Üdvözöljük az Office 365 nagyvállalatoknak szolgáltatással kapcsolatos értesítésekhez készült wikiben. Itt megtalálhatja az Office 365 legújabb funkcióiról és javításairól szóló információkat.

2013:

2012:

2011:

Február

A tartalomvédelmi szolgáltatások elérhetősége

A tartalomvédelmi szolgáltatás egy új információvédelmi Office 365-szolgáltatás. A tartalomvédelem titkosítással védi az adatokat, a használati házirendek segítségével megelőzi az adatok véletlen közzétételét, valamint egyszerűen integrálható az alkalmazásokba. Az RMS beépített részét képezi az Exchange Online, a SharePoint Online és az Office rendszereknek. További információkat itt talál a TechNet webhelyen. Az Office 365 tartalomvédelmi szolgáltatásai széles körben az általános elérhetőséget követően válnak elérhetővé. Az RMS a Microsoft Office 365 E3, E4, A3 és A4 csomagjelű termékváltozataiban lesz elérhető.

Office 365-szolgáltatásleírások

Az Office 365-szolgáltatásleírások azért válnak elérhetővé a TechNet webhelyen, hogy segítsék az ügyfeleket a különböző Office 365-ajánlatok (termékváltozatok) közötti technikai különbségek, valamint a szolgáltatás korlátainak és határainak megértésében. A szolgáltatásleírások tartalmazzák a funkciók rövid leírásait is, ezzel segítve az ügyfeleket a szolgáltatás számos képességének megismerésében, valamint hivatkozásokat biztosítanak további részletes útmutatókra. A letöltési központ korábbi szolgáltatásleírásai a továbbiakban nem frissülnek, és egy idő után törölve lesznek.

 

Az Exchange Online címjegyzék-házirendjei

A címjegyzék-házirendek a globális címlistáról (GAL) adnak különböző képet az egyazon Exchange-szervezeten belüli felhasználók egy alcsoportjának. Ez a szegmentálás azáltal teszi lehetővé a rendszergazdák számára a címlisták optimalizálását nagyobb szervezetekben, hogy kisebb „virtuális” szervezeteket hoz létre, ahol a felhasználók csak a számukra releváns felhasználókat láthatják. Ez, a korábban csak az Exchange Server kiszolgálókon elérhető képesség mostantól az Exchange Online szolgáltatásban is elérhető.

További információ:
További információkat az Exchange Online címjegyzék-házirendjéről ebben a TechNet-cikkben talál.

vissza a tetejére

Január

Nincsenek frissítések.

vissza a tetejére

December

A címzettek számának korlátozása 10 000 főre emelkedik az Office 365 és Exchange Online szolgáltatásokban

Ügyfeleink visszajelzéseire hallgatva megnöveltük a címzettek számának korlátozását az Office 365 nagyvállalati (E1, E2, E3, E4, K1, és K2) és kormányzati (G1, G2, G3, and G4) csomagjaiban, így felhasználóink akár 10 000 címzettnek küldhetnek e-mailt naponta. Ezek az új korlátok a különálló Exchange Online csomagokra is vonatkoznak (Kioszk, 1. csomag és 2. csomag). Korábban a címzettek számának korlátozása ezen csomagok felhasználói esetén legfeljebb napi 1500 címzett volt.

A címzettek számát azért fontos korlátozni, hogy a felhasználókat eltántorítsa a nagy mennyiségű, kéretlen, kereskedelmi célú e-mail üzenetek, gyakori néven levélszemét küldésétől. Ezek a korlátozások megakadályozzák, hogy online szolgáltatásunk levélszemét-forrássá váljon, és következésképp lehetővé teszik, hogy semmi ne akadályozza ügyfeleink e-mail forgalmát. Az adatközpont fejlesztései révén lehetőségünk nyílt a védelmi szint fenntartása mellett növelni ezt a korlátot.

Ezek a korlátok mind a szervezeten belül küldött e-mail üzenetekre, mind a külső szervezeteknek kézbesített üzenetekre vonatkoznak. A legegyszerűbb módja, hogy megakadályozza a címzettek számára vonatkozó korlátozás túllépését, ha terjesztési csoportokat alkalmaz, amikor üzenetküldéskor nagy számban ad meg címzetteket. A terjesztési csoportok a megosztott címjegyzékben találhatóak, és a címzettek számának korlátozásában csak egy címzettnek számítanak.

További információ:
További információkért lásd: Stratégiák a tömeges e-mail küldés támogatására. Az Office 365 azon ügyfelei számára, akiknek olyan kereskedelmi célú e-maileket kell tömegesen továbbítaniuk, mint például az ügyfeleknek szóló hírlevelek, továbbra is az olyan külső szolgáltatók használata javasolt, akik ezekre a szolgáltatásokra specializálódnak. A címzettek számának korlátozásával kapcsolatos további információkért lásd: Tömeges e-mail küldés és a címzettek számának napi korlátozása. Ezt a változtatást az Önök visszajelzéseire hallgatva hoztuk meg. Köszönjük, hogy megosztották velünk észrevételeiket. Javaslataikat továbbra is várjuk!

vissza a tetejére

November

Nincsenek frissítések.

vissza a tetejére

Október

Az Office webes alkalmazások új szolgáltatásai a SharePoint szolgáltatásban

A SharePoint Online legújabb frissítésével az Office webes alkalmazások új szolgáltatásai érhetők el: új szerkesztési és formázási vezérlők, társszerzői támogatás a webes alkalmazásokban, valamint kibővített eszköztámogatás, a táblagépekkel történő szerkesztést is beleértve.

