Tietoja Office 365:n ohjelmistovaatimuksista

Tärkeimmät aiheet

Ensimmäinen sähköpostiviesti saattaa saapua Saapuneet-kansioon vasta tunnin kuluttua
7.3.2011

Kun Office 365 on otettu käyttöön yrityksessä, saattaa kulua tunti, ennen kuin ensimmäinen sähköposti saapuu juuri luotuun Saapuneet-kansioon.

Tämän syynä on se, että uuden isännöidyn organisaation luomisen ja ensimmäisen sähköpostiviestin tähän organisaatioon Internetistä saapumisen välillä on viive. Viipeen kesto voi olla jopa tunti DNS-muutosten replikoinnin vuoksi. Office 365 -ohjelman tänä aikana saama sähköposti palautetaan lähettäjälle yhdessä lähetyksen epäonnistumisesta ilmoittavan ilmoituksen kanssa. Kun DNS-replikointi on valmis, sähköpostin reititys alkaa automaattisesti eikä mitään järjestelmänvalvojan toimia edellytetä.

Tämä viive ei koske tämän ensimmäisen tunnin jälkeen luotuja käyttäjiä.

 

Jotkin linkit eivät ehkä ole käytettävissä heti Office 365:een rekisteröitymisen jälkeen
7.3.2011

Kun olet kirjautunut Office 365 -ohjelmaan, saatat huomata, että Aloitus- ja Järjestelmänvalvoja-sivuilla on linkkejä, jotka eivät ole aktiivisina. Tämän syynä on se, että palvelu edelleen valmistelee tiliäsi eivätkä jotkin resurssit ole vielä käytettävissä. Kun tili on valmisteltu, näiden linkkien väriksi muuttuu sininen ja ne ovat sen jälkeen napsautettavissa. Jos linkit eivät ole käytettävissä vielä 12 tunnin kuluttua palveluun kirjautumisesta, ota yhteys tukeen.

Takaisin sisällysluetteloon

Hallinta

Windows PowerShellin Microsoft Online Services -moduuli saatavissa
13.5.2011

Windows PowerShellin Microsoft Online Services -moduuli asentaa Windows PowerShelliin joukon Office 365 cmdlet-komentoja, joilla voit suorittaa erilaisia hallintatehtäviä. Tämä ladattava MSI-tiedosto sisältää cmdlet-komennot, jotka korvaavat aiemman Microsoft Online Services ‑palveluiden tunnistetietojen yhdistämisen hallintatyökalun. Tunnistetietojen yhdistämisen hallintatyökalun aiempaa versiota ei enää tueta.

Lataa Windows PowerShellin Microsoft Online Services -moduuli jommastakummasta seuraavista linkeistä:

 

Office 365:n kirjautumissivu ei näy palvelimissa, jos Internet Explorerissa on käytössä parannettu suojaus
7.3.2011

Kaikissa Windows Server 2003- ja Windows Server 2008 -palvelimissa on oletusarvon mukaan käytössä Internet Explorerin parannettu suojaus. Kun parannettu suojaus on käytössä, Office 365:n kirjautumissivu näkyy tyhjänä.

Voit poistaa parannetun suojauksen käytöstä seuraavasti:

 • Windows Server 2003:Valitse Ohjauspaneelissa Lisää tai poista Windowsin osia ja kaksoisnapsauta sitten Internet Explorerin parannetun suojauksen asetukset. Varmista Internet Explorerin parannetun suojauksen asetukset -valintaikkunassa, että Järjestelmänvalvojaryhmät-valintaruutua ei ole valittu ja että Kaikki muut käyttäjäryhmät -valintaruutu on valittu.
 • Windows Server 2008: Käynnistä Palvelimen hallinta ja valitse Suojaustiedot-osasta Määritä Internet Explorerin parannetun suojaukset asetukset. Varmista Internet Explorerin parannetun suojauksen asetukset -valintaikkunassa, että Ei käytössä on valittuna Järjestelmänvalvojat-kohdassa ja Käytössä (suositus) on valittuna Käyttäjät-kohdassa.

Takaisin sisällysluetteloon

Exchange Online

Get-ActiveSyncVirtualDirectory-komennon suorittaminen palvelimesta, joka ei isännöi Exchange ActiveSync -näennäishakemisto, saattaa aiheuttaa odottamattomia virheitä
11.6.2011

Kun käytät Active Directory -synkronointia yhdistelmäympäristössä (sitä kutsutaan myös monipuoliseksi rinnakkaisuudeksi) ja haluat nähdä Exchange Active Sync -näennäishakemiston, sinun on suoritettava Get-ActiveSyncVirtualDirectory-komento siinä palvelimessa, joka isännöi Exchange ActiveSync -näennäishakemistoa (ei siis missään organisaatiosi palvelimessa).

Yhdistelmäympäristö on sellainen, jossa sinulla on käytössä Exchange 2007 paikallisesti ja Exchange 2010 -rinnakkaisuuspalvelin pilvessä.

Jos haluat nähdä paikallisen Exchange ActiveSync -näennäishakemiston, suorita Get-ActiveSyncVirtualDirectory-komento paikallisessa Exchange 2007 -palvelimessa.

