Velkommen til wikien Tjenesteoppdateringer for Office 365 for virksomheter. Her finner du informasjon om de nyeste funksjonene og forbedringene i Office 365.

2013:

2012:

2011:

Februar

Tigjengelighet til Rights Management Services

Rights Management Service er et nytt tilbud for beskyttelse av informasjon i Office 365. Rights Management beskytter data ved hjelp av kryptering, hindrer at data avsløres ved et uhell via brukspolicyer, og integreres enkelt med programmene du bruker. RMS er bygget inn i Exchange Online, SharePoint Online og Office. Her finner du mer informasjon via TechNet. RMS for Office 365 blir allment tilgjengelig (GA) for de fleste kunder. RMS er tilgjengelig i Microsoft Office 365 plan E3 og E4, og i SKUene A3 og A4.

Tjenestebeskrivelser for Office 365

Tjenestebeskrivelser for Office 365 kunngjøres nå på TechNet for å hjelpe kunder til å forstå de tekniske ulikheten mellom de forskjellige tilbudene i Office 365 (SKUene) og begrensninger i omfanget av tjenestene. Tjenestebeskrivelsene inneholder også korte beskrivelser av funksjonene for å hjelpe kundene til å forstå bredden i tjenestenes funksjonalitet, og koblinger til mer detaljert innhold om hvordan dette gjøres. De gamle tjenestebeskrivelsene i nedlastingssenteret blir ikke lenger holdt oppdatert, og vil til slutt bli fjernet.

 

Adressebokpolicyer for Exchange Online

Adressebokpolicyer gir forskjellige typer visning av den globale adresselisten (GAL) for delsett av brukere innen den samme Exchange-organisasjonen. Denne segmenteringen betyr at administratorer kan optimalisere adresselister i store organisasjoner, ved å lage sett av flere mindre, "virtuelle" organisasjoner der brukere bare kan se det de trenger å se. Denne funksjonaliteten, som tidligere bare var tilgjengelig i Exchange Server, blir nå tilgjengelig for Exchange Online.

Tilleggsinformasjon:
Les denne TechNet-artikkelen for flere opplysninger om adressebokpolicyer for Exchange Online.

tilbake til toppen

Januar

Ingen oppdateringer.

tilbake til toppen

Desember

Grense for mottakerfrekvens økt til 10 000 for Office 365 og Exchange Online

Som svar på tilbakemeldinger fra kundene våre, har vi økt grensen for mottakerfrekvens i Office 365 Enterprise (E1, E2, E3, E4, K1 og K2) og Offentlige planer (G1, G2, G3 og G4) for å la brukere sende e-post til opptil 10 000 mottakere per dag. Disse nye grensene gjelder også for frittstående Exchange Online-planer (Kiosk, Plan 1 og Plan 2). Den forrige mottakerfrekvensgrensen for brukere av disse planene, var maks 1 500 mottakere per dag.

Grensen for mottakerfrekvens finnes for å motvirke utsendelse av store mengder uønsket kommersiell e-post, vanligvis kalt søppelpost (spam). Disse grensene beskytter vår nettbaserte tjeneste fra bli en kilde for søppelpost og, som et resultat av disse beskyttelsene, holder e-postflyten til kundene i gang. Forbedringer av Datacenter har gjort det mulig for oss å øke grensen samtidig som vi beholder samme grad av beskyttelse.

Disse grensene gjelder både for e-poster som sendes innad i en organisasjon og e-poster sendt til eksterne organisasjoner. Den beste måten å unngå overskridelse av mottakergrensen er å bruke distribusjonsgrupper når du sender meldinger til et stort antall mottakere. Distribusjonsgrupper som er lagret i den delte adresseboken, telles som én mottaker i forhold til grensen for mottakerfrekvens.

Mer informasjon:
Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Strategier for å støtte masseutsendelse av e-post. Office 365-kunder med behov for masseutsendelser av legitim kommersiell e-post — slik som nyhetsbrev – må fortsatt bruke tredjeparts leverandører som spesialiserer seg på disse tjenestene. Hvis du vil ha mer informasjon om grense for mottakerfrekvens, se Masseutsendt e-post og daglige grenser for mottakerfrekvens. Vi har foretatt disse endringene på grunn av dine tilbakemeldinger. Takk for at du deler dine tanker med oss. Fortsett med det!

tilbake til toppen

November

Ingen oppdateringer.

tilbake til toppen

Oktober

Nye Office Web Apps-funksjoner i SharePoint

Du får følgende nye Office Web Apps-funksjoner med den nyeste oppdateringen av SharePoint Online: flere redigerings- og formateringskontroller, støtte for samtidig redigering på tvers av Web Apps og utvidet enhetsstøtte, inkludert redigering på tavle-PC.

Ved å bruke webbaserte versjoner av Word, PowerPoint, Excel, og OneNote, kan du vise, redigere og jobbe sammen med andre på Office-dokumenter fra nær sagt hvor som helst. Her er noen høydepunkter blant de nye funksjonene på tvers av hver Office Web App:

 • Word Web App-oppdatering: Se grafikk, bilder og oppsett med utmerket gjengivelse, inkludert ny støtte for å se og legge til kommentarer. Formater og lag dokumenter fra nettleseren med ofte brukte funksjoner fra Word på skrivebordet, inkludert nye sideoppsettverktøy, bildeverktøy og ordtelling. Ny samtidig redigerings- og kommentarstøtte i Word Web App gjør det lettere jobbe sammen på nettet.

 • Excel Web App-oppdateringer: Få viktige regnearkfunksjoner, som å slå sammen celler, kontekstmenyer, automatisk tilpasning av kolonner, formelstøtte, fyllhåndtak og autosummer. Endre og visualiser data for dypere innsikt med støtte for nøyaktig gjengivelse av diagrammer inkludert 3D, forbedret støtte for spørringstabell og datavalidering, Slicer-funksjonalitet og Pivot-diagraminteraktivitet.