A Word, a PowerPoint, az Excel és a OneNote webes alapú verzióival szinte bárhol lehetővé válik az Office dokumentumok megtekintése, szerkesztése és közös használata. Az egyes Office webes alkalmazások új szolgáltatásainak összefoglalása:

 • A Word Web App frissítései: Kiváló minőségű ábrák, képek és elrendezések, valamint a megjegyzések megtekintésének és hozzáadásának új támogatása. Közvetlenül a böngészőből formázhatja a dokumentumokat az asztali Word leggyakrabban használt funkcióival, például az új lap elrendezésének beállítására, a képkezelésre és a szószámlálásra szolgáló eszközökkel. A Word Web App újonnan támogatja a társszerzőséget és a megjegyzéseket, ezzel pedig megkönnyíti a webes együttműködést.

 • Az Excel Web App frissítései: Hozzájuthat az olyan nélkülözhetetlen táblázatkezelési szolgáltatásokhoz, mint például a cellaegyesítés, a helyi menük, az automatikus oszlopszélesség, a képletekkel kapcsolatos segítség, a kitöltőjelek és az AutoSzum funkció. A nagy pontosságú, akár 3D diagramok támogatásának, a Lekérdezési táblák és az adatérvényesítés továbbfejlesztett támogatásának, a Szeletelő funkciónak és az interaktív kimutatásdiagramoknak köszönhetően hatékonyabban kezelheti és jelenítheti meg az adatokat, így jobb betekintést nyerhet azokba.

 • A PowerPoint Web App frissítései: A bemutatók ugyanúgy néznek ki, mint az asztali gépeken, nagy felbontású diákkal, teljes átmenetekkel és megtekinthető megjegyzésekkel. Már a táblagépeken és a telefonokon is támogatott a hang- és videolejátszás. A húzással végrehajtható műveletek támogatása megkönnyíti az elrendezések létrehozását. A képek beillesztése, az átmenetek és animációk alkalmazása, illetve az előre elkészített témák hozzáadása révén böngészőből is elegáns bemutatókat készíthet. A PowerPoint Web App a felhőben folytatott együttműködést a társszerzőség és a megjegyzések támogatásával segíti elő.

 • A OneNote Web App frissítései: A felhasználók az adott oldalon vagy szakaszban végzett kereséssel könnyebben megtalálhatják a keresett tartalmakat. A kézírás-megtekintés új támogatásának köszönhetően még több információ érhető el az internetről. Egy kattintással az oldal bármely részén elhelyezhet egy jegyzetet, képet vagy címkét. A jegyzetek már URL-címként is megoszthatók, amelyek telefonon, számítógépen vagy táblagépen is megtekinthetők egy böngészőből.

További információkért tekintse meg az alábbi blogbejegyzést, amelyben az Office webes alkalmazások programvezetője, Mike Morton ismerteti az Office webes alkalmazások hamarosan megjelenő fejlesztéseit.

Megjegyzés: Az Office 365 szolgáltatásai 2012. október 1-től nem támogatják az Internet Explorer 7 (IE7) böngészőt. Az Office webes alkalmazások hamarosan megjelenő frissítése nem támogatja az IE7 böngészőt. Tekintse át az Office 365 rendszerkövetelményeit tartalmazó oldalt.

Címtár-szinkronizálás szűrése és hatókörének beállítása

Az ügyfelek a szolgáltatás használatával megadhatják az Active Directoryból az Office 365 szolgáltatásba szinkronizálni kívánt objektumok hatókörét. A következő szűrési beállítások érhetők el: szervezetiegység-alapú, tartományalapú, illetve felhasználóiattribútum-alapú.

Együttműködés a harmadik féltől származó identitáskezelő megoldásokkal

A Microsoft egy strukturált programot működtet, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára a harmadik féltől származó megfelelő identitáskezelő megoldások (STS) használatát az informatikai infrastruktúrájukban, az Office 365 bevezetése és az összevonás előkészítése érdekében. A program keretében olyan STS megoldásokkal teszteltük az Office 365 szolgáltatással történő összevonást, mint a Ping, az Optimal IDM stb. A program a WS* (WS-Federation és WS-Trust) protokollt használja az összevonáshoz. A tesztelt (például aktív, passzív stb.) és működő forgatókönyvek dokumentációja a TechNet webhelyen érhető el. Ezek a partnerektől származó megoldások az Office 365 Marketplace webhelyen is elérhetők.

A rendszergazdák beállíthatják a jelszavak lejáratára és az értesítésre vonatkozó házirendet

Az E és A ajánlatunkban részt vevő rendszergazdák beállíthatják a felhasználóik jelszólejárati és értesítési házirendjét. Az értesítések küldése bármikorra beállítható a jelszó tényleges lejárata előtti 0. és 30. nap között. Ezek a módosítások a rendszergazdai felhasználói felületen hajthatók végre.

PDF-fájlok megtekintése a böngészőben

örömmel jelentjük be, hogy mostantól a PDF-fájlok közvetlenül a böngészőben is megtekinthetőek – ehhez nem szükséges azokat letölteni az asztalra. A megfelelő böngészőbővítmény telepítéséhez Adobe Reader szükséges. A bővítmény telepítését követően bármely, a SharePoint Online dokumentumtárban tárolt vagy listaelemekbe mellékletként beágyazott PDF-fájl megnyitható közvetlenül a böngészőből.