BlackBerry®-palvelu ei ole käytettävissä Office 365:ssä
13.5.2011

Microsoft enää tarjoa Hosted BlackBerry® -palvelua Exchange Onlineen. Research In Motion alkaa tarjota pilvipohjaista BlackBerry®-palvelua vuoden 2011 loppuun mennessä, jolloin nämä ominaisuudet ovat käytettävissä. Lisätietoja on saatavilla myöhemmin tänä vuonna.

Tähän ongelmaan ei ole toistaiseksi ratkaisua.

Outlook 2010 -tasolle päivitetyt käyttäjäprofiilit eivät toimi, jos ne muunnetaan Outlook 2007 -muotoon
7.3.2011

Koska Outlook 2010:ssä käyttöön tulleet muutokset sallivat usean Exchange-sähköpostitilin käytön, Outlook 2010 -tasolle päivitetyt käyttäjäprofiilit eivät toimi, jos käyttäjä poistaa Outlook 2010:n, asentaa Office Outlook 2007:n uudelleen ja yrittää sitten käyttää Outlook 2010 -tasolle päivitettyä käyttäjätiliä Office Outlook 2007:ssä. Tässä tapauksessa käyttäjätili on poistettava ja uusi käyttäjätili on luotava Windowsin Ohjauspaneelin Sähköposti-asetusten avulla.

Lisätietoja ja tietoja muista Outlook 2010:een liittyvistä muutoksista on tässä TechNet-artikkelissa.

Väliaikainen salasana on vaihdettava ennen Office 365 ‑sähköpostin käyttämistä Outlookilla
7.3.2011

Koska Office 365 -ohjelmaan kirjaudutaan ensimmäisen kerran käyttämällä väliaikaista salasanaa, joka on sen jälkeen vaihdettava, sinun on ensin kirjauduttava joko Office 365 -portaaliin tai Microsoft Outlook Web App -sovellukseen ja vasta sen jälkeen voit käyttää sähköpostiasi Outlook-työpöytäsovelluksella. Kun olet vaihtanut salasanasi, voit muodostaa yhteyden palveluun ja käyttää sähköpostiasi Outlook-työpöytäsovelluksella. Vastaavasti, jos järjestelmänvalvoja on vaihtanut salasanaksesi uuden väliaikaisen salasanan, sinun on kirjauduttava ensin portaaliin tai Outlook Web App -sovellukseen ennen yhteyden muodostamista Office 365 -palveluun Outlook-työpöytäsovelluksesta.

Exchange-hallintakonsoli 2010 SP1 -asiakkaat tarvitsevat Microsoft Online Services -palveluiden kirjautumisavustajan Office 365 -yhteyden muodostamiseen
7.3.2011

Kun Exchange-toimialuepuuryhmä lisätään Exchange-hallintakonsoliin, ohjattu toiminto ilmoittaa, että yhteyden muodostaminen Exchange Onlineen edellyttää Windows Live ID -kirjautumisavustajaa. Tämä on virheellinen tieto. Tarvitset sen sijaan Microsoft Online Services -palveluiden kirjautumisavustajan. Jos olet jo asentanut päivityksiä Microsoft Online Services Connectorin avulla, olet asentanut Microsoft Online Services -palveluiden kirjautumisavustajan. Windows Live ID -kirjautumisavustajaa ei tarvitse asentaa.

Jos et ole vielä asentanut päivityksiä Microsoft Online Services Connectorin avulla, siirry Office 365 -aloitussivulle ja valitse Resurssit-kohdasta Lataukset. Asenna Microsoft Online Services -palveluiden kirjautumisavustaja noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Microsoft Forefront Online Protection for Exchangen tuki
7.3.2011

Forefront Online Protection for Exchangea varten on saatavilla teknistä tukea, joka on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa kaikkina viikonpäivinä. Ota yhteys tukeen puhelimitse:

 • 866-291-7726 –Yhdysvallat
 • 800-0000-0060 – Kansainvälinen maksuton puhelinnumero

Tukea on saatavilla myös Forefront Online Protection for Exchange -hallintakeskuksessa.

Takaisin sisällysluetteloon

Lync Online

Yleinen pikaviestintäyhteensopivuus ei ole käytettävissä
23.7.2012

Yleinen pikaviestintäyhteensopivuus – pikaviestintä sekä ääni- ja videoviestintä yleistä Windows Live -pikaviestintäpalvelua käyttävien yhteyshenkilöiden kanssa – ei ole tällä hetkellä käytettävissä. Tähän ongelmaan ei ole toistaiseksi ratkaisua.

 

Lync 2010 ei voi kirjautua sisään Lync Onlineen
Heinäkuu 2011

Jos pöytätietokoneen Lync 2010 ‑asiakasohjelma ei automaattisesti löydä Lync Online ‑palvelua käyttäjän antaman kirjautumisosoitteen perusteella, tutustu seuraaviin ohjeaiheisiin:

Mac-julkaisutiedot

Entourage for Mac -käyttäjät eivät voi määrittää poissaoloilmoituksia
3.5.2012

Jos Microsoft Entourage 2008 for Mac Web Services Edition -käyttäjä yrittää luoda Office 365:ssä poissaoloilmoituksen, hän saa virheilmoituksen – eikä poissaoloilmoituksen luominen onnistu.

