Welkom bij de wiki Service-updates voor Office 365 voor ondernemingen. Hier vindt u informatie over de laatste functies en verbeteringen van Office 365.

2013:

2012:

2011:

Februari

Beschikbaarheid Rights Management Services

Rights Management Service is een nieuw Office 365-aanbod ter bescherming van informatie. Met Rights Management worden gegevens beschermd met versleuteling, zodat het onopzettelijk publiceren van gegevens wordt voorkomen door middel van gebruiksbeleidslijnen. Rights Management kan eenvoudig geïntegreerd worden met uw toepassingen. RMS is ingebouwd in Exchange Online, SharePoint Online en Office. U kunt via TechNet hier meer informatie krijgen. RMS voor Office 365 zal uitgebreid beschikbaar zijn voor klanten bij General Availability (GA). RMS is beschikbaar in Microsoft Office 365-abonnementen E3, E4, A3 en A4 SKU's.

Servicebeschrijvingen voor Office 365

Servicebeschrijvingen voor Office 365 worden nu op TechNet gepubliceerd zodat klanten de technische verschillen kunnen begrijpen tussen de verschillende Office 365-aanbiedingen (SKU's) en beperkingen of grenzen van de service. De servicebeschrijvingen bieden ook korte functiebeschrijvingen zodat klanten de ruime keuze aan mogelijkheden van de service kunnen begrijpen en een koppeling naar gedetailleerdere procedures. De oude servicebeschrijvingen in het downloadcentrum worden niet meer bijgewerkt en zullen uiteindelijk worden verwijderd.

 

Adresboekbeleid voor Exchange Online

Adresboekbeleid biedt deelverzamelingen van gebruikers binnen dezelfde Exchange-organisatie verschillende weergaven van de Global Address List (GAL). Met deze segmentatie kunnen beheerders adreslijsten in grote organisaties optimaliseren, zodat ze kleinere 'virtuele' organisaties creëren met gebruikers die alleen de gebruikers kunnen zien die ze moeten zien. Deze mogelijkheid was voorheen alleen beschikbaar in Exchange Server, maar komt nu ook beschikbaar voor Exchange Online.

Aanvullende informatie:
Lees dit artikel op TechNet voor meer informatie over Adresboekbeleid voor Exchange Online.

naar boven

Januari

Geen updates.

naar boven

December

Limiet voor geadresseerdenfrequentie verhoogd naar 10.000 voor Office 365 en Exchange Online

In reactie op feedback van onze klanten hebben wij de limiet voor de geadresseerdenfrequentie, vaak een afzender- of geadresseerdenlimiet genoemd, binnen Office 365 Enterprise (E1, E2, E3, E4, K1 en K2) en de overheidsabonnementen (G1, G2, G3 en G4) verhoogd, zodat gebruikers een e-mail kunnen verzenden naar maximaal 10.000 geadresseerden per dag. Deze nieuwe limieten gelden ook voor zelfstandige Exchange Online-abonnementen (Kiosk, Plan 1 en Plan 2). Eerder was de geadresseerdenlimiet voor de gebruikers van deze abonnementen al vastgesteld op maximaal 1.500 geaddresseerden per dag.

Limieten voor geaddresseerdenfrequentie bestaan ​​om gebruikers te ontmoedigen om grote hoeveelheden ongevraagde commerciële e-mail, meestal aangeduid als spam, te verzenden. Deze limieten dienen ter bescherming van onze onlineservice die zo geen bron van spam wordt. Dankzij deze beveiligingen ondervindt de stroom e-mailberichten bij onze klanten geen hinder. Verbeteringen in de datacentra hebben ertoe geleid dat wij deze limiet konden verhogen met behoud van hetzelfde beschermingsniveau.

Deze limieten gelden zowel voor e-mailberichten die worden verzonden binnen een organisatie als e-mailberichten die zijn bestemd voor externe organisaties. De beste manier om overschrijding van het aantal geadresseerden te voorkomen, is het gebruik van distributiegroepen bij het verzenden van berichten naar een groot aantal geadresseerden. Distributiegroepen die zijn opgeslagen in het gedeelde adresboek worden geteld als één enkele ontvanger bij de geadresseerdenlimiet.

Aanvullende informatie:
Zie Strategieën voor bulk-e-mail voor meer informatie. Office 365-klanten die legitieme commerciële bulk-e-mail, zoals nieuwsbrieven aan klanten, moeten versturen, raden wij aan in zee te gaan met externe leveranciers die gespecialiseerd zijn in deze diensten. Zie Limieten voor bulk-e-mail en dagelijks aantal geadresseerden als u meer informatie wenst over geadresseerdenlimieten. Wij hebben deze wijziging aangebracht vanwege uw feedback. Bedankt voor het delen van uw mening en blijf dit doen!

naar boven

November

Geen updates.

naar boven

Oktober

Nieuwe functies van Office Web Apps in SharePoint

Via de nieuwste update van SharePoint Online krijgt u nieuwe functies van Office Web Apps: meer bewerkings- en opmaakbesturingselementen, ondersteuning voor samenwerking in Web Apps en uitgebreide ondersteuning voor het apparaat, waaronder het bewerken met tablets.

Met webversies van Word, PowerPoint, Excel en OneNote kunt u vanaf praktisch elke plek samen werken aan Office-documenten en kunt u deze weergeven en bewerken. Hier is een van de hoogtepunten van de nieuwe functies in Office Web Apps:

 • Update voor de Word-webtoepassing: Zie foto's, afbeeldingen en opmaak met een geweldige betrouwbaarheid, inclusief nieuwe ondersteuning voor het bekijken en het toevoegen van opmerkingen. U kunt documenten rechtstreeks vanuit een browser opmaken en ontwerpen met veelgebruikte functies van Word op het bureaublad, met inbegrip van nieuwe hulpprogramma's voor pagina-indeling, hulpmiddelen voor afbeeldingen en woorden tellen. Met een nieuwe ondersteuning voor samenwerking en opmerkingen in Word Web App kunt u eenvoudiger via internet samenwerken.

 • Updates voor Excel Web App: Download belangrijke spreadsheetfuncties, zoals cellen samenvoegen, contextmenu's, kolommen AutoAanpassen, formulehulp, vulgreep en Autosom. U kunt gegevens manipuleren en visualiseren voor diepere inzichten met ondersteuning voor grafieken met de hoogste betrouwbaarheid inclusief 3D, een verbeterde querytabel en ondersteuning voor gegevensvalidatie, Slicer-functionaliteit en interactiviteit met draaigrafieken.