Nagy méretű MP4-fájlok adatfolyam-továbbítása

örömmel jelentjük be, hogy a SharePoint Online könyvtárban tárolt MP4-fájlok adatfolyam-továbbítása sokkal gyorsabban elindul a teljes fájl előzetes letöltése nélkül. A teljes fájl letöltése bizonyos esetekben késést és/vagy felesleges pufferelést okozhat. Ez az új funkciófejlesztés nagyban javítja az MP4-fájlok lejátszását.

vissza a tetejére

Szeptember

Jelszólejárati értesítések az Outlook alkalmazásban

Az Outlook 2007 és 2010 alkalmazás mostantól jelszólejárati értesítéseket biztosít a felhasználóknak. Ezek az előzetes figyelmeztetések bizonyos, a rendszergazda által beállítható időközönként felugró üzenetként jelennek meg. Tartalmaznak a Microsoft Online portálra mutató hivatkozásokat (URL-címeket) is, ahol a felhasználók megváltoztathatják/frissíthetik a jelszavukat. Az Outlook alkalmazás kilép, ha a felhasználó a „Nem” lehetőségre kattint. A felhasználó továbbra is hozzá tud majd férni beérkezett üzeneteihez, de az Outlook „jelszó szükséges” üzenetet jelenít meg, és az új levelek szinkronizálása nem történik meg. A már lejárt jelszóval rendelkező felhasználókat az Outlook villogó hibaüzenettel értesíti.

A tartományellenőrzési útmutatók képernyőfelvételekkel bővültek

Egy egyéni tartomány Office 365 szolgáltatással való használatához a rendszergazdáknak szerkeszteniük kell a DNS-rekordokat a tartomány tulajdonjogának ellenőrzéséhez. Az Office 365-portálok végigvezetik a rendszergazdákat az ellenőrzési folyamaton, ismertetve a népszerűbb tartományregisztrálóknál elvégzendő konkrét lépéseket. A lépések mostantól képernyőfelvételeket is tartalmaznak, amelyek illusztrálják az elvégzendő feladat pontos helyét a regisztráló webhelyén.

Regisztráló-specifikus utasítások a DNS-rekordok létrehozásához

Részletes útmutatók érhetőek el mostantól, hogy segítsék az Office 365-rendszergazdákat a DNS-rekordok létrehozásában a népszerű tartományregisztrálóknál. Korábban, a regisztráló-specifikus utasítások a DNS-konfigurálás első lépéséhez voltak elérhetőek (a tartomány tulajdonjogának ellenőrzése). Mostantól az utasítások magukban foglalják az MX, SRV, TXT és CNAME típusú rekordok konfigurálásának teljes folyamatát.

További információ:
A rendszergazdák az új útmutatókat a DNS-rekordok létrehozása az Office 365 szolgáltatáshoz című súgótémakörben találják.

vissza a tetejére

Augusztus

Office 365-támogatás Shibboleth rendszerekhez

Mostantól támogatott a Shibboleth rendszerek (a SAML 2.0 egyik megvalósítása) integrálása az Office 365 rendszerrel. Ez lehetővé teszi az informatikai rendszergazdáknak, hogy egyszeri bejelentkezési élményt biztosítsanak Active Directory-felhasználóiknak a Shibboleth identitásszolgáltatót biztonságijogkivonat-szolgáltatásként (STS) használva.

További információ:
További részletekért olvassa el a következő TechNet dokumentációt.

vissza a tetejére

Július

Felhasználók helyreállítható törlése funkció

Az Office 365 rendszergazdák mostantól helyreállíthatják a törölt felhasználókat egy egyszerű listából a törlést követő 30 napon belül. Ez igen hasznos funkció, mivel így az Office 365 rendszergazda könnyen megoldhat olyan eseteket, amikor például egy felhasználó véletlenül lett törölve, vagy egy alkalmazottat újra foglalkoztatni kezdtek.

További információ:
A Microsoft Office 365 nagyvállalatoknak szolgáltatásban fiókkal rendelkező felhasználók törléséről és helyreállításáról a Felhasználók törlése és visszaállítása című cikkben olvashat bővebben.

Fejlesztések a felhasználónév és a SharePoint Online szolgáltatás közötti szinkronizálás terén

A felhasználónév előtt esetenként további karakterek voltak láthatók, amikor a név különféle SharePoint Online-webhelyeken (Saját webhely, Csoportwebhelyek, vállalati portál stb.) jelent meg, a következőhöz hasonló formában: i:0#f|tagság. A felhasználónév szinkronizálásának fejlesztése növeli annak valószínűségét, hogy egy felhasználó neve ezen további karakterek nélkül jelenjen meg.

Lync-to-phone*

A Lync-to-phone felhasználói bármely telefonszámra kezdeményezhetnek vagy bárhonnan fogadhatnak hívást laptopjukon vagy okostelefonjukon egy szerződéses partnertől külön megvásárolt hívásszolgáltatáson keresztül. A Jajah, a Telefonica egyik leányvállalata az első elérhető partner. A telefonhívások biztosításán kívül a Lync-to-phone lehetővé teszi egyetlen munkahelyi telefonszám használatát a felhasználók laptopján, okostelefonján és táblagépén (az eszközökre telepített Lync-ügyfél segítségével). A Lync-to-phone szolgáltatással a telefonálás az egységes kommunikációs élmény szerves részévé válik a szöveges üzenetek, a jelenléti funkció, a videohívások és a webkonferenciák mellett.
*Ez a frissítés kezdetben csak az Egyesült államokban és az Egyesült Királyságban élő ügyfelek számára lesz elérhető.

További információ:
További információért olvassa el a Connect Lync Online to the telephone network (A Lync Online csatlakoztatása a telefonhálózathoz) című súgócikket
vissza a tetejére

Június

Lync 2010 for iPad 1.5

Frissült a Lync 2010 for iPad mobilügyfél, amely mostantól együttműködési szolgáltatásokat biztosít a Lync-értekezletekben. A frissítés a következőket teszi lehetővé a Lync 2010 for iPad felhasználói számára: feltöltött Microsoft PowerPoint-bemutatók megtekintése egy ütemezett Lync-értekezlet keretében, az értekezletre meghívott résztvevők listájának megtekintése, valamint értesítés fogadása az értekezleten megosztott egyéb tartalomtípusokról. A frissítés már elérhető az iTunes alkalmazás-áruházban.