Tämä ongelma on korjattu Office 2008 for Mac 12.3.0 -versiossa.

Office for Mac 2011 -käyttäjiltä edellytetään Mac 2011 SP1, jotta he voivat muodostaa yhteyden SharePoint Onlineen Office 365:ssä
3.5.2012

Jos Office for Mac 2011 -käyttäjä haluaa muodostaa yhteyden SharePoint Onlineen Office 365:ssä, hänen täytyy ladata ja asentaa Microsoft Office for Mac 2011 Service Pack 1 (14.1.0).

Yhteystietokorttien tiedot ja jotkin muut ominaisuudet eivät ole käytettävissä Outlook for Macissa ja Entourage 2008:ssa
11.4.2012

Kun käyttäjä muodostaa yhteyden Office 365:een, seuraavat tiedot ja ominaisuudet eivät ole käytettävissä Outlook for Mac 2011:ssä ja Entourage 2008 Web Services Editionissa.

Yhteystiedot, jotka eivät ole käytettävissä:

 • Yleisen osoiteluettelon esimies-/raporttitiedot
 • Yhteystiedon kuva
 • Jäsenyystieto

Muut ominaisuudet, jotka eivät ole käytettävissä:

 • Haku Office 365 -hakemistosta (LDAP:n kautta)
 • Viestien salaaminen varmenteiden avulla

Näihin ongelmiin ei ole tällä hetkellä ratkaisua.

Joidenkin Outlook for Mac- ja Entourage for Mac ‑käyttäjien Exchange-todennus ei onnistu Office 365:een siirtymisen jälkeen
11.4.2012

Kun käyttäjät siirtyvät Exchange-tilitunnuksensa Office 365:een, heidän Exchange-tilitunnuksensa Microsoft Entourage 2008 for Mac Web Services Editionissa tai käyttäjänimensä Microsoft Outlook for Mac 2011:ssä muuttuu toimialue\käyttäjänimi-muotoisesta tunnuksesta heidän Office 365 -sähköpostiosoitteekseen. Tästä syystä monilla käyttäjillä voi esiintyä todennusvirheitä.

Järjestelmänvalvojat voivat korjata tämän ongelman määrittämällä käyttäjän sähköpostiosoitteen hänen paikallisen Exchange-palvelintilinsä käyttäjätunnukseksi.

Salasanan vanhentumisesta kertova ilmoitus ei näy Outlook for Macissa ja Mac Entourage 2008:ssa

8.4.2011

Kun muodostat yhteyden Office 365:een Outlook for Macista tai Mac Entourage 2008 Web Services Editionista, et saa salasanan vanhentumisesta kertovaa ilmoitusta.

Ongelman ratkaisemiseksi järjestelmänvalvojat voivat lähettää salasanan vanhentumisesta kertovan ilmoituksen sähköpostissa, ja käyttäjät voivat vaihtaa salasanansa Outlook Web App -sovelluksessa.

Takaisin sisällysluetteloon

Microsoft Online Services -palveluiden hakemistosynkronointityökalu

Hakemistosynkronointityökalun asentaminen toiseen tietokoneeseen, jossa on käytössä SQL Server, saattaa epäonnistua, jos SQL Native Client ei ole asennettuna
10.4.2012

Microsoft Online -hakemistosynkronointityökalun asentaminen toiselle palvelimelle, jossa on käytössä SQL Server, saattaa epäonnistua, jos SQL Native Client ei ole asennettuna. Tässä yhteydessä tyypillinen virheilmoitus on:

Forefront Identity Managerin synkronointipalvelu – Forefront Identity Managerin synkronointipalvelu edellyttää, että käynnissä on Microsoft SQL Server 2008 SP1 tai uudempi versio. Asenna SQL Serverin oikea versio ja varmista, että sen palvelu on käynnissä, ennen asennat Forefront Identity Managerin synkronointipalvelun.

Tämä johtuu siitä, että SQL Native Client vaaditaan hakemistosynkronointityökalun asennukseen.

Voit ratkaista ongelman asentamalla Microsoft SQL Serverin Native Client -komponentin (joka on saatavilla osana Microsoft SQL Server 2008 R2 Feature Pack -toimintopakettia) ja yrittämällä hakemistosynkronointityökalun asennusta uudelleen.


Hakemistosynkronointityökalun asennus saattaa epäonnistua koneessa, johon on jo asennettu kirjautumisavustaja
28.3.2012

Microsoft Online -hakemistosynkronointityökalun asennus saattaa epäonnistua, jos koneeseen on jo asennettu Microsoft Online Services -palveluiden kirjautumisavustaja. Tässä yhteydessä saatetaan näyttää seuraavia virheilmoituksia:

 • Saat hakemistosynkronointityökalun asennuksen yhteydessä seuraavan virheilmoituksen: Microsoft Online Services -palveluiden kirjautumisavustajan asennus palautti tuloksen FAIL. Tarkempia tietoja on tapahtumalokeissa.
 • Kirjautumisavustajan asennuksen aikana tapahtuneita virheitä ilmaisevat seuraavat tapahtumalokimerkinnät:
  • Microsoft Online Services -palveluiden kirjautumisavustajan asennus palautti virhekoodin 1603.
  • Microsoft Online Services -palveluiden kirjautumisavustaja – virhe 1316. Verkkovirhe yritettäessä lukea tiedostoa C:\Program Files\Microsoft Online Directory Sync\msoidcli_64.msi.