 • PowerPoint Web App-oppdateringer: Presentasjoner ser ut slik som de gjør på skrivebordet, med lysbilder i høy oppløsning, fullstendige overganger og synlige kommentarer. Støtte for avspilling av lyd og video, selv fra tavle-PC og telefon. Med dra og slipp-støtte blir oppsettet enklere. Og muligheten til å sette inn bilder, bruke overganger og animasjoner, eller legge til et forhåndsutformet tema, gjør det mulig å lage polerte presentasjoner fra nettleseren. Og ny samtidig redigerings- og kommentarstøtte i PowerPoint Web App gjør det lettere å jobbe sammen i skyen.

 • OneNote Web App-oppdateringer: Brukere kan enklere finne det de trenger med muligheten til å søke på en side eller i et område. Og ny støtte for blekkvisning gjør mer informasjon på nett tilgjengelig. Bare klikk og skriv hvor som helst på siden for å legge til et notat, bilde eller merke. Og notater kan nå deles som en URL, synlig via nettleser på telefon, PC eller tavle-PC.

Hvis du vil lese mer, anbefaler vi følgende blogginnlegg av Mike Morton, Group Program Manager for Office Web-programmene, som beskriver de kommende Office Web App-forbedringene.

Obs! Office 365 vil fra 1. oktober 2012 ikke lenger støtte Internet Explorer 7 (IE7). Den kommende Office Web Apps-oppdateringen støtter ikke IE7. Se systemkrav for Office 365-siden her.

Omfangsregistrering og filtrering for katalogsynkronisering

Denne funksjonen gir kundene muligheten til å se omfanget av objekter som skal synkroniseres fra aktivitetsmappen til Office 365. De tilgjengelige filteralternativene er basert på organisasjonsenhet, domene og brukerattributt.

Samkjøring med tredjeparts identitetsløsninger

Microsoft har et strukturert program på plass for å la kunder bruke kvalifiserte tredjeparts identitetsløsninger (STS) i IT-infrastrukturen for å bruke Office 365 og konfigurere forbund. Gjennom dette programmet har vi testet forbund med Office 365 ved bruk av STS, som Ping, Optimal IDM, osv. Protokollen brukt for forbund er WS* (WS-Federation og WS-Trust). Scenariene som testes (slik som aktive, passiv, osv.), og viser seg å fungere, dokumenteres i TechNet. Disse partnerløsningene er også tilgjengelige i Office 365 Marketplace.

Administrator kan angi policy og varsling for passordutløp

Administratorer i våre E- og A-tilbud blir gitt muligheten til å angi policy og varsling for passordutløp for brukerne. Varslinger kan settes til mellom 0 og 30 dager før passordet utløper. Disse endringene kan utføres i brukergrensesnittet for administratorer.

PDF-visning i webleseren

Gode nyheter! Det er nå mulig å se PDF-filer rett i webleseren – du trenger ikke laste ned PDF-filene til skrivebordet for å åpne dem. Du trenger Adobe Reader for å installere plugin-modulen i webleseren. Så snart plugin-modulen er installert, kan du åpne enhver PDF-fil som er lagret i et SharePoint Online dokumentbibliotek, eller PDF-filer som er i en liste med elementer, rett i webleseren.

Direkteavspille store MP4-filer

MP4-videofiler som er lagret i et SharePoint Online-bibliotek, vil nå begynne å direkteavspille mye raskere, uten at du trenger å laste ned hele filen først. Det oppsto ofte forsinkelser og/eller uønsket bufring ved nedlasting av hele filen. Denne nye funksjonsforbedringen vil gjøre avspilling av MP4-filer mye bedre.

tilbake til toppen

September

Varsel om utløpende passord i Outlook

Outlook 2007 og 2010 varsler nå brukerne om passord som utløper. Disse forhåndsvarslene vises i en popup-melding i en viss periode, som administratoren angir. Varslene inkluderer også koblinger (URLer) til Microsoft Online Portal, der brukere kan endre/oppdatere passord. Outlook avsluttes hvis brukeren velger Nei. Brukeren får fremdeles tilgang til innboksen, men Outlook viser et varsel om passord, og ny e-post synkroniseres ikke. Hvis passord alt har utløpt, får brukerne opp en feilmelding i Outlook.

Skjermbilder lagt til veiledninger for domenekontroll

Hvis du vil bruke et egendefinert domene med Office 365, må administratorene endre DNS-postene for å kontrollere domeneeierskap. Office 365-portalen veileder administratorene gjennom denne kontrollprosessen, og forklarer de ulike trinnene som må utføres hos kjente domeneregistratorer. Disse trinnene inkluderer nå skjermbilder som viser nøyaktig hvor på registratorens webområde hver oppgave skal utføres.

Registratorspesifikke instruksjoner for oppretting av DNS-poster

Det finnes nå trinnvise veiledninger som hjelper Office 365-administratorer med å opprette DNS-poster hos populære domeneregistratorer. Tidligere fantes det registratorspesifikke instruksjoner for det første trinnet av DNS-konfigureringen (kontrollere eierskap). Nå dekker instruksjonene hele prosessen med konfigurering av MX-, SRV-, TXT- og CNAME-poster.

Tilleggsinformasjon:
Administratorer kan finne de nye veiledningene i hjelpeartikkelen Opprette DNS-poster for Office 365

tilbake til toppen

August

Office 365-kundestøtte for Shibboleth

Integrering av Shibboleth (en SAML 2.0-implementering) med Office 365 er nå støttet. Dette gjør at IT-administratorer kan tilby enkel pålogging til Active Directory-brukerne sine ved å bruke Shibboleth Identity Provider som sikkerhetstokentjeneste.