Az Office 365 globális elérhetősége: 46 új ország

Az Office 365 az alábbi 46 új országban érhető el: Algéria, Argentína, Azerbajdzsán, Bahrein, Belarusz Köztársaság, Bulgária, Horvátország, Dominikai Köztársaság, Ecuador, Egyiptom, Salvador, észtország, Guatemala, Izland, Indonézia, Jordánia, Kazahsztán, Kenya, Kuvait, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság, Málta, Montenegró, Marokkó, Nigéria, Omán, Pakisztán, Panama, Paraguay, Katar, Szaúd-Arábia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Dél-afrikai Köztársaság, Srí Lanka, Tajvan, Thaiföld, Tunézia, Törökország, Egyesült Arab Emirátusok, Ukrajna, Uruguay és Venezuela.

Az Office 365 globális elérhetősége: 11 új nyelv

Nyelvi támogatást kapott a bolgár, a horvát, az észt, a lett, a litván, a szerb (latin betűs), a szlovák, a szlovén, a thai, a török és az ukrán nyelv.

Az Exchange több postaládában történő keresés funkciójának felhasználói felülete már 5000 postaládában való keresést támogat

A kereshető postaládák száma 50-ről 5000-re nőtt a több postaládában történő keresés felhasználói felületén és a PowerShell „új postaláda-keresés” esetében egyaránt. A „postaláda-keresés” képesség továbbra felső korlát nélkül használható a postaláda-keresésekhez az Exchange Online szolgáltatásban.

További információ:
További részletekért olvassa el a Create a New Multi-Mailbox Search (új több postaládára kiterjedő keresés létrehozása) című súgócikket
vissza a tetejére

Május

FISMA az Office 365 számára

Az Office 365 megkapta a működési jogosultságot (Authority to Operate, ATO) a szövetségi információbiztonság kezelésével kapcsolatos törvény (Federal Information Security Management Act, FISMA) szerinti működéshez a Broadcasting Board of Governors testülettől, létrehozva egy folyamatot a szövetségi ügynökségek számára információkezelési rendszereik biztonságának tanúsítására és akkreditálására.

vissza a tetejére

április

Nincsenek értesítések

vissza a tetejére

Március

Office 365 megosztott postaládák eszköz

A megosztott postaládákat most már egy új, grafikus felhasználói felületen alapuló Office 365 megosztott postaládák eszköz segítségével lehet létrehozni és konfigurálni. Ehhez le kell tölteni az Office 365 megosztott postaládák eszközt, létre kell hozni egy biztonsági csoportot, és hozzá kell adni a tagokat, majd megosztott postaláda létrehozásához és konfigurálásához futtatni kell az eszközt. A megosztott postaládák létrehozásához és konfigurálásához korábban a PowerShell használatára volt szükség.

Frissített Exchange Deployment Assistant, amely tartalmazza a hibrid konfiguráló varázslót*

Megtörtént az Exchange Server Deployment Assistant (ExDeploy) frissítése, amely most már támogatja hibrid telepítések konfigurálását az Exchange 2010 SP2 hibrid konfiguráló varázslóval. Az első forgatókönyv kibővítése a hibrid telepítést alkalmazó Exchange 2003 szervezetekre helyezi a hangsúlyt, és új dokumentációt, diagramokat, ellenőrző listákat, valamint körülbelül 50 ritkább, kézi végrehajtást igénylő lépést tartalmaz.
*A teljes Exchange Server Deployment Assistant frissítések az Exchange 2007 és az Exchange 2010 szolgáltatásokhoz 2012 júniusában várhatók.

Több bérlőt támogató nyelvi csomagok az Office-előfizetésekhez

Az ügyfelek most ingyenes, több nyelvet támogató csomagokat tölthetnek le az Office-előfizetésükhöz, ezáltal a felhasználók könnyebben válthatnak az előnyben részesített nyelvre az Office-előfizetésüknél. Ezenkívül a csomagok csökkentik a hálózati terhelést és a felhasználók számára a telepítéshez szükséges időt. Keresse meg a „Nyelvi csomagok letöltése” hivatkozást a Letöltések oldal Erőforrások szakaszában.

Az Office 365 támogatja a POP- és az IMAP-kapcsolódást az Outlook 2003 alkalmazáshoz

Az Office 365 már támogatja a POP- és az IMAP-kapcsolódást az Outlook 2003 alkalmazáshoz. Ne feledje azonban, hogy az Outlook 2003 alkalmazáshoz POP vagy IMAP protokollal kapcsolódó ügyfelek a következő korlátozásokat tapasztalhatják: nem támogatott a naptár használata, nincs szabad/foglalt jelzés, nincs globális címlista, nincsenek leküldéses e-mailek, és ha a kapcsolódás POP protokollal történik, minden üzenet letöltődik az ügyfélszámítógépre, és a rendszer nem végez szinkronizálást több számítógép és eszköz között (például laptopok és telefonok között).

Az Exchange ActiveSync (EAS) mobiltelefonokhoz hozzá lett adva az Exchange Online Kioszk csomaghoz*

Az Exchange Online Kioszk felhasználói most igénybe vehetik a szolgáltatást bármilyen okostelefonnal, amely támogatja az Exchange ActiveSync szolgáltatást, ideértve a Windows Phone, az iPhone, az Android telefonokat és a Nokia telefonokat (Symbian). Azoknak a felhasználóknak azonban, akiknek az Exchange ActiveSync támogatására táblaszámítógépeken van szükségük, például iPad vagy Android táblaszámítógépeken, olyan termékváltozatra kell frissíteniük, amely tartalmazza az Exchange 1. csomagot vagy az Exchange 2. csomagot. Az Exchange Online Kioszk ára nem változik.
*Ezt a frissítést az ügyfelek a következő néhány hónap folyamán fogják megkapni. Várakozásaink szerint a frissítést 2012 júniusáig minden ügyfél meg fogja kapni.