 • Updates voor PowerPoint Web App: Presentaties zien eruit alsof ze op het bureaublad staan, met dia's met een hoge resolutie, volledige overgangen en zichtbare opmerkingen. U kunt audio en video afspelen, zelfs via een tablet of telefoon. Met ondersteuning voor slepen en neerzetten kunt u eenvoudige indelingen maken. Door afbeeldingen in te voegen, overgangen en animaties toe te passen of een vooraf ontworpen thema toe te voegen krijgt u via een browser geraffineerde presentaties. En met nieuwe ondersteuning voor samenwerking en opmerkingen in PowerPoint Web App wordt de samenwerking in de cloud verbeterd.

 • Updates voor OneNote Web App: Gebruikers kunnen een zoekopdracht uitvoeren op een pagina of binnen een sectie. Zo kunnen ze heel gemakkelijk alles vinden wat ze nodig hebben. En door de nieuwe ondersteuning voor inktweergave krijgt u via internet toegang tot meer informatie. Klik en typ ergens op de pagina om een opmerking, afbeelding of tag toe te voegen. Opmerkingen kunnen nu als URL worden gedeeld en op een telefoon, pc of tablet via een browser worden weergegeven.

Als u meer informatie wilt, raden wij u aan om het volgende blogbericht van Mike Morton, Groupsprogrammamanager van de Office Webtoepassingen, te raadplegen. Hierin worden de komende Office Web App-verbeteringen beschreven.

Opmerking: Office 365 biedt vanaf 1 oktober 2012 geen ondersteuning meer voor Internet Explorer 7 (IE7). De komende update van Office Web Apps biedt geen ondersteuning voor IE7. Lees hier de pagina met de systeemvereisten voor Office 365.

Bereikbepaling Adreslijstsynchronisatie en -filters

Deze functie geeft klanten de mogelijkheid om te bepalen welke objecten vanuit de activiteitsmap met Office 365 worden gesynchroniseerd. De volgende filteropties zijn beschikbaar: op basis van organisatie-eenheid, domein en gebruikerskenmerk.

Interop met identiteitsoplossingen van andere leveranciers

Microsoft heeft een gestructureerd programma waarmee klanten met gekwalificeerde identiteitsoplossingen van andere leveranciers (STS's) in hun IT-infrastructuur gebruik kunnen maken van Office 365 en een federatie kunnen instellen. Via dit programma hebben wij een federatie getest met Office 365 via STS's zoals Ping, Optimal IDM etc. Het protocol dat voor een federatie gebruikt wordt is WS* (WS-federatie en WS-Trust). De scenario's die getest zijn (zoals actief, passief etc.) en blijken te werken, zijn gedocumenteerd in TechNet. Deze partneroplossingen zijn ook beschikbaar via Office 365 Marketplace.

Beheerdersopties om het verlopen van het wachtwoord en het meldingsbeleid in te stellen

Beheerders van onze E en A-aanbiedingen kunnen het verlopen van het wachtwoord en het meldingsbeleid voor hun gebruikers instellen. Meldingen kunnen op elk moment tussen 0 en 30 dagen voordat een wachtwoord verloopt worden ingesteld. Deze wijzigingen kunnen worden uitgevoerd in de gebruikersinterface van de beheerder.

PDF-weergave in uw browser

Wij zijn blij u te kunnen melden dat u PDF-bestanden nu rechtstreeks in uw browser kunt zien. U hoeft PDF-bestanden niet langer te downloaden naar uw bureaublad om ze te zien. Adobe Reader is vereist om de juiste invoegtoepassing voor de browser te installeren. Als de invoegtoepassing is geïnstalleerd, kunt u ieder PDF-bestand openen dat in een SharePoint Online-documentbibliotheek is opgeslagen of PDF's openen die rechtstreeks in uw browser als bijlage zijn ingesloten in lijstitems.

Streamen van grote MP4-bestanden

Wij zijn blij u te kunnen melden dat MP4-videobestanden die in een SharePoint Online-bibliotheek zijn opgeslagen veel sneller wordt gestreamd, zonder eerst het volledige bestand te downloaden. Het volledig downloaden van het bestand zorgde soms voor vertragingen en/of ongewenste buffering. Deze nieuwe functieverbetering zorgt ervoor dat MP4-bestanden veel beter worden afgespeeld.

naar boven

September

Meldingen over verlopen van wachtwoord in Outlook

Outlook 2007 en 2010 bieden gebruikers nu meldingen over het verlopen van wachtwoorden. Deze geavanceerde meldingen worden weergegeven in een pop-upbericht binnen een bepaalde periode die de beheerder kan configureren. Ze bevatten ook koppelingen (URL's) naar het Microsoft Online-portal waar gebruikers hun wachtwoorden kunnen wijzigen/bijwerken. Outlook wordt afgesloten als de gebruiker op ‘Nee’ klikt. De gebruiker heeft nog steeds toegang tot zijn postvak, maar Outlook geeft de melding “wachtwoord nodig” en nieuwe e-mail wordt niet gesynchroniseerd. Bij gebruikers van wie het wachtwoord al is verlopen laat Outlook een foutbericht knipperen.

Schermopnamen toegevoegd aan domeinverificatiegidsen

Om een aangepast domein te gebruiken met Office 365, moeten beheerders DNS-records bewerken om bezit van het domein te verifiëren. Het Office 365-portal begeleidt beheerders bij dit verificatieproces, waarbij de specifieke stappen om bij populaire domeinregistrars uit te voeren worden uitgelegd. Deze stappen bevatten nu schermopnamen waarin de exacte plaats in de website van de registrar om iedere taak uit te voeren wordt aangegeven.

Registrarspecifieke instructies voor het maken van DNS-records

Stapsgewijze handleidingen zijn nu beschikbaar om Office 365-beheerders te helpen bij het maken van DNS-records bij populaire domeinregistrars. Eerder waren registrarspecifieke instructies beschikbaar voor de eerste stap van de DNS-configuratie (verifiëren van domeinbezit). De instructies bevatten nu het volledige eind-tot-eindproces om MX-, SRV-, TXT- en CNAME-records te configureren.