Tilleggsinformasjon:
Hvis du vil vite mer om dette, kan du lese TechNet-dokumentasjonen

tilbake til toppen

Juli

Brukerfunksjonalitet "Myk sletting"

Office 365-administratorer har nå muligheten til å gjenopprette slettede brukere fra en enkel liste innen 30 dager etter sletting. Dette er viktig, fordi det betyr at scenarier som utilsiktet sletting av en bruker eller ansettelse av en tidligere arbeidstaker lett kan håndteres av din Office 365-administrator.

Tilleggsinformasjon:
For detaljer om hvordan man sletter eller gjenoppretter brukere med en konto for Microsoft Office 365 for virksomheter, les artikkelen Slette eller gjenopprette brukere

Forbedring av brukernavn til Synk-til-SharePoint Online

Du har kanskje sett noen ekstra tegn foran navnet ditt der det vises på ulike SharePoint Online-områder (Mitt område, Team-nettsteder, firmaportalen osv.); det ser ofte slik ut: i:0#f|membership. Denne forbedringen av brukernavnsynkronisering øker sannsynligheten for at en brukers navn vil dukke opp uten ekstra tegn.

Lync-to-phone*

Brukere av Lync-to-phone kan ringe og motta telefonsamtaler til ethvert nummer fra sine bærbare PC-er eller smarttelefoner via en ringetjeneste som kjøpes separat fra en kvalifisert partner. Jajah, et datterselskap av Telefonica, er den første tilgjengelige partneren. Lync-to-phone gir deg mer enn bare telefonsamtaler, f.eks. et "enkelt arbeidsnummer" på tvers av enheter som bærbar PC, smarttelefon og nettbrett (via Lync-klienter på disse enhetene). Med Lync-to-phone blir telefonsamtaler en integrert del av en enhetlig kommunikasjonsopplevelse sammen med direktemeldinger, tilstedeværelse, videosamtaler og webkonferanser.
*Denne oppdateringen vil i første omgang bare være tilgjengelig for våre amerikanske og britiske kunder.

Tilleggsinformasjon:
For mer informasjon, les hjelpeartikkelen Koble Lync Online til telefonnettet
tilbake til toppen

Juni

Lync 2010 for iPad 1.5

Lync 2010 for iPad mobilklienter har blitt oppdatert for å gi samarbeidsmuligheter innenfor Lync Meetings. Denne oppdateringen lar brukere av "Lync 2010 for iPad" vise opplastede Microsoft PowerPoint-presentasjoner innenfor et planlagt Lync-møte, se møtets deltakerliste og motta varslinger om andre innholdstyper som blir delt i løpet av møtet. Denne oppdateringen er nå tilgjengelig i iTunes App Store.

Global tilgjengelighet for Office 365: 46 nye land

Office 365 er nå kommersielt tilgjengelig i 46 nye land: Algerie, Argentina, Aserbajdsjan, Bahrain, Hviterussland, Bulgaria, Kroatia, Den dominikanske republikk, Ecuador, Egypt, El Salvador, Estland, Guatemala, Island, Indonesia, Jordan, Kasakhstan, Kenya, Kuwait, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Makedonia, Malta, Montenegro, Marokko, Nigeria, Oman, Pakistan, Panama, Paraguay, Qatar, Saudi-Arabia, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sør-Afrika, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Tunisia, Tyrkia, UAE, Ukraina, Uruguay og Venezuela.

Global tilgjengelighet for Office 365: 11 nye språk

Vi har lagt til språkstøtte for bulgarsk, kroatisk, estisk, latvisk, litauisk, serbisk (latin), slovakisk, slovensk, thai, tyrkisk og ukrainsk.

Brukergrensesnittet til Exchanges søk over flere postbokser, støtter nå 5000 postbokssøk

Vi har økt den maksimale grensen for postbokssøk fra 50 til 5000 postbokser for både brukergrensesnittet for søk i flere postbokser og "søk ny postkasse" i PowerShell. Funksjonaliteten "søk postbokser" vil fortsette, uten en øvre grense for postbokssøk i Exchange Online.

Tilleggsinformasjon:
For mer informasjon, les hjelpeartikkelen Opprette et nytt søk i flere postbokser
tilbake til toppen

Mai

FISMA tildelt Office 365-tjenesten

Office 365 har nå fått myndighet til å bruke (ATO) i henhold til Federal Information Security Management Act (FISMA) av Broadcasting Board of Governors, noe som skaper en prosess der føderale byråer kan sertifisere og akkreditere sikkerheten til sine informasjonsbehandlingssystemer.

tilbake til toppen

April

Ingen oppdateringer

tilbake til toppen

Mars

Verktøyet Delte postbokser for Office 365

Du kan nå opprette og konfigurere delte postbokser ved bruk av et nytt GUI-basert verktøy for delte postbokser for Office 365 ved å laste ned postboksverktøyet for Office 365, opprette en sikkerhetsgruppe og legge til medlemmer og kjøre verktøyet for å opprette og konfigurere en delt postboks. PowerShell var tidligere påkrevd for å opprette og konfigurere delte postbokser.

Oppdatert Exchange Deployment Assistant, herunder Hybrid-konfigurasjonsveiviseren*

Distribusjonsassistent for Exchange Server (ExDeploy) er oppdatert og inkluderer nå støtte for konfigurasjon av hybriddistribusjoner med Konfigurasjonsveiviser for Exchange-hybrid 2010 SP2. Dette første scenariotillegget fokuserer på Exchange 2003-organisasjoner som distribuerer hybrider og omfatter ny dokumentasjon og nye diagrammer og sjekklister, samt gir rundt 50 færre manuelle trinn.
*Fullstendige distribusjonsassistentoppdateringer for Exchange Server for Exchange 2007 og Exchange 2010 forventes innen utgangen av juni 2012.

Språkpakker (multi-instans) for Office-abonnement

Kunder kan nå laste ned gratis flerspråkpakker til Office-abonnementet, som vil gjøre det enklere for brukere å bytte til deres foretrukne språk for Office-abonnementet. De reduserer også nettverksoverheng og tid til brukerinstallasjon. Se etter koblingen "Last ned språkpakker" under Ressurser på nedlastingssiden.