Voit ratkaista tämän ongelman asentamalla Microsoft Online -hakemistosynkronointityökalun koneeseen, johon ei ole asennettu Microsoft Online Services -palveluiden kirjautumisavustajaa.

 

Et voi muokata hakemistosynkronointityökalun nykyistä asennusta synkronoidaksesi toiseen Office 365 -vuokraajaan
5.8.2011

Kun asiakas rekisteröityy Office 365 -käyttäjäksi, hänet valmistellaan vuokraajaksi. Tämä vuokraaja on säilö, joka sisältää kaikki kyseisen asiakkaan tiedot. Kun määrität hakemistosynkronointityökalun ja yleisen järjestelmänvalvojatilin (ohjatulla määritystoiminnolla tai Windows PowerShellin cmdlet-komennoilla), hakemistosynkronointityökalu määritetään muodostamaan yhteys kyseiseen vuokraajaan. Tämän jälkeen työkalu synkronoi paikalliset tiedot asiakasta vastaavaan vuokraajaan Office 365:ssä. Asiakkaat, jotka ovat rekisteröityneet muihin vuokraajiin Office 365:ssä, eivät voi suorittaa ohjattua määritystoimintoa uudelleen ja määrittää toisen Office 365 -vuokraajan yleistä järjestelmänvalvojatiliä. Asiakkaan on sen sijaan otettava käyttöön uusi hakemistosynkronointityökalun esiintymä ja määritettä yleinen järjestelmänvalvojatili toiselle vuokraajalle.

Active Directory -objekteja, joiden useita arvoja tukeva määrite sisältää yli 1 000 arvoa, ei synkronoida
7.3.2011

Kun Active Directory -synkronointia käytetään Office 365 -ohjelmassa, mitään objekteja, joiden useita arvoja tukeva määrite sisältää yli 1 000 arvoa, ei synkronoida ja käyttäjä näkee näytössä virheen, joka ilmaisee, että määritteen sallima arvojen enimmäismäärä on ylittynyt. Yleensä tämä ongelma ilmenee proxyAddresses-määritteen yhteydessä. Se voi kuitenkin ilmetä myös muiden määritteiden, esimerkiksi otherTelephone-määritteen, yhteydessä.

Voit korjata tämän ongelman poistamalla osan objektin arvoista paikallisessa Active Directory -hakemistossa. Ylimääräisiä arvoja ei voi poistaa Office 365 -hakemistossa.

 

Ohjatun määritystoiminnon F1-näppäin ei aluksi toimi Windows Server 2008:ssa
7.3.2011

Kun suoritat Microsoft Online Services -palveluiden hakemistosynkronointityökalun ensimmäisen kerran Windows Server 2008 -tietokoneessa, näyttöön tulee virhe ("Suorita nimellä – ei tueta"), jos painat F1-pikanäppäintä millä tahansa ohjatun toiminnon sivulla. Voit käyttää ohjetta F1-näppäimellä, kun kirjaudut ulos tietokoneesta ja kirjaudut sitten takaisin sisään. Tämän jälkeen ohjeen avaavan F1-näppäimen tulisi toimia oikein.

Voit lukea ohjattuun määritystoimintoon liittyviä ohjeita suoraan ohjeartikkeleissa Active Directory -synkronointi, Microsoft Online Services -palveluiden tunnistetiedot ja Active Directory -tunnistetiedot..

Käyttäjän Active Directory -ryhmän jäsenyyden muokkaaminen saattaa vaikuttaa Exchange-yhdistelmäympäristön toimintaan
6.4.2011

Jos yrityksesi on ottanut Exchange-yhdistelmäympäristön käyttöön osana Active Directory -synkronoinnin määrityksiä, käyttäjät, jotka on liitetty tiettyihin Active Directory -käyttöoikeusryhmiin, ennen kuin heidän Exchange-yhdistelmäympäristön määrityksensä on ehditty kirjoittaa paikalliseen Active Directoryyn, eivät pysty käyttämään kyseisiä toimintoja, ennen kuin alla kuvatut vaiheet on suoritettu.

Ongelma vaikuttaa seuraaviin käyttöoikeusryhmiin:

 • Rakenteen järjestelmänvalvojat
 • Yrityksen järjestelmänvalvojat
 • Varmenteiden julkaisijat
 • Toimialueen järjestelmänvalvojat
 • Tilioperaattorit
 • Tulostinoperaattorit
 • Järjestelmänvalvojat (paikallinen toimialue)
 • Palvelinoperaattorit
 • Varmuuskopio-operaattorit

Ongelman kiertämiseksi asiakkaiden tulee luoda ja aktivoida MSOL_AD_Sync_RichCoexistence-tilioikeudet uudelleen paikallisen Active Directory -toimialuepuuryhmänsä AdminSDHolder-objektissa käyttämällä dsacls-työkalua.