Aanvullende informatie:
Beheerders kunnen nu de nieuwe handleidingen openen bij het Help-artikel DNS-records maken voor Office 365

naar boven

Augustus

Ondersteuning van Office 365 voor Shibboleth

Integratie van Shibboleth (een implementatie van SAML 2.0) met Office 365 wordt nu ondersteund. Zo kunnen IT-beheerders Active Directory-gebruikers de mogelijkheid geven om zich eenmalig aan te melden door gebruik te maken van Shibboleth Identity Provider als hun Security Token Service (STS).

Aanvullende informatie:
Raadpleeg voor meer details hierover deze TechNet-documentatie

naar boven

Juli

Functionaliteit voor voorlopig verwijderen van gebruiker

Office 365-beheerders hebben nu de mogelijkheid om verwijderde gebruikers binnen 30 dagen na verwijdering uit een eenvoudige lijst te herstellen. Dit is veelbetekenend, omdat het inhoudt dat scenario's zoals het onopzettelijk verwijderen van een gebruiker of het opnieuw inhuren van een werknemer gemakkelijk kan worden afgehandeld door uw Office 365-beheerder.

Aanvullende informatie:
Voor informatie over hoe u gebruikers kunt verwijderen of herstellen met een account bij Microsoft Office 365 voor ondernemingen, leest u het artikel Gebruikers verwijderen of herstellen

Verbetering gebruikersnaamsynchronisatie naar SharePoint Online

U hebt misschien extra tekens voor uw naam gezien als die verschijnt op verschillende SharePoint Online-sites (Mijn site, teamsites, bedrijfsportaal enz.). Vaak ziet het eruit als volgt: i:0#f|lidmaatschap. Deze verbetering van de gebruikersnaamsynchronisatie vergroot de kans dat een gebruikersnaam zonder extra tekens wordt weergegeven.

Lync-to-phone*

Gebruikers van Lync to phone kunnen via een belservice die bij een bevoegde partner afzonderlijk is aangeschaft vanaf hun laptop of smartphone naar ieder nummer telefoongesprekken voeren en ontvangen. Jajah, een dochteronderneming van Telefonica, is de eerste beschikbare partner. Met Lync to phone kunt u niet alleen bellen, het biedt ook een ‘enkel werknummer’ voor laptop, smartphone en tablet (via Lync-clients op deze apparaten). Met Lync-to-phone worden gesprekken een geïntegreerd onderdeel van een geïntegreerde communicatie-ervaring, naast chatberichten, aanwezigheid, videogesprekken en webconferenties.
*Deze update is in eerste instantie alleen beschikbaar voor onze Amerikaanse en Britse klanten.

Aanvullende informatie:
Leer voor meer informatie het Help-artikel Lync Online met het telefoonnetwerk verbinden
naar boven

Juni

Lync 2010 voor iPad 1.5

De mobiele client Lync 2010 voor iPad is bijgewerkt zodat die mogelijkheden biedt voor samenwerking bij Lync-vergaderingen. Met deze update kunnen gebruikers van Lync 2010 voor iPad geüploade Microsoft PowerPoint-presentaties binnen een geplande Lync-vergadering bekijken, de deelnemerslijst van de vergadering bekijken en meldingen krijgen over andere inhoudstypen die in de vergadering worden gedeeld. Deze update is nu beschikbaar in de iTunes-appstore.

Wereldwijde beschikbaarheid van Office 365: 46 nieuwe landen

Office 365 is nu commercieel beschikbaar in 46 nieuwe landen: Algerije, Argentinië, Azerbeidzjan, Bahrein, Bulgarije, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Egypte, El Salvador, Estland, Guatemala, IJsland, Indonesië, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Koeweit, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Macedonië, Malta, Marokko, Montenegro, Nigeria, Oekraïne, Oman, Pakistan, Panama, Paraguay, Qatar, Saoedi-Arabië, Servië, Slovenië, Slowakije, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Tunisië, Turkije, Uruguay, Venezuela, Verenigde Arabische Emiraten, Wit-Rusland en Zuid-Afrika.

Wereldwijde beschikbaarheid van Office 365: 11 nieuwe talen

We hebben taalondersteuning toegevoegd voor het Bulgaars, Ests, Kroatisch, Lets, Litouws, Oekraïens, Servisch (Latijns schrift), Sloveens, Slowaaks, Thais en Turks.

De gebruikersinterface van zoeken in meerdere postvakken van Exchange ondersteunt nu zoeken in 5000 postvakken

We hebben de maximale zoeklimiet voor postvakken vergroot van 50 postvakken naar 5000 postvakken voor zowel de gebruikersinterface van zoeken in meerdere postvakken als de ”nieuwe zoekopdracht voor postvak” in PowerShell. De mogelijkheid “in postvak zoeken” blijft zonder bovenlimiet voor zoeken in postvakken in Exchange Online.

Aanvullende informatie:
Lees voor meer informatie het Help-artikel Een nieuwe zoekopdracht in meerdere postvakken maken
naar boven

Mei

FISMA toegekend aan Office 365-service

Office 365 heeft nu onder de Federal Information Security Management Act (FISMA) van de Broadcasting Board of Governors de Authority to Operate (ATO) toegekend gekregen, zodat een proces wordt gecreëerd voor federale instellingen om de beveiliging van hun informatiebeheersystemen te certificeren en toe te schrijven.

naar boven

April

Geen updates

naar boven

Maart

Hulpprogramma voor het maken van gedeelde postvakken in Office 365

U kunt nu gedeelde postvakken maken en configureren via een nieuw hulpprogramma met GUI voor Office 365. Hiervoor gaat u als volgt te werk: downloadt het hulpprogramma Office 365 Shared Mailbox Tool, maak een beveiligingsgroep en voeg hieraan leden toe en voer het hulpprogramma uit om een gedeeld postvak te maken en te configureren. Eerder was PowerShell vereist om gedeelde postvakken te maken en te configureren.

Exchange Server Deployment Assistant uitgebreid met Hybrid Configuration Wizard*

Exchange Server Deployment Assistant (ExDeploy) is bijgewerkt en biedt nu ook ondersteuning voor het configureren van hybride implementaties met de Hybrid Configuration Wizard van Exchange 2010 SP2. Deze eerste versie van het ondersteuningsscenario is bedoeld voor organisaties met Exchange 2003 die hybride omgevingen willen inrichten en bevat nieuwe documentatie, diagrammen, controlelijsten en ongeveer 50 minder handmatige stappen.
*Updates van Exchange Server Deployment Assistant voor Exchange 2007 en Exchange 2010 worden naar verwachting eind juni 2012 gepubliceerd.