Office 365-støtte for POP- og IMAP-tilkoblinger til Outlook 2003

Office 365 støtter nå POP- og IMAP-tilkoblinger til Outlook 2003. Vær imidlertid oppmerksom på at kunder som kobler til Outlook 2003 via POP eller IMAP vil oppleve følgende begrensninger: ingen kalenderstøtte, ingen ledig/opptatt-informasjon, ingen global adresseliste, ingen push-e-post – og når du kobler deg til via POP, vil alle meldinger bli lastet ned til klienten, så det blir ingen synkronisering mellom flere maskiner eller enheter (for eksempel mellom en bærbar PC og en telefon).

Exchange ActiveSync (EAS) for mobiltelefoner, lagt til i planen Exchange Online-kiosk*

Brukere av Exchange Online-kiosk kan nå bruke alle smarttelefoner som støtter Exchange ActiveSync, inkludert Windows Phone, iPhone, Android phones og Nokia (Symbian). Imidlertid må brukere som ønsker Exchange ActiveSync-støtte på nettbrettenheter, for eksempel iPad eller Android-nettbrett, oppgradere til en SKU som inkluderer Exchange Plan 1 eller Exchange Plan 2. Prisen på Exchange Online Kiosk vil forbli uendret.
*Denne oppdateringen vil utrulles til kunder i løpet av de neste par månedene. Vi forventer at alle kunder har mottatt oppdateringen innen utgangen av juni 2012.

E-postlagring for planen Exchange Online-kiosk er økt fra 500 MB til 1 GB*

Vi har økt postboksgrensen for brukere av planen Exchange Online-kiosk fra 500 MB til 1 GB, på grunn av lavere lagringskostnader. Prisen for Exchange Online Kiosk vil forbli uendret.
*Denne oppdateringen vil utrulles til kunder i løpet av de neste par månedene. Vi forventer at alle kunder har mottatt oppdateringen innen utgangen av juni 2012.

tilbake til toppen

Februar

Lagringskvotegrensen øker for kunder med flere enn 10 500 lisenser

Kunder med mer enn 10 500 lisenser kan nå konsumere opptil 25 TB data, i motsetning til tidligere tak på 5 TB. Denne økningen tilsvarer et leieforhold med 55 000 lisenser.

Tjenestebillett for transportregelgrense øker

Administratorer kan nå sende en tjenestebillett for å øke grensene for transportregler per leier, og antallet mottakere som kan legges til via transportregler, i overkant av 100 for sin organisasjon.

Forbedret evne til å gjenopprette SharePoint-områdesamlinger i SharePoint Online

Virksomhetskunder kan nå gjenopprette fullstendige områdesamlinger med bare et par klikk. Denne forbedringen til Administrasjonssenter for SharePoint Online er viktig, fordi det nå vil være mulig å gjenopprette elementer som ble slettet ved en feiltakelse.

økt virksomhetsdimensjonert mappesynkronisering for SharePoint Online

Microsoft har hevet mappesynkroniseringsgrensen i Office 365 for brukere av alle størrelser. Dette betyr at store kunder med mange brukere nå kan klargjøre SharePoint Online-tjenesten.

Forbedret PDF-støtte for SharePoint Online

PDF-filer kan nå åpnes direkte i Adobe Reader, uten at de først må lastes ned på datamaskinen. PDF-filen forblir tilkoblet og lagres i SharePoint Online-dokumentbiblioteket idet du viser og redigerer filen.

Ekstern deling: inviter gjennom e-post for bedrifter*

Eksterne brukere kan nå bruke sine e-postadresser på jobben til å autentisere når de blir invitert inn i en områdesamling. Windows LiveID lar eksterne brukere tilknytte virksomhetens e-postadresse (f.eks.: user@contoso.com) til LiveID-systemet. Office 365-kunder kan invitere sine partnere og klienter til eksterne delingsområder, ved bruk av sin primære e-postkonto. Hvis denne e-postadressen er tilknyttet til Live-ID-systemet, kan de eksterne brukerne logge på med sine primære brukernavn og passord.
*Denne oppdateringen vil utrulles til kunder i løpet av de neste par månedene. Vi forventer at alle kunder har mottatt oppdateringen innen utgangen av mai 2012.

Konfigurasjon av selvbetjent rullerende juridisk bevaring i PowerShell

Konfigurasjon av rullerende juridisk bevaring er nå en selvbetjent funksjon som kan konfigureres via PowerShell. Tidligere måtte IT-administratorer sende inn en tjenestebillett.

Tilleggsinformasjon:
Hvis du vil vite mer om prosedyreventing, les Sette en postboks under rettslig sperre

tilbake til toppen

Januar

Opptak for Lync-klienten

Leieradministratorer kan nå aktivere eller deaktivere klientopptaksfunksjonen. Når dette er aktivert, kan brukere ta opp samtaler eller møter via Microsoft Lync 2010 og fange opp lyd- og video-, direktemeldingers- (IM), programdelings-, Microsoft PowerPoint-presentasjons-, tavle- og spørringsdelene i Lync 2010-økter. Opptakene kan lagres i Windows Media-formatet og kan spilles av med samme kvalitet, som de opprinnelige Lync-samtalene eller -møtene.

Kontrollpanelforbedringer for Lync Online

Kontrollpanel for Lync Online gir nå administratorer mer kontroll over sitt Lync Online-miljø, inkludert personvernsmodus for tilgjengelighet, mobiltelefonvarsler og innstillinger for innringingskonferanser.

SSAE 16 (Statements on Standards for Attestation Engagement) Type I-overholdelse

AICPA (American Institute of Certified Public Accountants) har erstattet SAS70 med SSAE16.