Az Exchange Online Kioszk csomag e-mail tárterülete megnövekedett 500 MB-ról 1 GB-ra*

Az alacsonyabb tárolási költségek következtében megemeltük a postaláda korlátját az Exchange Online Kioszk csomag felhasználói számára 500 MB-ról 1 GB-ra. Az Exchange Online Kioszk ára nem változik.
*Ezt a frissítést az ügyfelek a következő néhány hónap folyamán fogják megkapni. Várakozásaink szerint a frissítést 2012 júniusáig minden ügyfél meg fogja kapni.

vissza a tetejére

Február

A tárterületkvóta korlátja növekszik a 10 500 vagy annál több munkaállomással rendelkező ügyfelek számára

A 10 500-nál több munkaállomással rendelkező ügyfelek mostantól akár 25 TB mennyiségű adatot is fogyaszthatnak az előző 5 TB-os korlát helyett. Ez a növekedés megfelel egy 55 000 munkaállomásos bérlő számára elérhető adatmennyiségnek.

Szolgáltatásjegy az átviteli szabály korlátjának emeléséhez

A rendszergazdák most küldhetnek szolgáltatásjegyeket, ha szeretnék a szervezet számára a bérlőnkénti átviteli szabályok korlátját és az átviteli szabályonként hozzáadható címzettek korlátját 100 fölé emelni.

Javított képesség a SharePoint Online szolgáltatásban a SharePoint-csoportwebhelyek helyreállítására

A nagyvállalati ügyfelek most teljes webhelycsoportokat állíthatnak vissza mindössze néhány kattintással. A SharePoint Online – Felügyeleti központnak ez a javítása azért jelentős, mert így a véletlenszerű törléseket könnyen vissza lehet állítani.

Kibővített nagyvállalati címtár-szinkronizálás a SharePoint Online szolgáltatásban

A Microsoft megemelte az Office 365 szolgáltatásban a címtár-szinkronizálási korlátot, hogy fogadhasson bármilyen méretű ügyfelet; ez azt jelenti, hogy a sok felhasználóval rendelkező nagy ügyfelek most létesíthetnek SharePoint Online szolgáltatást.

Javított PDF-támogatás a SharePoint Online szolgáltatásban

A PDF-fájlokat most meg lehet nyitni közvetlenül az Adobe Reader alkalmazásban, anélkül, hogy először le kéne azt tölteni a számítógépre. A PDF-fájl tárolása a SharePoint Online dokumentumtárában történik, és nem szűnik meg vele a kapcsolat a megtekintésekor és szerkesztésekor.

Külső megosztás: meghívás vállalati e-maillel*

A külső felhasználók most használhatják a vállalati e-mail címüket a hitelesítésre, ha meghívják őket egy webhelycsoportba. A Windows LiveID lehetővé teszi a külső felhasználók számára, hogy társítsák a vállalati e-mail címüket (pl. user@contoso.com) a LiveID rendszerrel. Az Office 365-ügyfelek meghívhatják a partnereiket és az ügyfeleiket a külső megosztott webhelyekre az elsődleges e-mail fiókjukkal. Ha ez az e-mail társítva van a LiveID rendszerhez, akkor a külső felhasználó bejelentkezhet az elsődleges felhasználónevével és jelszavával.
*Ezt a frissítést az ügyfelek a következő néhány hónap folyamán fogják megkapni. Várakozásaink szerint a frissítést 2012 májusáig minden ügyfél meg fogja kapni.

A görgethető adatmegőrzés önkiszolgáló módon konfigurálható a PowerShell eszközzel

A görgethető adatmegőrzés most egy önkiszolgáló funkció, amely a PowerShell eszközzel konfigurálható. Régebben ehhez a rendszergazdáknak szolgáltatásjegyet kellett küldeniük.

További információ:
A peres eljárás miatti tartásba helyezésről olvassa el a Postaláda peres eljárás miatti tartásba helyezése című weboldalt.

vissza a tetejére

Január

Ügyféloldali rögzítés a Lync alkalmazásban

A bérlői rendszergazdák most engedélyezhetik vagy letilthatják az ügyfelek által végzett rögzítést. Ha engedélyezve van, a felhasználók rögzíthetik a Microsoft Lync 2010 beszélgetéseit és értekezleteit, továbbá a hangot, a videót, a csevegést (IM), az alkalmazásmegosztást, a Microsoft PowerPoint-bemutatókat, a rajztáblát és a Lync 2010-munkamenetek lekérdezési részeit. A rögzített anyagok menthetők Windows Media-formátumban, és ugyanúgy lejátszhatók, ahogyan a Lync-beszélgetés vagy -értekezlet során elhangzottak.

A Lync Online-vezérlőpult javításai

A Lync Online-vezérlőpult segítségével a rendszergazdák most további ellenőrzést gyakorolhatnak a Lync Online-környezet fölött, ideértve a jelenléti adatvédelmi módot, a mobiltelefonos értesítéseket, és a betárcsázós konferenciahívások beállításait.

SSAE 16 (Statements on Standards for Attestation Engagement – Tanúsítási szabványokra vonatkozó közlemények) I. típusának való megfelelés

Az AICPA (American Institute of Certified Public Accountants – Amerikai okleveles könyvvizsgálók intézete) az SAS70 szabványt az SSAE16 szabvánnyal váltotta fel.

Microsoft Exchange PST Capture

A PST Capture funkció segítségével a felhasználók most felderíthetik az Outlook személyes mappa (.pst) formátumú fájlokat, majd importálhatják az Exchange Server kiszolgálóra és az Exchange Online szolgáltatásba. A PST Capture segítségével a szervezetek nagyobb ellenőrzést gyakorolhatnak az e-mail adattárolók fölött az Exchange szolgáltatásba történő áthelyezéssel. A PST Capture ügynökök a célszámítógépekre telepíthetők, így a rendszergazdák most a PST Capture konzoljának segítségével meghatározhatják, hogy hol találhatók a .pst-fájlok, és hogy ki a fájl tulajdonosa. Ezután azok közvetlenül importálhatók az elsődleges postaládába vagy a társított archívum postaládába.