Voit muokata AdminSDHolder-säilöä seuraavasti:

 1. Lataa ja asenna Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1) -työkaluvalikoima.
  Dsacls.exe on osa Windows Support Tools -työkaluvalikoimaa. Lisätietoja on Microsoft Knowledge Basen artikkelissa 89277.
 2. Suorita seuraavat komennot:
  • dsacls CN=AdminSDHolder,CN=System,DC=<mydomain>,DC=com /G MSOL_AD_SYNC_RICHCOEXISTENCE:WP;"MSExchArchiveStatus"
  • dsacls CN=AdminSDHolder,CN=System,DC=<mydomain>,DC=com /G MSOL_AD_SYNC_RICHCOEXISTENCE:WP;" MSExchBlockedSendersHash"
  • dsacls CN=AdminSDHolder,CN=System,DC=<mydomain>,DC=com /G MSOL_AD_SYNC_RICHCOEXISTENCE:WP;" MSExchSafeRecipientsHash"
  • dsacls CN=AdminSDHolder,CN=System,DC=<mydomain>,DC=com /G MSOL_AD_SYNC_RICHCOEXISTENCE:WP;" MSExchSafeSendersHash"
  • dsacls CN=AdminSDHolder,CN=System,DC=<mydomain>,DC=com /G MSOL_AD_SYNC_RICHCOEXISTENCE:WP;" MSExchUCVoiceMailSettings"
  • dsacls CN=AdminSDHolder,CN=System,DC=<mydomain>,DC=com /G MSOL_AD_SYNC_RICHCOEXISTENCE:WP;" ProxyAddresses"

 

Ensimmäisen täyden synkronoinnin jälkeen poistetut objektit saatetaan laskea mukaan hakemistosynkronoinnin objektien kokonaismäärään
7.3.2011

Objektit, jotka sisältyivät asiakkaan paikalliseen Active Directory -hakemistoon ja jotka synkronoitiin Office 365 -ohjelmaan Active Directory -synkronoinnilla, mutta poistettiin synkronoinnin jälkeen, saatetaan laskea mukaan asiakkaan Office 365 -objektien kokonaismäärään, joka on voimassa aina enintään 30 päivän ajan. Jos poistettujen objektien ja jäljelle jäävien aktiivisten objektien kokonaismäärä ylittää asiakkaan objektien enimmäismäärän, asiakas saattaa saada ilmoituksia enimmäismäärän ylittymisestä, vaikka kyseiset objektit eivät enää sisältyisikään asiakkaan paikalliseen Active Directory -hakemistoon eivätkä myöskään Office 365 -hakemistoon.

Tähän ongelmaan liittyvää apua saat ottamalla yhteyttä Office 365 -tukeen.

Hakemistojen synkronointi ei onnistu käytettäessä yksinkertaista Exchange-siirtoa
7.3.2011

Jos siirrät tiedot Office 365:een yksinkertaisella Exchange-siirrolla, et voi synkronoida käyttäjiä suoraan hakemistosynkronoinnilla. Jos olet jo siirtänyt käyttäjät yksinkertaisella Exchange-siirrolla, sinun on siirrettävä ne postitiedot, jotka haluat säilyttää, ja poistettava yksinkertaisella Exchange-siirron luomat pilvikäyttäjät. Tämän jälkeen voit suorittaa Active Directory -synkronoinnin. Saat lisätietoja ohjeartikkelista Active Directory -synkronointi.

Synkronoitaessa yli 10 000 Active Directory -objektia on otettava yhteys tukeen
7.3.2011

Jos aiot käyttää Active Directory -synkronointia paikallisen Active Directory -hakemistosi synkronointiin Office 365 -ohjelmassa, voit synkronoida enintään 10 000 objektia (käyttäjiä, sähköpostia käyttäviä yhteyshenkilöitä ja ryhmiä). Jos synkronoitavia objekteja on yli 10 000, ota yhteys Office 365 -tukeen ja pyydä lisää synkronointikapasiteettia.

Takaisin sisällysluetteloon

SharePoint Online

Yleinen pikaviestintäyhteensopivuus ei ole käytettävissä
23.7.2012

Yleinen pikaviestintäyhteensopivuus – pikaviestintä sekä ääni- ja videoviestintä yleistä Windows Live -pikaviestintäpalvelua käyttävien yhteyshenkilöiden kanssa – ei ole tällä hetkellä käytettävissä. Tähän ongelmaan ei ole toistaiseksi ratkaisua.

Näytetty paikallinen aika tai aikavyöhyke ei ehkä ole oikein SharePoint Onlinessa
25.10.2011

Kuten Microsoftin KB-artikkelissa, jossa käsitellään Windowsin elokuun 2011 kumulatiivista aikavyöhykepäivitystä, todetaan, useat maat ovat muuttaneet kesäaikakäytäntöjään. Tästä johtuen näytetty paikallinen aika tai aikavyöhyke saattaa olla virheellinen useiden tällaisten maiden kohdalla SharePoint Onlinessa.