PST-oppfanging for Microsoft Exchange

Med PST-oppfanging kan brukere oppdage filer i filformatet Outlook Personal Folder (.pst) og deretter importere dem inn i Exchange Server og Exchange Online. Med PST-oppfanging får organisasjoner mer kontroll over sine e-postdatarepositorier ved å plassere dem i Exchange. Med alternativet om å installere PST-oppfangingsagenter på målmaskiner, kan administratorer nå fastslå hvor .pst-filene befinner seg og hvem som eier filene via PST-oppfangingskonsollen. Deretter kan de importeres direkte inn i den primære postboksen eller den tilknyttede arkivpostboksen.

Research In Motion BlackBerry Business Cloud Services (BBCS) for Microsoft Office 365

Research In Motion (RIM) er nå vertskap for BlackBerry Business Cloud Services for Microsoft Office 365, som utvider Microsoft Exchange Online til å fungere med BlackBerry smarttelefoner og tillater selvadministrerte BlackBerry-distribusjoner i nettskyen. RIM BBCS tilbyr kraftige og fleksible administrative funksjoner med selvbetjening for å støtte en organisasjons BlackBerry-behandlingsstrategi. Det er tilgjengelig uten ekstra kostnad til dagens mellomstore abonnenter eller virksomhetsabonnenter på Office 365 Suite eller den frittstående Exchange Online og fungerer med BlackBerry smarttelefoner på forretnings- eller forbrukerdataplaner.

RSS for tilstandsinstrumentbordet for tjenester

Med den nye RSS-feeden for tilstandsinstrumentbordet for tjenester får Office 365-administratorer tilgang til informasjon i sanntid om tjenestehendelser og hendelser som omhandler planlagt vedlikehold. RSS-feed oppdateres når det legges til en ny hendelse eller en eksisterende hendelse oppdateres. Du abonnerer på RSS-feeden ved å gå til siden Administrator. Deretter klikker du Tjenestetilstand i venstre rute under Kundestøtte. Deretter klikker du koblingen RSS-abonnement på tilstandsinstrumentbordet for tjenester.

Kundenivåstatus for tilstandsinstrumentbordet for tjenester

Nøyaktigheten i dataene som blir formidlet via tilstandsinstrumentbordet for tjenester er forbedret. Informasjon om Lync Online og Exchange Online som blir publisert til tilstandsinstrumentbordet for tjenester, retter seg nå mot bestemte kunder som blir direkte påvirket av tjenestehendelser eller andre hendelser.

tilbake til toppen

Desember

Microsoft Dynamics CRM Online

Tjenesten Microsoft Dynamics CRM Online er nå tilgjengelig på OSDP-plattformen i gjeldende markeder for Microsoft Dynamics CRM Online. Som et resultat av dette kan kunder og partnere nå behandle sine skybrukere og skyfakturering i én enkelt plattform.

Lync Mobile-klienter

Microsoft har lagt til Lync-støtte for noen mobile klienter som leverer funksjoner for direktemeldinger, tilgjengelighet, lydkonferanser med engangsberøring og samtaler på tvers av Windows Phone, iOS, Android og Nokia Symbian. Lync 2010 for Windows Phone er nå tilgjengelig i Windows Phone Marketplace, og Lync 2010 for Android er nå tilgjengelig i Android Market. Lync Mobile-klienter for andre plattformer har blitt sendt til sine respektive mobilprogrammarkedsplasser, og bør snart være tilgjengelige.

Lync Online Web Scheduler

Et nytt webleserbasert verktøy for planlegging av elektroniske møter, som inneholder riktige tilgangsrettigheter og roller, er nå tilgjengelig.

Oppdatert klareringssenter

Basert på tilbakemeldinger fra kunder har vi forenklet språket i klareringssentret slik at det blir enklere å finne detaljert informasjon om vårt personvern og våre sikkerhetspraksiser samt forstå våre praksiser for behandling og sikring av data i Microsoft Online Services.

EU Model Clauses-støtte for alle EU-kunder

Office 365 er den første og eneste store nettskybaserte produktivitetstjenesten som kontraktsfestet har forpliktet seg til EU Model Clauses, et sett av strenge databeskyttelseskrav som gjelder for EU. Vi inkluderer også tilleggskrav fra individuelle EU-medlemsland i Office 365 databehandlingsavtale.

Tilleggsinformasjon:
Besøk portalen Microsoft Online Services for å få denne avtalen lagt til i Office 365-kontrakten din

HIPAA/BAA-krav (Health Insurance Portability and Accountability Act)

Office 365 oppfyller sikkerhetskravene for forretningskontakter i HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act), som er en amerikansk lov som krever at helseorganisasjoner beskytter helseinformasjon som kan identifisere enkeltpersoner. I tillegg signerer Microsoft forretningsavtaler med kunder som har virksomhetsavtaler.

Konfigurasjonsveiviser for Exchange-hybrid

Denne nye veiviseren hjelper med å strømlinjeforme hybriddistribusjonsprosessen ved å forenkle konfigurasjonen av Exchange Online-funksjoner og -tjenester, inkludert deling av kalender og ledig/opptatt-informasjon, flytting av postbokser, sikker e-postflyt og Exchange Online-arkivering.

Forbedringer av e-postoverføringer i Exchange*

To nye forbedringer i overføringsfunksjonene gir bedre effektivitet i e-postoverføringer.

 1. Forbedrede behandlingsfunksjoner: Det nye dashbordet for Exchange Online-migrering bidrar til å forbedre den administrative effektiviteten under en cutover Exchange-migrering, en staged Exchange-migrering, eller en IMAP-migrering. Leieradministratorer kan planlegge flere overføringer, hente informasjon om overføringsstatus for overføringsbunker, vise informasjon per bruker og vise elementer som har blitt hoppet over. Forbedrede rapporterings- og analyseverktøy forbedrer også feilsøkingsopplevelsen.
 2. Antall samtidige migreringer: Administratorer kan nå bruke Exchange Management Shell for å øke verdien for en migreringsbatch til så høyt som 50.

*Denne oppdateringen vil utrulles til kunder i løpet av de neste par månedene. Vi forventer at alle kunder har mottatt oppdateringen innen utgangen av juni 2012.