Research In Motion BlackBerry Business Cloud Services (BBCS) a Microsoft Office 365 szolgáltatáshoz

A Research In Motion (RIM) vállalat most BlackBerry Business Cloud Services szolgáltatást üzemeltet a Microsoft Office 365 rendszerhez, amely kiterjeszti a Microsoft Exchange Online szolgáltatást a BlackBerry okostelefonokra, és saját felügyeletű BlackBerry-telepítéseket tesz lehetővé a felhőben. A RIM BBCS szolgáltatása széleskörű és rugalmas önkiszolgáló felügyeleti funkciókat kínál a szervezetek BlackBerry-kezelési stratégiájának támogatásához. Az Office 365 csomag vagy a különálló Exchange Online jelenlegi közép- vagy nagyvállalati előfizetői részére további díj fizetése nélkül érhető el, és a BlackBerry okostelefonokkal vállalati vagy fogyasztói adatcsomagok esetén működik.

RSS-hírcsatorna az állapotjelző irányítópulthoz

Az állapotjelző irányítópult új RSS-hírcsatornája az Office 365 rendszergazdái számára valós idejű hozzáférést biztosít a szolgáltatási incidensekre és tervezett karbantartásokra vonatkozó információkhoz. Az RSS-hírcsatorna új esemény hozzáadásakor vagy egy létező esemény frissítésekor minden alkalommal frissül. Az RSS-hírcsatornára a Rendszergazda oldalon iratkozhat fel. Ezt követően kattintson a bal oldali ablaktábla Támogatás területén a Szolgáltatás állapota elemre. Ezután kattintson az állapotjelző irányítópult RSS-feliratkozás hivatkozására.

Ügyfelekre lebontott állapotjelzés az állapotjelző irányítópulton

Javult az állapotjelző irányítópulton keresztül biztosított adatok pontossága. Az állapotjelző irányítópulton a Lync Online és az Exchange Online szolgáltatásról közzétett információk most a szolgáltatási incidensek és események által közvetlenül érintett, meghatározott ügyfelekre vonatkoznak.

vissza a tetejére

December

Microsoft Dynamics CRM Online

A Microsoft Dynamics CRM Online szolgáltatás most már működik a jelenlegi Microsoft Dynamics CRM Online-piacok OSDP platformján. Ennek eredményeként az ügyfelek és a partnerek most egyetlen platformon kezelhetik a felhőalapú szolgáltatások ügyfeleit és annak számlázását.

Lync Mobile ügyfélalkalmazások

A Microsoft néhány mobilügyfél esetén most már támogatja a Lync szolgáltatás használatát, amely csevegést, jelenlét-érzékelést, egy érintéses hangkonferenciát és hívási funkciókat biztosít a Windows Phone, az iOS, az Android és a Nokia Symbian telefonokon. A Lync 2010 for Windows Phone program most elérhető a Windows Phone Marketplace webhelyén, a Lync 2010 for Android pedig az Android Market webhelyén. A más platformokhoz készült Lync Mobile ügyfélalkalmazásokat elküldtük a mobilalkalmazásaik megfelelő piactereire, és hamarosan elérhetővé válnak.

Lync Online webes ütemező

Elérhetővé vált az új, böngészőalapú eszköz, amely lehetővé teszi online értekezletek ütemezését, megfelelő hozzáférési jogokkal és szerepkörökkel.

Frissített adatvédelmi központ

Az ügyfelek visszajelzései alapján egyszerűsítettük az Adatvédelmi központban használt nyelvet, hogy könnyebb legyen részletes információkat keresni adatvédelmi és biztonsági gyakorlatunkról, és megérteni a Microsoft Online Services szolgáltatásban alkalmazott adatkezelési és adatbiztonsági gyakorlatot.

EU-s modell kikötések támogatása minden uniós országban élő ügyfél részére

Az Office 365 az első és egyetlen jelentős, felhőalapú hatékonyságnövelő szolgáltatás, amely szerződésben vállalja az EU-s modell kikötések feltételeit, amely az Európai Unió szigorú adatvédelmi követelményeinek a gyűjteménye. Az Office 365 adatvédelmi szerződése az egyes EU-s tagországok további követelményeit is tartalmazza.

További információ:
Látogasson el a Microsoft Online Services portálra, ha szeretné ezt a szerződést is felvenni a saját Office 365-szerződésébe

HIPAA/BAA (az egészségügyi biztosítás hordozhatóságáról és felelősségre vonhatóságáról szóló törvény) követelményei

Az Office 365 megfelel az egészségügyi biztosítás hordozhatóságáról és felelősségre vonhatóságáról szóló törvény (HIPAA) – az USA azon törvénye, amely megköveteli az egészségügyi szervezetektől a személyazonosításra alkalmas egészségügyi információk védelmét – üzlettársakra vonatkozó adatbiztonsági követelményeinek. Ezenkívül a Microsoft a nagyvállalati szerződésekkel rendelkező ügyfelekkel üzlettársi szerződéseket köt.

Exchange hibrid konfiguráló varázsló

Ez az új varázsló segíti egyszerűbbé tenni a hibrid telepítési folyamatot az Exchange Online funkcióinak és szolgáltatásainak – például naptár és szabad/foglalt információk megosztása, postaládák mozgatása, biztonságos e-mail forgalom és Exchange Online Archiválás – egyszerűbb konfigurálásával.

Exchange-javítások az e-mail áttelepítésekhez*

Az áttelepítési funkciókat érintő két új fejlesztés hatékonyabbá teszi az e-mailek áttelepítését.