Office-abonnement met multi-tenant taalpakketten

Klanten kunnen nu gratis meertalige taalpakketten downloaden met hun Office-abonnement, zodat gebruikers eenvoudiger kunnen overschakelen naar hun voorkeurstaal voor Office. Hierdoor wordt ook het netwerk minder belast en zijn gebruikers minder tijd kwijt aan de installatie van talen. Ga naar de pagina Downloads en zoek bij Resources naar de koppeling “Download Language Packs”.

Office 365-ondersteuning voor POP- en IMAP-verbindingen met Outlook 2003

Office 365 biedt nu ondersteuning voor POP- en IMAP-verbindingen met Outlook 2003. Het is wel zo dat de volgende beperkingen gelden voor klanten die verbinding maken met Outlook 2003 via POP of IMAP: geen agenda-ondersteuning, geen beschikbaarheidsinfo, geen algemene adreslijst, geen push-mail en bij een POP-verbinding worden alle berichten gedownload naar de client en vindt er geen synchronisatie plaats tussen meerdere computers of apparaten (zoals tussen een laptop en een telefoon).

Exchange ActiveSync (EAS) voor mobiele telefoons toegevoegd aan abonnementen op Exchange Online voor kioskwerkers*

Kioskwerkers met Exchange Online kunnen nu elke smartphone gebruiken die ondersteuning biedt voor Exchange ActiveSync. Voorbeelden hiervan zijn telefoons met Windows Phone, iPhone en Android, en telefoons van Nokia (Symbian). Gebruikers die ondersteuning voor Exchange ActiveSync willen op een tablet, zoals een iPad of Android-tablet, moeten upgraden naar een SKU met abonnement 1 of 2 voor Exchange. De prijs voor Exchange Online voor kioskwerkers blijft ongewijzigd.
*Deze update zal in de komende maanden worden uitgezet bij klanten. We verwachten dat alle klanten de update uiterlijk juni 2012 zullen ontvangen.

Opslagruimte voor e-mail voor Exchange Online voor kioskwerkers vergroot van 500 MB naar 1 GB*

Dankzij lagere kosten voor opslag is de postvaklimiet voor Exchange Online voor kioskwerkers vergroot van 500 MB naar 1 GB. De prijs voor Exchange Online voor kioskwerkers blijft ongewijzigd.
*Deze update zal in de komende maanden worden uitgezet bij klanten. We verwachten dat alle klanten de update uiterlijk juni 2012 zullen ontvangen.

naar boven

Februari

Hogere opslaglimiet voor klanten met meer dan 10.500 seats

Klanten met meer dan 10.500 seats hebben nu ruimte voor maximaal 25 TB gegevens in plaats van de eerdere limiet van 5 TB. Deze toename komt overeen met een tenancy van 55.000 seats.

Serviceticket voor verhoging van limieten voor transportregels

Beheerders kunnen nu een serviceticket indienen om de limiet voor het aantal transportregels per tenant en ontvangers die kunnen worden toegevoegd via transportregels te verhogen tot een aantal hoger dan 100.

SharePoint Online biedt verbeterde ondersteuning voor het herstellen van siteverzamelingen van SharePoint

Ondernemingen kunnen nu heel eenvoudig complete siteverzamelingen terugzetten. Deze verbetering van het SharePoint Online Beheercentrum is zeer belangrijk omdat verwijderde verzamelingen nu met enkele muisklikken kunnen worden hersteld.

Verbeterde synchronisatie van adreslijsten voor SharePoint Online

Microsoft heeft de limiet voor adreslijstsynchronisatie in Office 365 verhoogd om ook zeer grote klanten toegang te bieden tot de SharePoint Online-service.

Verbeterde PDF-ondersteuning voor SharePoint Online

PDF-bestanden kunnen nu rechtstreeks worden geopend in Adobe Reader, dus zonder dat ze eerst naar uw pc moeten worden gedownload. Het PDF-bestand blijft verbonden en opgeslagen in de documentbibliotheek van SharePoint Online terwijl u het bestand bekijkt en bewerkt.

Extern delen: verifiëren via zakelijk e-mailadres*

Externe gebruikers kunnen nu hun zakelijke e-mailadres gebruiken om zich te verifiëren wanneer ze worden uitgenodigd voor een siteverzameling. Met behulp van de Windows Live ID kunnen externe gebruikers hun zakelijke e-mailadres (zoals gebruiker@contoso.com) koppelen aan het Live ID-systeem. Klanten van Office 365 kunnen hun primaire e-mailaccount gebruiken om partners en klanten uit te nodigen voor sites die beschikbaar zijn gesteld voor extern delen. Als dit account is gekoppeld aan het Live ID-systeem, kan de externe gebruiker zich aanmelden met de primaire gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord.
*Deze update zal in de komende maanden worden uitgezet bij klanten. We verwachten dat alle klanten de update uiterlijk mei 2012 zullen ontvangen.

Postvakgegevens bewaren vanwege juridische procedures zelf instellen via PowerShell

U kunt nu via PowerShell zelf instellen dat postvakgegevens moeten worden bewaard vanwege juridische procedures. Eerder moesten IT-beheerders hiervoor een serviceticket indienen.

Aanvullende informatie:
Meer informatie over dit onderwerp kunt u lezen in Instellen van bewaring van postvakgegevens vanwege juridische procedures

naar boven

Januari

Opnamemogelijkheden Lync-clients

Tenant-beheerders kunnen nu de opnamevoorziening op de clients in- en uitschakelen. Als deze voorziening is ingeschakeld, kunnen gebruikers gesprekken of vergaderingen via Microsoft Lync 2010 opnemen. Daarnaast is het mogelijk audio, video, chatberichten, uitvoer van gedeelde programma's, Microsoft PowerPoint-presentaties, whiteboards en polling-onderdelen van Lync 2010-sessies vast te leggen. Opnamen kunnen worden opgeslagen in de indeling Windows Media Format en kunnen exact zoals opgenomen worden afgespeeld.

Verbeterd configuratiescherm van Lync Online

Het configuratiescherm van Lync Online biedt beheerders nu extra controle over hun Lync Online-omgeving, inclusief een privacymodus, meldingen naar een mobiele telefoon en instellingen voor inbelvergaderingen.