Nämä kesäaikamuutokset otetaan käyttöön Microsoft SharePoint Online -palvelimissa seuraavien kuukausien aikana. Näistä päivityksistä ilmoitetaan näissä julkaisutiedoissa sekä osoitteessa http://www.microsoft-com/time. Kaikkia SharePoint Onlinen tehtäviä, ajastettu tehtäviä, tapaamisia ja muita tietoja, joihin nämä päivitykset vaikuttavat, muokataan päivitettyjen aikavyöhykemääritysten mukaisesti.

Väliaikainen ratkaisu: Jos aikavyöhykemuutokset eivät ole vielä käytettävissä SharePoint Onlinessa, käyttäjien tulisi vaihtaa aikavyöhykettään tilapäisesti, jotta heidän tietonsa näytetään varmasti oikein. Venäläisten käyttäjien tulisi esimerkiksi tarkistaa nykyinen aikavyöhykkeensä seuraavasta taulukosta ja valitse sen tilalle väliaikaisesti taulukossa määritetty korvaava aikavyöhyke.

Aikavyöhyke

Nykyinen

Tilapäinen korvaava aikavyöhyke

Venäjän normaaliaika

(UTC+3:00) Moskova, Pietari, Volgograd

(UTC+04:00) Tbilisi

Jekaterinburgin normaaliaika

(UTC+5:00) Jekaterinburg

(UTC+06:00) Astana, Dhaka

Pohjoisen Keski-Aasian normaaliaika

(UTC+6:00) Novosibirsk

(UTC+07:00) Bangkok, Hanoi, Jakarta

Pohjois-Aasian normaaliaika

(UTC+7:00) Krasnojarsk

(UTC+08:00) Ulan Bator

Itäisen Pohjois-Aasian normaaliaika

(UTC+8:00) Irkutsk

(UTC+09:00) Soul

Jakutskin normaaliaika

(UTC+9:00) Jakutsk

(UTC+10:00) Guam, Port Moresby

Vladivostokin normaaliaika

(UTC+10:00) Vladivostok

(UTC+11:00) Salomonsaaret, Uusi-Kaledonia

Magadanin normaaliaika

(UTC+11:00) Magadan

(UTC+12:00) Koordinoitu yleisaika +12

 

Alueasetusten vaihtamisohjeista saat lisätietoja siitä, miten voit vaihtaa SharePoint Online -sivustosi aikavyöhykettä. Jos olet vaihtanut aikavyöhykettä tilapäisesti, voit vaihtaa oikean aikavyöhykkeen takaisin käyttöön, kun kesäaikapäivitykset on otettu käyttöön.

 

Office 365 -järjestelmänvalvojan poistaminen ja uudelleenluominen saattaa vaikuttaa SharePoint Onlinen oikeuksiin
5.8.2011

Jos järjestelmänvalvojat tai teknisen tuen edustajat poistavat ja luovat uudelleen minkä tahansa Microsoft Office 365 -järjestelmänvalvojatilin, heidän tulee varmistaa, että uudelleenluodulla tilillä on järjestelmänvalvojan oikeudet myös SharePoint Onlineen. Jos SharePoint Onlinen tai järjestelmänvalvojatoimintojen käytössä on ongelmia, ota yhteyttä Microsoft Office 365 -tukeen.

 

SharePoint Onlinen kertakirjautuminen ei ehkä toimi joistain mobiililaitteista
5.8.2011

SharePoint Online -sivustojen käyttäminen Office 365:ssä mobiililaitteella edellyttää, että kirjaudut ensin sisään Microsoft Online Services -palveluiden kirjautumissivulla käyttäjätunnuksella ja salasanallasi tai yritystunnistetiedoillasi. Pääset tälle sivulla mobiililaitteella siirtymällä SharePoint Online -verkkosivustoon, josta sinut uudelleenohjataan Microsoft Online Services -palveluiden kirjautumissivulle.

Jos puhelimesi kuuluu johonkin alla olevaan luokkaan, kirjautumissivu ei ehkä toimi oikein

 • BlackBerry 5.0 -käyttöjärjestelmää vanhemmat versiot
 • Android 1.5
 • Nokia E71, N95, N8
 • iPhone

Tähän ongelmaan ei ole toistaiseksi ratkaisua.

 

Office 365 ei tue RSS-katseluohjelman WWW-osaa ja XML-katseluohjelman WWW-osaa
7.3.2011

Jos lisäät verkkosivulle joko RSS-katseluohjelman WWW-osan tai XML-katseluohjelman WWW-osan, saat seuraavan virhesanoman: Tämän sivun WWW-osaa tai WWW-lomakeohjausobjektia ei voi näyttää tai tuoda. Lajia ei ole rekisteröity turvalliseksi.

Jos olet jo lisännyt RSS-katseluohjelman WWW-osan tai XML-katseluohjelman WWW-osan sivulle, ominaisuudet toimivat seuraavasti:

 • WWW-osa ei enää näy wikisivuilla.
 • WWW-osasivuilla näyttöön tulee seuraava virhesanoma: WWW-osan virhe: Tämän sivun WWW-osaa tai WWW-lomakeohjausobjektia ei voi näyttää tai tuoda. Lajia Microsoft.SharePoint.Portal.WebControls.RSSAggregatorWebPart, Microsoft.SharePoint.Portal, Version=14.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c ei löytynyt, tai sitä ei ole rekisteröity turvalliseksi.