Tilleggsinformasjon:
For flere detaljer om e-postmigrasjoner, se hjelpeartikkelen Oversikt over e-postoverføring

Forbedringer av søk i flere postbokser i Exchange*

Brukere kan nå åpne et eget vindu for å forhåndsvise meldingstreff og statistikk for hvert søk. Søkeytelsen har også blitt forbedret, med redusert effekt av feil når man kjører gjentatte spørringer, samt forbedringer for skalerbarhet og tilgjengelighet.
*Denne oppdateringen vil utrulles til kunder i løpet av de neste par månedene. Vi forventer at alle kunder har mottatt oppdateringen innen utgangen av juni 2012.

Tilleggsinformasjon:
For flere detaljer om søk over flere postbokser, se hjelpeartikkelen Søk i flere postbokser

Oppbevaringspolicy og kodebehandling i Exchange*

Vi har forbedret innstillingene for postboksoppbevaring slik at det er enklere å behandle brukerpostbokser i en organisasjon. Brukere kan nå bruke innstillingene for e-postkontroll i Kontrollpanel for Exchange til å opprette og behandle oppbevaringskoder og -policyer.
*Denne oppdateringen vil utrulles til kunder i løpet av de neste par månedene. Vi forventer at alle kunder har mottatt oppdateringen innen utgangen av juni 2012.

Tilleggsinformasjon:
For flere detaljer om oppbevaringspolicyer, se hjelpeartikkelen Konfigurere og administrere oppbevaringspolicyer i Exchange Online

Policy for gruppenavn i Exchange*

Administratorer kan nå standardisere og behandle navnene på distribusjonsgrupper, også kalt fellesgrupper, som er opprettet av brukere i organisasjonen. De kan kreve at bestemte prefikser og suffikser legges til navn for distribusjonsgrupper når de opprettes, og at enkelte ord blir blokkert fra å brukes. Denne funksjonen hjelper med å redusere bruken av uanstendige ord i gruppenavn til et minimum.
*Denne oppdateringen vil utrulles til kunder i løpet av de neste par månedene. Vi forventer at alle kunder har mottatt oppdateringen innen utgangen av juni 2012.

Tilleggsinformasjon:
For flere detaljer om å sette opp retningslinjer for gruppenavngivning, se hjelpeartikkelen Opprette en navngivningspolicy for distribusjonsgrupper

Forbedringer i arkitekturen for høy tilgjengelighet i Exchange*

Vi har utvidet arkitekturen for høy tilgjengelighet for Exchange Online på tvers av flere webområder for å gi bedre funksjonalitet i forbindelse med nettverksfeil. Administratorer og sluttbrukere legger kanskje merke til endringer i servernavnene i nettadresser og i protokollinnstillinger, selv om bokmerker for Outlook Web App ikke bør bli påvirket. Tilkoblingen for klientprogrammer og -enheter, inkludert de som ble konfigurert til å koble direkte til serveradresser, blir automatisk omadressert når postboksen overføres til den nyeste versjonen. Noen få mobile enheter er ikke fullstendig kompatible og må kanskje konfigureres på nytt for å koble til en endret podadresse.
*Denne oppdateringen vil utrulles til kunder i løpet av de neste par månedene. Vi forventer at alle kunder har mottatt oppdateringen innen utgangen av juni 2012.

Tilleggsinformasjon:
Se hjelpeartikkelen Veviser for oppsett av mobiltelefon for tilkoblingsprosedyrer

Outlook Web App i appmodus for Internet Explorer 9*

Outlook Web App kan nå festes på oppgavelinjen ved hjelp av appmodus for Internet Explorer 9. Denne funksjonen gir brukere muligheten til å starte Outlook Web App med ett klikk og kjøre programmet med færre avbrudd fordi det er atskilt fra andre webleserøkter. Verktøyet holder også brukere informert om innkommende e-post og direktemeldinger når det er minimert eller skjult, og i tillegg tilbyr det hurtigtilgang til felleskommandoer i Outlook Web App fra oppgavelinjen.
*Denne oppdateringen vil utrulles til kunder i løpet av de neste par månedene. Vi forventer at alle kunder har mottatt oppdateringen innen utgangen av juni 2012.

Avsenderbilder i Outlook Web App*

Brukere kan nå sette ansikter på navn i organisasjonen ved hjelp av bilder som vises ved siden av avsenderinformasjonen i e-postmeldinger. Visningen av bilder er aktivert som standard, men administratorer kan endre innstillingene i postbokspolicyen for Outlook Web App slik at denne funksjonen blir deaktivert.
*Denne oppdateringen vil utrulles til kunder i løpet av de neste par månedene. Vi forventer at alle kunder har mottatt oppdateringen innen utgangen av juni 2012.

Egenoppdatering av brukernavn for administratorer

Administratorbrukere har nå muligheten til å oppdatere sitt alias etter å ha lagt til et domene. Tidligere krevde administratorene at en annen administrasjonsbruker utførte denne endringen, eller de måtte opprette en bruker hvis det dreide seg om en enkeltbrukerkonto. Denne oppgaven fullføres ved å logge på Office 365 og gå til brukerbehandlingen. Velg brukernavn og klikk Rediger. I Rediger kan du endre brukernavnet ditt fra yourname@yourcompany.onmicrosoft.com til yourname@yourcompany.com. Etter at du har klikket Lagre, må du logge av og på igjen for å fullføre endringen.

Microsoft Online Services ID-kallenavn endres til bruker-ID

Vi har endret teksten i produktet og på registreringssidene fra Microsoft Online Services ID (MOS ID) til bruker-ID for å redusere forvirringen om hva MOS ID er.

tilbake til toppen

November

Global utvidelse av Office 365: 22 nye land

Prøveversjoner av Office 365 er tilgjengelig i 22 nye land: Argentina, Bulgaria, Kroatia, Egypt, Estland, Island, Indonesia, Kuwait, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Malta, Qatar, Saudi-Arabia, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sør-Afrika, Taiwan, Tyrkia, Ukraina og UAE.