Compliance met SSAE 16 (Statements on Standards for Attestation Engagement) Type I

Het AICPA (American Institute of Certified Public Accountants) heeft SAS70 vervangen door SSAE16.

Microsoft Exchange PST Capture

Met PST Capture kunnen gebruikers zoeken naar Outlook-bestanden met persoonlijke mappen (.pst) en deze vervolgens importeren in Exchange Server en Exchange Online. PST Capture stelt organisaties in staat meer controle te krijgen over hun archieven met e-mailgegevens door deze over te brengen naar Exchange. Met de mogelijkheid om agents van PST Capture te installeren op doelcomputers kunnen beheerders nu via de console van PST Capture zien waar PST-bestanden zich bevinden en wie de eigenaar is van de bestanden. Vervolgens kunnen de bestanden rechtstreeks worden geïmporteerd in het primaire postvak of het gekoppelde archiefpostvak.

BlackBerry Business Cloud Services (BBCS) van Research In Motion voor Microsoft Office 365

Research In Motion (RIM) levert nu BlackBerry Business Cloud Services voor Microsoft Office 365, zodat Microsoft Exchange Online ook beschikbaar is op BlackBerry-smartphones en BlackBerry-implementaties onder eigen beheer mogelijk zijn in de cloud. RIM BBCS biedt krachtige en flexibele self-service beheerfuncties waarmee een organisatie de aanwezige BlackBerry-telefoons kan beheren. De services zijn gratis beschikbaar voor middelgrote of grote ondernemingen met een abonnement op de Office 365-suite of standalone Exchange Online en werken met BlackBerry-smartphones met een zakelijk abonnement of abonnement voor consumenten.

RSS-feed voor het Servicestatusdashboard

De nieuwe Servicestatusdashboard RSS-feed biedt Office 365-beheerders realtime toegang tot informatie over service-incidenten en gepland onderhoud. De RSS-feed wordt bijgewerkt als een nieuwe gebeurtenis wordt toegevoegd of als een bestaande gebeurtenis wordt bijgewerkt. Als u een abonnement wilt nemen op de feed, gaat u naar de pagina Beheerder en klikt u in het linkerdeelvenster onder Ondersteuning op Servicestatus. Klik daarna op de koppeling voor RSS-abonnementen op het Servicestatusdashboard.

Status op klantniveau voor het Servicestatusdashboard

De nauwkeurigheid van de gegevens die worden geleverd door het Servicestatusdashboard is verbeterd. Informatie over Lync Online en Exchange Online die wordt gepubliceerd op het Servicestatusdashboard is nu gericht op specifieke klanten die rechtstreeks worden beïnvloed door service-incidenten of gebeurtenissen.

naar boven

December

Microsoft Dynamics CRM Online

De service Microsoft Dynamics CRM Online is nu live op het OSDP-platform in bestaande Microsoft Dynamics CRM Online-markten. Dit betekent dat klanten en partners hun cloudgebruikers en cloudfacturering nu kunnen beheren op één platform.

Lync Mobile-clients

Microsoft heeft ondersteuning van Lync toegevoegd voor een aantal mobiele clients die chatberichten, aanwezigheidsfuncties, single-touch televergaderingen en belfuncties voor Windows Phone, iOS, Android en Nokia Symbian. Lync 2010 voor Windows Phone is nu beschikbaar in de Windows Phone Marketplace en Lync 2010 voor Android is nu beschikbaar in de Android Market. Mobiele clients van Lync voor andere platformen zijn verzonden naar de marketplaces van de respectieve mobiele toepassingen en zouden binnenkort beschikbaar moeten zijn.

Lync Online Web Scheduler

Er is nu een nieuw, op de browser gebaseerd hulpprogramma beschikbaar voor het plannen van onlinevergaderingen met de juiste toegangsmachtigingen en rollen.

Bijgewerkt Vertrouwenscentrum

We hebben het taalgebruik van het Vertrouwenscentrum vereenvoudigd op basis van feedback van klanten, om het eenvoudiger te maken diepgaande informatie te vinden over onze privacy- en beveiligingspraktijken en inzicht te krijgen in onze praktijken voor het verwerken en beveiligen van gegevens op Microsoft Online Services.

Ondersteuning van EU-modelclausules voor alle EU-klanten

Office 365 is de eerste en enige grote, op de cloud gebaseerde productiviteitsservice die zich contractueel verbindt aan de EU-modelclausules, een serie stringente vereisten voor de bescherming van persoonsgegevens voor de Europese Unie. We nemen ook aanvullende vereisten op van individuele lidstaten van de EU in de gegevensverwerkingsovereenkomst van Office 365.

Aanvullende informatie:
Ga naar het Microsoft Online Services-portaal om deze overeenkomst toe te voegen aan uw Office 365-contract

HIPAA/BAA (Health Insurance Portability and Accountability Act)-vereisten

Office 365 voldoet aan de beveiligingsvereisten voor zakenpartners van de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA), een Amerikaanse wet die gezondheidszorgorganisaties verplicht gezondheidsinformatie die herleid kan worden tot personen te beschermen. Daarnaast zal Microsoft zakenpartnerovereenkomsten ondertekenen met klanten met Enterprise Agreements.

Exchange-wizard voor hybride configuratie

Deze nieuwe wizard helpt de hybride implementatie stroomlijnen door de configuratie van functies en services van Exchange Online te vereenvoudigen, waaronder het delen van agenda's en beschikbaarheidsinfo, postvakverplaatsingen, veilige e-mailstroom en Exchange Online Archivering.

Verbeteringen van Exchange voor e-mailmigraties*

Twee nieuwe verbeteringen van migratiefuncties bieden meer efficiëntie voor e-mailmigraties.

 1. Verbeterde beheermogelijkheden: Het nieuwe migratiedashboard van Exchange Online helpt de beheerefficiëntie te verbeteren bij een Exchange-migratie in één keer, een gefaseerde Exchange-migratie of een IMAP-migratie. Tenantbeheerders kunnen meerdere migratiebatches plannen, migratiestatusgegevens verkrijgen voor migratiebatches, details per gebruiker weergeven en overgeslagen items bekijken. Verbeterde diagnostische en rapportagehulpprogramma's verbeteren ook de ervaring bij het oplossen van problemen.
 2. Aantal gelijktijdige migraties: Beheerders kunnen nu de Exchange-beheershell gebruiken om de waarde van een migratiebatch te verhogen tot wel 50.

