomertijd en zomertijd voor andere landen het Hulp- en ondersteuningscentrum voor zomertijd.

Terug naar inhoudsopgave

Bureaubladinstallatie voor Microsoft Office 365

Bepaalde gebruikers moeten Outlook handmatig configureren voor gebruik met Office 365
7 maart 2011

Als het niet lukt uw postvak van Office 365 te koppelen aan Outlook, raadpleegt u het Help-onderwerp voor uw versie van Outlook:

Gebruikers kunnen Office 2010 SP1 Beta niet bijwerken voor gebruik met Office 365
7 maart 2011

De bureaubladinstallatie voor Microsoft Office 365 is alleen mogelijk met een patch voor Outlook die niet kan worden geïnstalleerd met Office 2010 SP1 Beta. Als Office 2010 SP1 Beta is geïnstalleerd, kunt u alleen gebruikmaken van Office 365 als u eerst het servicepack voor de bèta verwijdert. Als u dat hebt gedaan, kunt u de bureaubladinstallatie voor Microsoft Office 365 opnieuw uitvoeren en uw Office 2010-toepassingen koppelen aan Office 365.

Bovendien is het zo dat als u Office 365 gebruikt u het servicepack voor de bèta van Office 2010 niet kunt installeren. Als u dat wel doet, wordt de koppeling met Office 365 verbroken.

Gebruikers kunnen Office 365 niet koppelen aan voorlopige versies van Office
7 maart 2011

Als u uw versie van Microsoft Office niet kunt bijwerken voor gebruik met Office 365, is het mogelijk dat u een voorlopige versie van Office gebruikt, zoals een bètaversie. Office 365 biedt geen ondersteuning voor voorlopige versies van Office. Als dit het geval is, verwijdert u de voorlopige versie van Office en installeert u een officiële versie, zoals Office Professional Plus.

Terug naar inhoudsopgave

Overige

Federatieve gebruikers van Mozilla Firefox dienen een registerinstelling toe te passen om zich succesvol aan te melden bij Office 365
6 juni 2011

Als een gebruiker zich in Mozilla Firefox probeert aan te melden bij het Office 365 portal met behulp van zijn federatieve referenties, kan hij meerdere malen om referenties worden gevraagd zonder dat hij succesvol wordt aangemeld, zelfs als hij de juiste gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevoerd.

Om het aanmelden succesvol te laten verlopen, moet de volgende registerinstelling worden toegepast op de computer van de gebruiker:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa]
"SuppressExtendedProtection"=dword:00000001
"LmCompatibilityLevel"=dword:00000003

Terug naar inhoudsopgave