 1. Továbbfejlesztett felügyeleti szolgáltatások: Az új Exchange Online áttelepítési irányítópult javítja a felügyeleti hatékonyságot az átállásos Exchange-áttelepítés, a szakaszolt Exchange-áttelepítés és az IMAP-alapú áttelepítés során. A bérlői rendszergazdák több kötegelt áttelepítést is ütemezhetnek, lekérdezhetik a kötegelt áttelepítések állapotára vonatkozó adatokat, felhasználónként tekinthetik meg a részletes adatokat, és a kihagyott elemek megtekintésére is lehetőségük van. A továbbfejlesztett jelentéskészítési és diagnosztikai eszközök a hibakeresés hatékonyságát is javítják.
 2. Az egyidejű áttelepítések száma: A rendszergazdák az Exchange Management Shell parancssori eszköz segítségével az áttelepítési kötegek számát akár 50-re is emelhetik.

*Ezt a frissítést az ügyfelek a következő néhány hónap folyamán fogják megkapni. Várakozásaink szerint a frissítést 2012 júniusáig minden ügyfél meg fogja kapni.

További információ:
Az e-mail áttelepítésekről további részletekért lásd Az e-mail áttelepítés áttekintése című súgócikket.

Exchange-javítások több postaládában történő kereséshez*

A felhasználók mostantól minden lekérdezésnél egy külön ablakban tekinthetik meg az eredményül kapott üzenetek és a statisztikák előnézetét. A keresési teljesítmény is javult az újból megpróbált sikertelen lekérdezések kisebb negatív hatása, valamint a méretezhetőség és a rendelkezésre állás javítása miatt.
*Ezt a frissítést az ügyfelek a következő néhány hónap folyamán fogják megkapni. Várakozásaink szerint a frissítést 2012 júniusáig minden ügyfél meg fogja kapni.

További információ:
A több postaládában történő keresésről további információkért lásd a Keresés több postaládában című súgócikket.

Exchange adatmegőrzési házirend és címkekezelés*

Továbbfejlesztettük a postaláda-megőrzési beállításokat, így könnyebbé vált a felhasználók postaládáinak kezelése a szervezetekben. A felhasználók most már használhatják az Exchange-vezérlőpult levelezésvezérlő beállításait az adatmegőrzési címkék és házirendek létrehozására és kezelésére.
*Ezt a frissítést az ügyfelek a következő néhány hónap folyamán fogják megkapni. Várakozásaink szerint a frissítést 2012 júniusáig minden ügyfél meg fogja kapni.

További információ:
Az adatmegőrzési házirendekről további részletekért lásd a Adatmegőrzési szabályok beállítása az Exchange Online alkalmazásban című súgócikket.

Exchange csoportelnevezési házirend*

A rendszergazdák most már egységesíthetik és kezelhetik a felhasználók által a szervezetben létrehozott terjesztési csoportok – vagy más néven nyilvános csoportok – neveit. Megkövetelhetik, hogy a létrehozásukkor meghatározott előtagot vagy utótagot kapjanak a terjesztési csoportok nevei, és letilthatják bizonyos szavak használatát. Ez a szolgáltatás segít a lehető legkevesebbre csökkenteni a nem megfelelő szavak használatát a csoportok neveiben.
*Ezt a frissítést az ügyfelek a következő néhány hónap folyamán fogják megkapni. Várakozásaink szerint a frissítést 2012 júniusáig minden ügyfél meg fogja kapni.

További információ:
A csoportok elnevezéséről további részletekért tekintse meg az Elnevezési házirend létrehozása terjesztési csoportokhoz című súgócikket.

Az Exchange magas rendelkezésre állási környezet javításai*

További webhelyekre terjesztettük ki az Exchange Online magas rendelkezésre állási környezetet, hogy hálózati hiba esetén nagyobb stabilitást biztosítson. A rendszergazdák és a végfelhasználók a kiszolgálónevek változását észlelhetik az URL-címekben és a protokollok beállításaiban, azonban az Outlook Web App könyvjelzőit mindez nem érinti. Az ügyfélalkalmazások és eszközök, beleértve azokat is, amelyek közvetlenül a kiszolgálói címekhez való csatlakozásra vannak beállítva, automatikusan át lesznek irányítva, amikor megtörténik a postaláda áttelepítése a legújabb szoftverre. A mobileszközök egy nagyon kis százaléka nem 100%-ban kompatibilis, és lehet, hogy újra kell konfigurálni őket a megváltozott podcímhez való csatlakozáshoz.
*Ezt a frissítést az ügyfelek a következő néhány hónap folyamán fogják megkapni. Várakozásaink szerint a frissítést 2012 júniusáig minden ügyfél meg fogja kapni.

További információ:
A kapcsolódási eljárásokról olvassa el A mobiltelefon telepítővarázslója című súgócikket.

Az Outlook Web App az Internet Explorer 9 alkalmazásmódjában*

Az Outlook Web App alkalmazást most a tálcára lehet rögzíteni az Internet Explorer 9 alkalmazásmódjával. Ezzel a funkcióval lehetővé válik a felhasználók számára, hogy egyetlen kattintással indítsák el az Outlook Web App alkalmazást, és használat közben kevesebb dolog vonja el a figyelmüket, mivel az alkalmazás el van választva a többi böngésző-munkamenettől. Kis méretűre csökkentett vagy rejtett állapotban is értesíti a felhasználókat a beérkező e-mailekről és csevegésekről, valamint a tálcáról gyorsan elérhetővé teszi az Outlook Web App gyakori parancsait.
*Ezt a frissítést az ügyfelek a következő néhány hónap folyamán fogják megkapni. Várakozásaink szerint a frissítést 2012 júniusáig minden ügyfél meg fogja kapni.