Ongelmaan ei ole korjausta.

Näyttöön saattaa joissakin skenaarioissa tulla ylimääräisiä todennuskehotteita SharePoint Onlinessa
9.5.2011

Huomautus:  Tämä ongelma ei välttämättä koske kaikkia käyttäjiä.

Skenaario 1: Jos käyttäjä on kirjautunut Microsoft SharePoint Online ‑sivustoihin yhdistetyillä käyttäjätunnuksilla, näyttöön saattaa tulla ylimääräisiä tunnistetietopyyntöjä, kun käyttäjä siirtyy selainikkunasta Microsoft Office ‑työpöytäsovellukseen ja päinvastoin. Lisäksi käyttäjän on tällöin todennettava tunnistetietonsa selaimen sulkemisen ja uudelleen avaamisen jälkeen. Tähän ongelmaan ei ole ratkaisua.

Skenaario 2: Kun DAV:tä (Distributed Authoring and Versioning) käytetään joidenkin asiakassovelluksen toimintojen, kuten SharePoint Online -tiedostokirjaston Avaa Resurssienhallinnassa -toiminnon kanssa, näyttöön saattaa tulla ylimääräisiä tunnistetietopyyntöjä. Niiden välttämiseksi käyttäjän täytyy kirjautuessaan valita Pidä minut kirjautuneena -valintaruutu.

Jos käyttäjä on kirjautunut SharePoint Online ‑sivustoihin yhdistetyillä käyttäjätunnuksilla, Pidä minut kirjautuneena ‑valintaruutu ei ole valittuna, joten käyttäjän on todennettava tunnistetietonsa myös Office-työpöytäsovelluksessa, kuten Microsoft Wordissa. Kun käyttäjä on todentanut tietonsa sekä Office-työpöytäsovelluksessa että selaimessa, hän voi käyttää SharePoint Online ‑yhteyden aikana toimintoja ja sovelluksia, jotka käyttävät DAV:tä.

 

Office Web Apps ‑sovellukset eivät tue Google Chromea
9.5.2011

Jos Google Chromea käytetään Microsoft Office Web Apps ‑sovellusten (Word, Excel, PowerPoint ja OneNote) kanssa, ohjelmassa saattaa ilmetä odottamattomia virheitä ja toimintoja asiakirjoja tarkasteltaessa ja muokattaessa. Tallentamattomat muutokset saatetaan tällöin menettää.

Google Chrome ‑tuki Office Web Apps ‑sovelluksissa on mukana Office 365:n tulevassa päivityksessä.

Voit ratkaista nämä ongelmat käyttämällä tuettua selainta, kuten Mozilla Firefoxia tai Internet Exploreria.

Office 365 ei tue joitakin SharePoint-sivustoja koskevien ulkoisten jakamiskutsujen hyväksymistapoja
9.5.2011

Huomautus:  Tämä ongelma ei välttämättä koske kaikkia käyttäjiä.

Käyttäjät voivat hyväksyä Microsoft SharePoint Online ‑sivuston yhteiskäyttökutsuja joko Office 365 -käyttäjätunnuksella tai Windows Live Hotmail ‑tunnuksella.

Seuraavia yhteiskäyttökutsujen hyväksymistapoja ei kuitenkaan tueta:

 • kutsun hyväksyminen Windows Live ID ‑tunnuksella, joka on luotu käyttämällä henkilökohtaista sähköpostiosoitetta
 • SharePoint-sivustokokoelmia koskevien sähköpostikutsujen hyväksyminen napsauttamalla kutsun sisältävän sähköpostiviestin linkkiä mobiililaitteessa.

Näihin ongelmiin ei ole tällä hetkellä ratkaisua.

Yleisölle näkyvän verkkosivuston SharePoint Online -lisäominaisuuksien aktivointia ei tueta
11.3.2011

Yleisölle näkyvä verkkosivusto on erityinen SharePoint-sivusto, joka sallii käyttäjien luoda omia sivustojaan ja hallita niitä helposti sivuston suunnitteluominaisuuksien avulla. Tietyt SharePoint Online -ominaisuudet on aktivoitu verkkosivustossa, jotta nämä toimet olisivat mahdollisia. Käyttäjien ei tule aktivoida SharePoint Online -lisäominaisuuksia omissa yleisissä sivustoissaan määrittämällä käyttöliittymän asetuksia, kirjoittamalla koodia tai millään muulla tavoin. Lisäominaisuuksien aktivointi manuaalisesti saattaa aiheuttaa virheitä ja ongelmia sivustojen uudelleennimeämisessä sen jälkeen, kun sivuston toimialue muuttuu.