Global utvidelse av Office 365: Russland og Korea

Office 365 var tidligere bare tilgjengelig via virksomhetsavtaler eller våre partnere, men nå er prøveversjoner og kjøp tilgjengelig direkte fra Microsoft både i Russland og Korea.

Tilbakestilling av selvbetjent administratorpassord

Administratorer kan nå tilbakestille sitt eget passord via tekstmeldinger (SMS) og en alternativ e-postadresse. Hvis tilbakestillingen av administratorpassordet skal fungere, må du ha oppgitt et telefonnummer som du kan motta tekstmeldinger til, samt en alternativ e-postadresse. E-postadressen kan ikke være den samme som e-postadressen for Office 365. (Hvis du ikke kan logge deg på Office 365-kontoen din, kan du ikke hente e-post som er sendt til denne adressen.) Hvis du ikke har angitt denne informasjonen allerede, naviger til området for brukerbehandling ved å klikke Administrator, og deretter under Behandling, klikk Brukere. Skriv inn e-postadressen i boksen Alternativ e-postadresse i kategorien Innstillinger. Skriv inn mobiltelefonnummeret i Mobiltelefon-boksen i kategorien Egenskaper.

Kilde til autoritetsoverføring

Denne oppdateringen lar Office 365-administratorer deaktivere og reaktivere katalogsynkronisering for å veksle mellom å administrere brukernes masterkilde til informasjon lokalt og i nettskyen. Når kunder tidligere brukte veiviseren for overføring i Office 365 til å aktivere katalogsynkronisering for å synkronisere brukerdata med skyen, kunne de ikke gå tilbake til behandling av brukerdata med lokal Active Directory uten å ringe kundestøtte.

Lync-klient for Mac

Kunder som eier "Office for Mac 2011 Standard" og har bruksrettigheter til "Lync for Mac 2011" kan nå få muligheten til å laste ned "Lync for Mac" fra nedlastingsdelen av Office 365. "Lync for Mac 2011" lar Mac-brukere se sine kollegers tilstedeværelse på nettet mens de arbeider i Outlook eller samarbeider om Office-dokumenter. Det gir dem også muligheten til raskt å sende en direktemelding, starte en videochat eller planlegge et elektronisk møte fra Outlook for Mac 2011.

Tilleggsinformasjon:
Få mer om informasjon om "Lync for Mac"-lisenser her

Side for Mac-forenede nedlastinger

En side for forenede nedlastinger er nå tilgjengelig, slik at Mac-brukere kan laste ned konfigurasjonsprogramvaren for skrivebordsoppsett av Office for Mac samt Lync for Mac 2011 fra ett sted. Du henter disse nedlastingene ved å logge på Office 365-kontoen og gå til nedlastingsdelen.

Offisiell støtte for OS X Lion er lagt til

Vi har lagt til offisiell støtte for Office 365 for OS X Lion-operativsystemet.

Forbedringer til "Legge til et domene"-opplevelsen

Vi har forbedret Legg til et domene ved å forenkle prosessen med å delegere domenet på nytt, og i tillegg har vi oppgitt kontekstkoblinger til relevante hjelpeartikler.

Forbedringer i klienttilgangskontroll

Vi har forbedret klienttilgangskontrollene slik at Office 365-administratorer kan blokkere ekstern tilgang til Office 365 basert på IP-adressen for den eksterne klienten Denne handlingen blokkerer all ekstern tilgang til Office 365 bortsett fra Exchange Active Sync: alle andre klienter, for eksempel Outlook, blir blokkert. Handlingen blokkerer også all ekstern tilgang til Office 365, bortsett fra passive webleserbaserte programmer, for eksempel Outlook Web Access eller SharePoint Online.

Kundestøtte for 64-biters versjon av mappesynkroniseringsverktøyet

64-bitersversjonen av mappesynkroniseringsverktøyet er nå tilgjengelig for våre virksomhetskunder. I tillegg bruker 64-bitersversjonen nå FIM 2010 (Forefront Identity Manager) som underliggende synkroniseringsmotor, og den installeres i bakgrunnen når du kjører installasjonsprogrammet. 64-bitersversjonen av mappesynkroniseringsverktøyet deler samme funksjonalitet med den eksisterende 32-biters programvaren, og det eneste unntaket er at flerskogsversjonen av Active Directory ikke støttes.

Kundestøtteverktøyet Gjør det selv-feilsøking

Det nye kundestøtteverktøyet Gjør det selv-feilsøking er en omfattende, selvbetjent løsning som hjelper kunder med å løse problemer, som de eventuelt måtte oppleve med Office 365-tjenestene. Feilsøkingen presiserer viktige tekniske kundestøtteproblemer og gir umiddelbare løsninger slik at kunder ikke trenger å legge inn spørsmål i gruppen, eller sende inn en serviceforespørselsbillett. Den inneholder hundrevis av mulig hjelpe- og kundestøtteaktiva for Office 365 (f.eks. hjelpeemner, -artikler, -videoer, wikier, blogginnlegg osv.). Idet du ser gjennom en liste over feilsøkingsalternativer viser verktøyet dynamisk og omfattende innhold, som gjør at du får det svaret du trenger.