*Deze update zal in de komende maanden worden uitgezet bij klanten. We verwachten dat alle klanten de update uiterlijk juni 2012 zullen ontvangen.

Aanvullende informatie:
Raadpleeg voor meer details over e-mailmigraties het Help-artikel Overzicht e-mailmigratie

Exchange-verbeteringen bij zoeken in meerdere postvakken*.

Gebruikers kunnen nu een afzonderlijk venster starten openen om een voorbeeld te zien van berichtentreffers en statistieken voor elke query. De zoekprestaties zijn ook verbeterd met minder impact van opnieuw geprobeerde mislukte query's en daarnaast verbeteringen van schaalbaarheid en beschikbaarheid.
*Deze update zal in de komende maanden worden uitgezet bij klanten. We verwachten dat alle klanten de update uiterlijk juni 2012 zullen ontvangen.

Aanvullende informatie:
Raadpleeg voor meer details over zoeken in meerdere postvakken het Help-artikel Zoekopdrachten voor meerdere postvakken

Bewaarbeleid en bewaarcodebeheer van Exchange*

We hebben de bewaarinstellingen voor postvakken verbeterd, zodat het beheer van gebruikerspostvakken in een organisatie eenvoudiger is. Gebruikers kunnen nu de instellingen voor e-mailbeheer gebruiken in het Exchange-configuratiescherm om bewaarcodes en -beleidsregels te maken en beheren.
*Deze update zal in de komende maanden worden uitgezet bij klanten. We verwachten dat alle klanten de update uiterlijk juni 2012 zullen ontvangen.

Aanvullende informatie:
Raadpleeg voor meer details over bewaarbeleidsregels het Help-artikel Bewaarbeleidsregels in Exchange Online instellen en beheren

Beleid voor groepsnaamgeving van Exchange*

Beheerders kunnen nu de namen van distributiegroepen, ook bekend als openbare groepen, die worden gemaakt door gebruikers in hun organisatie standaardiseren en beheren. Ze kunnen vereisen dat een specifiek voorvoegsel en achtervoegsel wordt toegevoegd aan namen voor distributiegroepen als deze worden gemaakt. Verder kunnen zij specifieke woorden blokkeren voor gebruik.
*Deze update zal in de komende maanden worden uitgezet bij klanten. We verwachten dat alle klanten de update uiterlijk juni 2012 zullen ontvangen.

Aanvullende informatie:
Raadpleeg voor meer details over het instellen van groepsnaamgevingsbeleid het Help-artikel Een naamgevingsbeleid voor distributiegroepen maken

Verbeteringen aan Exchange-architectuur met hoge beschikbaarheid*

We hebben de architectuur met hoge beschikbaarheid voor Exchange Online uitgebreid naar aanvullende sites om meer veerkracht te bieden bij netwerkstoringen. Beheerders en eindgebruikers kunnen wijzigingen zien bij servernamen in URL's en bij protocolinstellingen, hoewel de bladwijzers voor Outlook Web App niet gewijzigd zouden moeten zijn. De verbinding voor clienttoepassingen en -apparaten, waaronder de toepassingen en apparaten die geconfigureerd zijn voor een rechtstreekse verbinding met serveradressen, zal automatisch worden omgeleid als het postvak wordt gemigreerd naar de laatste software. Een zeer klein percentage van de mobiele apparaten zijn niet 100 procent compatibel en moeten mogelijk opnieuw worden geconfigureerd voor de verbinding met een gewijzigd podadres.
*Deze update zal in de komende maanden worden uitgezet bij klanten. We verwachten dat alle klanten de update uiterlijk juni 2012 zullen ontvangen.

Aanvullende informatie:
Raadpleeg het Help-artikel Wizard Mobiele telefoon instellen voor verbindingsprocedures.

Outlook Web App in Internet Explorer 9 App-modus*

Outlook Web App kan nu worden vastgemaakt aan de taakbalk met de Internet Explorer 9 App-modus. Deze functie biedt gebruikers de mogelijkheid Outlook Web App te starten met één klik en deze met minder afleiding te draaien omdat deze is gescheiden van andere browsersessies. Gebruikers worden ook op de hoogte gehouden van binnenkomende e-mails en chatberichten als Outlook Web App is geminimaliseerd of verborgen en biedt snelle toegang tot veel voorkomende Outlook Web App-opdrachten vanuit de taakbalk.
*Deze update zal in de komende maanden worden uitgezet bij klanten. We verwachten dat alle klanten de update uiterlijk juni 2012 zullen ontvangen.

Afzenderfoto's in Outlook Web App*

Gebruikers kunnen nu gezichten koppelen aan namen in hun organisatie door middel van de foto's die naast de afzendergegevens in e-mails worden weergegeven. De weergave van foto's is standaard ingeschakeld, maar beheerders kunnen de instellingen van het postvakbeleid van Outlook Web App aanpassen om deze functie uit te schakelen.
*Deze update zal in de komende maanden worden uitgezet bij klanten. We verwachten dat alle klanten de update uiterlijk juni 2012 zullen ontvangen.

Zelfupdate van gebruikersnamen voor beheerders

Gebruikers met beheerdersrechten hebben nu de mogelijkheid hun eigen alias bij te werken na toevoeging van een domein. Eerder hadden beheerders een andere gebruiker met beheerdersrechten nodig om deze wijzigingen door te voeren. In het geval van een account met één gebruiker moesten zij een gebruiker met beheerdersrechten maken. Meld u aan bij Office 365 en ga naar de gebruikersbeheerervaring om deze taak te voltooien. Selecteer uw gebruikersnaam en klik op bewerken. In de bewerkingservaring kunt u uw gebruikersnaam wijzigen van uwnaam@uwbedrijf.onmicrosoft.com naar uwnaam@uwbedrijf.com. Nadat u op opslaan hebt geklikt, moet u zich afmelden en opnieuw aanmelden om de wijziging te voltooien.