 • Käyttäjät, jotka tarvitsevat SharePoint Online -lisäominaisuuksia, jotka eivät ole käytettävissä yleisölle näkyvissä sivustoissa, voivat luoda yksityisiä verkkosivustoja ja käyttää tarvitsemiaan ominaisuuksia niissä.
 • Käyttäjät, jotka ovat ottaneet lisäominaisuudet käyttöön, voivat poistaa ne käytöstä saman prosessin toistamalla. Ominaisuudet voidaan ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä sekä käyttöliittymässä että objektimallin avulla. Siinä vaiheessa, kun ominaisuus on otettu käyttöön, se on jo kuitenkin saattanut aiheuttaa sivuston uudelleennimeämisprosessin kannalta seurauksia, joita ei voi kumota.

Sosiaalisista ominaisuuksista ja Omat sivustot -ominaisuudesta saattaa puuttua ryhmien tietoja
11.3.2011

SharePoint Onlinen Omat sivustot -ominaisuus mahdollistaa henkilökohtaisten tiedostojen hallinnan ja jakamisen muiden kanssa. Office 365 -ohjelmassa ryhmien tuonnin SharePoint Online -käyttäjäprofiilitietokantaan mahdollistava ominaisuus on väliaikaisesti poissa käytöstä. Tämän vuoksi jotkin Omat sivustot -ominaisuudet toimivat vain osittain:

 • Jäsenyydet-välilehti on tyhjä.
 • Yleisöjä ei voi luoda ryhmäjäsenyyksien perusteella.

Lisäksi Omat sivustot -profiili voi tulla käyttöön vasta 1–2 kuluttua, koska käyttäjäprofiilin tuontiprosessi suoritetaan vain kerran päivässä.

 

Chilen kesäaika ei näy oikein SharePoint Onlinessa
22.3.2012

Chilen hallitus on jatkanut kesäaikaa vuonna 2012. Koska hallituksen julkaisema uusi päivämäärä eroaa aiemmista vuosista, SharePoint Online ei osaa tulkita Chilen kesäaikaa oikein. Tätä muutosta tukevat päivitykset otetaan käyttöön SharePoint Online -palvelimissa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Tilapäinen ratkaisu: Voit vaihtaa aikavyöhykkeesi väliaikaisesti seuraavan taulukon mukaisesti. Alueasetusten vaihtamisohjeista saat lisätietoja siitä, miten voit vaihtaa SharePoint Online -sivustosi aikavyöhykettä..

Aikavyöhyke

Nykyinen

Tilapäinen korvaava aikavyöhyke

Chilen normaaliaika

(UTC-4:00) Santiago

(UTC-04:00) Georgetown, La Paz, Manaus, San Juan

Jos haluat lukea yleiset ilmoitukset Chilen ja muiden maiden kesäaikoihin liittyen, tutustu kesäajan tukikeskukseen.

Takaisin sisällysluetteloon

Office 365 -työasemien asennusohjelma

Jotta Office 365 -yhteyden muodostaminen onnistuisi, joidenkin käyttäjien on asennettava Outlook manuaalisesti
7.3.2011

Jos yhteyden muodostamisessa Outlookista Office 365 -postilaatikkoon ilmenee ongelmia, lue omaa Outlook-versiotasi koskeva ohjeaihe:

Käyttäjät eivät voi päivittää Office 2010 SP1 Beta -ohjelmaa yhteyden muodostamiseksi Office 365 -ohjelmaan
7.3.2011

Office 365 -työasemien asennusohjelma edellyttää Outlook-korjausta, jota ei voi asentaa Office 2010 SP1 Beta -ohjelmaan. Jos asennettuna on Office 2010 SP1 Beta, yhteyden muodostaminen Office 365:een edellyttää, että poistat ensin beetaversion Service Packin. Kun olet poistanut Service Packin, voit suorittaa Office 365 -työpöytäasennuksen ja yhdistää Office 2010 -sovelluksesi Office 365 -ohjelmaan.

Lisäksi jos käytössäsi on Office 365, et voi asentaa beetaversion Service Packia Office 2010:een; beetaversion Service Packin asentaminen katkaisee Office 365 -yhteyden.

Käyttäjät eivät voi yhdistää Office 365 -ohjelmaa Office-ennakkoversioihin
7.3.2011

Jos et voi päivittää Microsoft Office -versiotasi versioksi, joka toimii Office 365 -ohjelman kanssa, tarkista, ettei käyttämäsi Office-versio ole ennakkoversio, kuten beetaversio. Office 365 ei tue Office-ennakkoversioita. Poista Office-ennakkoversion asennus ja asenna julkistettu versio, kuten Office Professional Plus.

Takaisin sisällysluetteloon

Muut

Liitettyjen Mozilla Firefox ‑käyttäjien on otettava käyttöön rekisteriasetus, jos he haluavat kirjautua sisään Office 365:een
6.6.2011

Jos käyttäjä yrittää kirjautua sisään Office 365 ‑portaaliin Mozilla Firefox ‑selaimella käyttäen liitetyn käyttäjän tunnistetietojaan, kirjautuminen voi epäonnistua ja näkyviin tulla toistuvasti tunnistetietojen antamiskehote, vaikka he antaisivat oikean käyttäjänimen ja salasanan.

Jotta kirjautuminen onnistuisi, lisää seuraava rekisteriasetus käyttäjän tietokoneeseen:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa]
"SuppressExtendedProtection"=dword:00000001
"LmCompatibilityLevel"=dword:00000003

Takaisin sisällysluetteloon