SharePoint Online-tilgang for eksterne brukere via en Windows Live ID

Microsoft er med på å støtte de mange scenarioer der du samarbeider med andre, særlig de som ikke er en del av firmaet – for eksempel leverandører, pålitelige forretningspartnere, kunder og klienter. Windows LiveID har nå eksterne delingsmuligheter i SharePoint Online, slik at bedriftene kan invitere eksterne brukere til å vise, dele og samarbeide på nettstedene sine. Funksjonen er slått av som standard, men et firmas SharePoint Online Administrator kan aktivere ekstern deling for hele firmaet. Da kan hver enkelt eier av nettsidesamlingen bestemme om de ønsker ekstern deling. Hver Office 365 SharePoint Online-kunde på leietakernivå (ikke per abonnement), omfatter 50 partnertilgangslisenser (PALS) som kan brukes til ekstern deling. Kundene er i dag ikke pålagt å kjøpe flere PAL-er for ekstern deling utover 50 brukere og kan ha opp til maksimalt 1000 PAL-er til den neste viktige oppdateringen av Office 365-tjenesten, når Microsoft kan velge å gjøre den tilgjengelig som et betalt tillegg.
Note: Microsoft hjelper inviterte eksterne brukere med å logge seg på tjenesten ved hjelp av en Microsoft Online Services ID og/eller en Windows Live ID, som brukernavn på @Live.com, @hotmail.com og @MSN.com, samt regionale avledninger av LiveID-brukernavn .

SharePoint Online-tillegg for BCS (Business Connectivity Services) via WCF-endepunkt

BCS (Business Connectivity Services) i SharePoint Online gir kunder muligheten til å koble til eksterne datakilder via webtjenesteendepunkter for WCF (Windows Communication Foundation) i både lese- og skrivemodus. Disse datakildene er ofte LoB-programmer (line-of-business) som finnes bak kundebrannmurer, eller som blir overført til skyen, for eksempel SQL Azure. SharePoint støtter nå eksterne lister og datakolonner, BDC-tjenesten (Business Data Catalogue) for WCF-kontakter og den sikre lagringstjenesten i Administrasjonssenter for SharePoint Online (på leiernivå). Per i dag finnes det noen komponenter i BCS som ikke støttes, inkludert eksternt datasøk, integrering av rike klienter, profilsider og direkte tilkobling til SQL Azure uten et WCF-endepunkt.

Forbedret evne til å gjenopprette SharePoint-områder i SharePoint Online

Virksomhetskunder kan nå gjenopprette hele sekundære webområder. Dermed trenger de ikke lenger kontakte kundestøtte for Office 365 for å be om gjenoppretting.

SharePoint Online-støtte for IE 9 og Chrome

I tillegg til tidligere versjoner av Internet Explorer og Firefox støtter SharePoint Online nå offisielt Internet Explorer 9 og Chrome. Start favorittwebleseren og gå deretter til favorittgruppeområdet i SharePoint Online eller til et webområde på firmaets intranett, utfør arbeid i Office Web Apps og mer.

Global utvidelse av Office 365: Brasil

Prøveversjoner og kjøp av Office 365 er tilgjengelig i Brasil per 8. november 2011.

Global utvidelse av Office 365: Ny språkstøtte

Vi har lagt til støtte for portugisisk-portugisisk.

tilbake til toppen

Oktober

Forbedringer av tilkoblede kontoer i Exchange Online

Brukere med tilkoblede kontoer kan for øyeblikket synkronisere sine postbokser i OWA (Outlook Web App) ved å klikke oppdateringsknappen. I løpet av en aktiv OWA-økt har frekvensen av postbokssynkronisering økt. I tillegg synkroniseres postbokser automatisk når de logger på OWA.

Forbedringer i Office Web Apps

Vi er glade for å kunne dele de mange forbedringene til Microsofts populære Office Web Apps med deg, inkludert:

 • ODF-støtte: Vis og rediger ODF 1.1-dokumenter i Office Web Apps
 • Ny webleserstøtte: Bruk Office Web Apps med Chrome og IE9 i Native-modus
 • Skriv ut fra redigerer: Skriv ut Word-dokument fra redigeringsmodus i tillegg til visningsmodus
 • Excel-støtte: Sett inn diagrammer fra Excel Web App
 • Kopier og lim inn i Excel: Kopier og lim inn verdier og formler ved å dra fyllhåndtaket
 • Flere utskriftsmuligheter: Skriv ut presentasjoner direkte fra PowerPoint Web App
 • Rediger tekst i flere former: Rediger tekst i flere former i stedet for bare plassholderformer
 • Forbedrede temaalternativer: Hent et presentasjonstema når du oppretter et nytt dokument
 • Støtte til clip-art: Sett inn utklipp fra PowerPoint Web App

Forbedringer i forhåndsvisning av Outlook Web App-vedlegg i Office Web Apps

Outlook Web App integrerer nå Office Web Apps i vedlegget forhåndsvisning for Microsoft Word-dokumenter, Microsoft Excel® regneark og Microsoft PowerPoint®-presentasjoner. Når forhåndsvisning av Office Web App-vedlegg er aktivert, kan brukere vise koblingen åpne i webleser ved siden av Office Web App-dokumenttypen i Outlook Web App. Hvis du klikker koblingen, kan du åpne det vedlagte dokumentet ved hjelp av Office Web Apps for å få en forhåndsvisning i høy kvalitet av Office-dokumentet i et webleservindu.

tilbake til toppen

Juni til september

SharePoint Onlines kan koble seg til lister og dokumentbiblioteker med Windows Phone 7.5 "Mango"-oppdateringen

Windows Phone 7.5, med kodenavn "Mango", gjør nå at både småbedrifter og virksomhetskunder som bruker Office 365 får tilgang til SharePoint Online-lister og dokumentbiblioteker fra sin Windows Phone.

Global utvidelse av Office 365: Chile

Prøveversjoner og kjøp av Office 365 er tilgjengelig i Chile per 7. september 2011.

Global tilgjengelighet for Office 365

Office 365 er i utgangspunktet tilgjengelig i 38 land: Australia, østerrike, Belgia, Canada, Colombia, Costa Rica, Kypros, Tsjekkia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Hongkong, Ungarn, India, Irland, Israel, Italia, Japan, Luxemburg, Malaysia, Mexico, Nederland , New Zealand, Norge, Peru, Polen, Portugal, Puerto Rico, Romania, Singapore, Spania, Sverige, Sveits, Trinidad og Tobago, USA, og Storbritannia.

tilbake til toppen