Microsoft Online Services-id-moniker wordt gewijzigd in gebruikers-id

We hebben tekst gewijzigd op de product- en aanmeldingspagina's: 'Microsoft Online Services-id' (MOS-id) is gewijzigd in 'gebruikers-id' om verwarring te vermijden over wat de MOS-id is.

naar boven

November

Wereldwijde uitbreiding van Office 365: 22 nieuwe landen

Office 365-proefabonnementen zijn beschikbaar in 22 nieuwe landen: Argentinië, Bulgarije, Egypte, Estland, IJsland, Indonesië, Koeweit, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Malta, Oekraïne, Qatar, Saoedi-Arabië, Servië, Slovenië, Slowakije, Taiwan, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Afrika.

Wereldwijde uitbreiding van Office 365: Rusland en Zuid-Korea

In zowel Rusland als Zuid-Korea waren proefabonnementen en commerciële producten van Office 365 voorheen alleen beschikbaar via ondernemingsovereenkomsten of onze syndicatiepartners. Nu zijn ze echter rechtstreeks beschikbaar bij Microsoft.

Zelf het eigen wachtwoord opnieuw instellen voor beheerders

Beheerders hebben nu de mogelijkheid zelf hun eigen wachtwoord opnieuw in te stellen via een sms-bericht en een alternatief e-mailadres. Om dit te kunnen doen, moet u al eer telefoonnummer hebben doorgegeven waarop u een sms-bericht kunt ontvangen en een alternatief e-mailadres. Het e-mailadres moet een ander zijn dan uw e-mailadres van Office 365. (Als u zich niet kunt aanmelden bij uw Office 365-account kunt u geen e-mails ophalen die naar dat adres zijn verzonden.) Als u deze gegevens nog niet hebt ingevoerd, navigeert u naar gebruikersbeheer door op Beheerder te klikken. Daarna klikt u onder Beheer op Gebruikers. Voer op het tabblad Instellingen het e-mailadres in bij het vak Alternatief e-mailadres. Voer op het tabblad Eigenschappen het mobiele telefoonnummer is bij het vak Mobiele telefoon.

Overdracht bron van autoriteit

Met deze update kunnen Office 365-beheerders adreslijstsynchronisatie deactiveren en opnieuw activeren om te schakelen tussen lokaal beheer en beheer in de cloud van de hoofdgegevensbron van hun gebruikers. Voorheen, toen klanten de Office 365-migratiewizard gebruikten om adreslijstsynchronisatie te activeren voor het synchroniseren van gebruikersgegevens met de cloud, konden zij niet teruggaan naar het beheer van gebruikersgegevens met lokale Active Directory zonder de ondersteuning te bellen.

Lync-client voor Mac

Klanten die Office voor Mac 2011 Standard bezitten en gebruiksrechten hebben voor Lync voor Mac 2011 kunnen nu de mogelijkheid hebben om Lync voor Mac te downloaden in de downloadsectie van Office 365. Met Lync voor Mac 2011 kunnen Mac-gebruikers de onlineaanwezigheid van hun collega's zien, terwijl zij werken in Outlook of samenwerken aan Office-documenten. Zij kunnen hiermee ook snel een chatbericht verzenden, een videochat starten of een onlinevergadering plannen vanuit Outlook voor Mac 2011.

Aanvullende informatie:
Lees hier meer over Lync-licenties voor de Mac.

Uniforme downloadpagina voor Mac

Er is nu een uniforme downloadpagina beschikbaar om Mac-gebruikers één locatie te geven waar zij de configuratiesoftware voor desktopinstallatie van Office voor Mac en Lync voor Mac 2011 kunnen downloaden. Meld u aan bij uw Office 365-account en ga naar de downloadsectie om deze downloads te ontvangen.

Officiële ondersteuning voor OS X Lion toegevoegd

We hebben officiële ondersteuning van Office 365 toegevoegd voor het OS X Lion-besturingssysteem.

Verbeteringen aan de ervaring voor Een domein toevoegen

We hebben de gebruikerservaring voor Een domein toevoegen verbeterd door de procedure voor herdelegatie van domeinen te verduidelijken en koppelingen in context te vermelden naar relevante Help-artikelen.

Verbeteringen van clienttoegangsbeheer

We hebben het clienttoegangsbeheer verbeterd zodat Office 365-beheerders de externe toegang tot Office 365 kunnen blokkeren op basis van het IP-adres van de externe client. Hierdoor wordt alle externe toegang tot Office 365 geblokkeerd, behalve Exchange Active Sync; alle andere clients zoals Outlook worden geblokkeerd. Dit blokkeert ook alle externe toegang tot Office 365 behalve voor passieve toepassingen die gebaseerd zijn op een browser, zoals Outlook Web Access of SharePoint Online.

64-bits ondersteuning van adreslijstsynchronisatie

De 64-bits versie van het adreslijstsynchronisatieprogramma is nu beschikbaar voor ondernemingen. Daarnaast gebruikt de 64-bits versie nu Forefront Identity Manager (FIM) 2010 als onderliggende synchronisatie-engine, dat op de achtergrond wordt geïnstalleerd als u de installatie uitvoert. De 64-bits versie van het adreslijstprogramma deelt dezelfde functionaliteit met de bestaande 32-bits software. De enige uitzondering is dat Active Directory voor meerdere forests niet wordt ondersteund.

Self-service tool voor probleemoplossing in Office 365

De nieuwe Troubleshooting tool voor Office 365 is een uitgebreid, self-service programma voor het oplossen van problemen met de Office 365-suite met services. Gebruikers doorlopen de stappen van het programma en krijgen direct antwoord op technische vragen, zodat ze geen vragen hoeven te stellen in de community of een ondersteuningsaanvraag hoeven in te dienen. Het programma is gekoppeld aan een database met honderden Help- en ondersteuningsbronnen voor Office 365 (zoals Help-onderwerpen, artikelen, video's, wiki's en blogberichten). Terwijl u de stappen van het programma doorloopt, wordt het probleem steeds verder afgebakend en kan er uiteindelijk een oplossing worden gegeven.

SharePoint Online-toegang voor externe gebruikers via een Windows Live ID

Microsoft helpt de vele scenario's te ondersteunen waarbij u samenwerkt met anderen, vooral met personen die geen deel uitmaken van uw bedrijf zoals leveranciers, vertrouwde zakenpartners, klanten en cliënten. Windows Live ID voegt nu externe deelmogelijkheden toe in SharePoint Online, zodat bedrijven externe gebruikers kunnen uitnodigen om te kijken, delen en samenwerken op hun sites. De functie is standaard uitgeschakeld, maar de SharePoint Online-beheerder van een bedrijf kan extern delen inschakelen voor het hele bedrijf. De eigenaren van elke afzonderlijke siteverzameling kunnen vervolgens besluiten of zij extern willen delen. Elke klant van Office 365 SharePoint Online op tenantniveau, (niet per abonnement) heeft 50 licenties voor partnertoegang (PAL's) die kunnen worden gebruikt voor extern delen. Klanten zijn op dit moment niet verplicht aanvullende PAL's te verkrijgen voor extern delen bij meer dan 50 gebruikers en kunnen maximaal 1.000 PAL's hebben tot de volgende grote update van de Office 365-service. Microsoft kan bij die update besluiten dit beschikbaar te stellen als betaalde invoegtoepassing.
Opmerking: Microsoft kan bij die update besluiten dit beschikbaar te stellen als betaalde invoegtoepassing.Let op: Microsoft ondersteunt de aanmelding van uitgenodigde externe gebruikers bij de service met gebruik van een Microsoft Online Services-id en/of een Windows Live ID, inclusief gebruikersnamen van @Live.com, @Hotmail.com en @MSN.com plus de regionale afleidingen van Live ID-gebruikersnamen.

SharePoint Online-toevoeging van Business Connectivity Services (BCS) via WCF-eindpunt

Business Connectivity Services (BCS) in SharePoint Online stelt klanten in staat verbinding te maken met externe gegevensbronnen via Windows Communication Foundation (WCF) Web Services-eindpunten in zowel lees- als schrijfmodus. Deze gegevensbronnen zijn vaak Line-Of-Business-toepassingen (LoB) die zich achter firewalls van de klant bevinden of overgaan naar de cloud, zoals SQL Azure. SharePoint biedt nu ondersteuning voor externe lijsten en gegevenskolommen, de Business Data Catalogue-service (BDC) voor WCF-connectors en de Secure Store Service die gepartitioneerd is bij het SharePoint Online Beheercentrum van de klant (op tenantniveau). Op dit moment zijn er een aantal onderdelen van BCS die niet worden ondersteund, inclusief zoeken in externe gegevens, rich client-integratie, profielpagina's en directe connectiviteit naar SQL Azure zonder een WCF-eindpunt.

Verbeterde mogelijkheden van SharePoint Online voor herstellen SharePoint-site

Ondernemingen kunnen nu volledige subsites herstellen. Als gevolg hiervan hoeven ze geen contact meer op te nemen met de ondersteuning van Office 365 om herstel aan te vragen.

SharePoint Online-ondersteuning voor IE 9 en Chrome

Naast de eerdere versies van Internet Explorer en Firefox biedt SharePoint Online nu officieel ondersteuning voor Internet Explorer 9 en Chrome. Start gewoon uw favoriete browser en ga naar uw favoriete SharePoint Online-team site of intranetbedrijfssite, gebruik werken met de Office Web Apps en meer.

Wereldwijde uitbreiding van Office 365: Brazilië

Proefabonnementen en commerciële producten van Office 365 zijn beschikbaar in Brazilië vanaf 8 november 2011.

Wereldwijde uitbreiding van Office 365: nieuwe taalondersteuning

We hebben nieuwe taalondersteuning toegevoegd voor Portugees-Portugees.

naar boven

Oktober

Verbeteringen van Exchange Online voor verbonden accounts

Gebruikers met verbonden accounts kunnen op dit moment hun postvakken synchroniseren in Outlook Web App (OWA) door op de knop vernieuwen te klikken. Tijdens een actieve OWA-sessie is de frequentie van postvaksynchronisatie verhoogd. Bovendien worden gebruikerspostvakken automatisch gesynchroniseerd bij aanmelding bij OWA.

Verbeteringen van Office Web Apps

We zijn blij u veel verbeteringen te kunnen melden van de populaire Office Web Apps van Microsoft, waaronder:

 • ODF-ondersteuning: ODF 1.1-documenten bekijken en bewerken in Office Web Apps
 • Nieuwe browserondersteuning: Office Web Apps gebruiken met Chrome en IE9 in native modus
 • Afdrukken vanuit editor: Word-documenten afdrukken vanuit de bewerkingsmodus, naast de weergavemodus
 • Excel-ondersteuning: grafieken invoegen vanuit Excel Web App
 • Kopiëren en plakken in Excel: waarden en formules kopiëren en plakken door de vulgreep te slepen
 • Aanvullende afdrukmogelijkheden: presentaties rechtstreeks afdrukken vanuit PowerPoint Web App
 • Tekst bewerken in meer vormen: tekst bewerken in meer vormen in plaats van alleen in tijdelijke aanduidingen
 • Verbeterde themaopties: een presentatiethema kiezen bij het maken van een nieuw document
 • Ondersteuning van illustraties: illustraties invoegen vanuit PowerPoint Web App

Bijlagevoorbeeld in Outlook Web App met verbeteringen van Office Web Apps

Outlook Web App integreert nu Office Web Apps in het bijlagevoorbeeld voor Microsoft Word-documenten, Microsoft Excel®-spreadsheets en Microsoft PowerPoint®-presentaties. Als het bijlagevoorbeeld in Office Web App is ingeschakeld, zien gebruikers een koppeling Openen in browser naast het Office Web App-documenttype in Outlook Web App. De gebruiker kan door op de koppeling te klikken het bijgevoegde document openen met de Office Web Apps om een voorbeeld met hoge beeldkwaliteit te krijgen van het Office-document in een browservenster.

naar boven

Juni tot en met september

SharePoint Online-mogelijkheid om lijsten en documentbibliotheken te verbinden met de Windows Phone 7.5 Mango-update

Windows Phone 7.5, met de codenaam Mango biedt Office 365-klanten van kleine bedrijven en ondernemingen nu de mogelijkheid SharePoint Online-lijsten en documentbibliotheken te openen vanuit hun Windows Phone.

Wereldwijde uitbreiding van Office 365: Chili

Proefabonnementen en commerciële producten van Office 365 zijn beschikbaar in Chili vanaf 7 september 2011.

Wereldwijde beschikbaarheid van Office 365

Office 365 is in eerste instantie beschikbaar in 38 landen: Australië, België, Canada, Colombia, Costa Rica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Hongkong, Ierland, India, Israël, Italië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Peru, Polen, Portugal, Puerto Rico, Roemenië, Singapore, Spanje, Trinidad en Tobago, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.

naar boven