A feladók fotóinak megjelenése az Outlook Web App alkalmazásban*

A felhasználók most társíthatják a szervezet felhasználóinak nevét az arcokkal, mivel az e-mailekben a feladók adatai mellett fotók jelennek meg. Alapértelmezés szerint a fotók megjelenítése engedélyezett, de a rendszergazdák a funkció letiltásához módosíthatják az Outlook Web App-postaládák házirend-beállításait.
*Ezt a frissítést az ügyfelek a következő néhány hónap folyamán fogják megkapni. Várakozásaink szerint a frissítést 2012 júniusáig minden ügyfél meg fogja kapni.

A rendszergazdák frissíthetik a saját felhasználónevüket

A rendszergazdák tartomány felvételét követően most már frissíthetik a saját aliasukat. Régebben a rendszergazdáknak másik rendszergazda felhasználó segítségére volt szükségük ehhez a módosításhoz, vagy egy felhasználói fiók esetén létre kellett hozniuk még egyet. A feladat elvégzéséhez jelentkezzen be az Office 365 rendszerbe, és lépjen a felhasználók kezelésére szolgáló felületre. Válassza ki a felhasználónevét, és kattintson a Szerkesztés parancsra. A Szerkesztés ablakban módosíthatja a felhasználónevét az azönneve@azönvállalata.onmicrosoft.com címről az azönneve@azönvállalata.com címre. Miután rákattintott a Mentés gombra, ki, majd ismét be kell jelentkeznie a módosítás véglegesítéséhez.

A Microsoft Online Services ID azonosító rövidítése felhasználói azonosítóra változik

A termék és a regisztrációs lapokon módosítottuk a „Microsoft Online Services ID azonosító” (MOS ID) szöveget a „Felhasználói azonosító” kifejezésre, hogy csökkentsük az MOS ID jelentésével kapcsolatos félreértéseket.

vissza a tetejére

November

Az Office 365 globális kiterjesztése: 22 új ország

Az Office 365 próbaverziói 22 új országban váltak elérhetővé: Argentína, Bulgária, Horvátország, Egyiptom, észtország, Izland, Indonézia, Kuvait, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Málta, Katar, Szaúd-Arábia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Dél-afrikai Köztársaság, Tajvan, Törökország, Ukrajna és Egyesült Arab Emirátusok.

Az Office 365 globális kiterjesztése: Oroszország és Korea

A régebben csak nagyvállalati szerződések keretében vagy szindikátusi partnereinken keresztül elérhető Office 365 rendszer próbaverziói és kereskedelmi verziói most közvetlenül a Microsoftnál állnak rendelkezésre Oroszországban és Koreában is.

önkiszolgáló jelszóátállítás rendszergazdáknak

A rendszergazdák most már átállíthatják a saját jelszavukat egy szöveges (SMS) üzenet és másodlagos e-mail cím segítségével. A rendszergazdai jelszó átállításának működéséhez előzőleg meg kellett adnia egy szöveges (SMS) üzenetek fogadására alkalmas telefonszámot és egy másodlagos e-mail címet. Az e-mail címnek különböznie kell az Office 365 rendszerben használt e-mail címtől. (Ha nem tud bejelentkezni az Office 365-fiókjába, az erre a címre küldött e-maileket nem tudja lekérdezni.) Ha még nem adta meg ezeket az adatokat, a Rendszergazda hivatkozásra kattintva lépjen a felhasználók kezelésére szolgáló felületre, majd a Kezelés felületen kattintson a Felhasználók elemre. A Beállítások lapon írja be az e-mail címet a Másodlagos e-mail cím mezőbe. A Tulajdonságok lapon adja meg a mobiltelefonszámot a Mobiltelefon mezőben.

A jogosultsági forrás átvitele

Ez a frissítés lehetővé teszi az Office 365 rendszergazdái számára a címtár-szinkronizálás inaktiválását és újraaktiválását, hogy válthassanak a felhasználók fő információforrásának helyi vagy felhőben történő kezelése között. Régebben, amikor az ügyfelek az Office 365 áttelepítési varázsló segítségével aktiválták a címtár-szinkronizálást a felhasználói adatok felhőbe történő szinkronizálásához, a támogatási szolgálat hívása nélkül nem tudtak visszatérni a felhasználói adatok helyszíni Active Directoryban történő kezeléséhez.

Lync-ügyfélalkalmazás Mac számítógéphez

Azok az ügyfelek, akik az Office for Mac 2011 Standard alkalmazás tulajdonosai, és felhasználói jogosultsággal rendelkeznek a Lync for Mac 2011 alkalmazásban, most az Office 365 letöltési felületén letölthetik a Lync for Mac ügyfélalkalmazást. A Lync for Mac 2011 segítségével a Mac-felhasználók megtekinthetik a munkatársaik online jelenléti állapotát, mialatt az Outlook programmal dolgoznak, vagy együttműködnek Office-dokumentumok készítésében. Gyors csevegőüzenet küldését, videocsevegés indítását vagy az Outlook for Mac 2011 alkalmazás segítségével online értekezlet ütemezését is lehetővé teszi.

További információ:
További tudnivalók a Lync for Mac licenceléséről itt olvashatók.

Egyesített letöltési lap Mac számítógépekhez

A Mac-felhasználók részére most rendelkezésre áll egy egyesített letöltési hely, ahol letölthetik az Office for Mac asztali telepítő konfiguráló szoftverét és a Lync for Mac 2011 alkalmazást. A letöltések beszerzéséhez jelentkezzen be Office 365-fiókjába, és látogasson el a letöltési felületre.

Hivatalos támogatás az OS X Lion rendszerhez

Az Office 365 rendszer most már hivatalosan is támogatja az OS X Lion operációs rendszert.

Fejlesztések a „Tartomány felvétele” funkcióban

Javítottuk a Tartomány felvétele funkció működését a tartomány-újradelegálási folyamat tisztázásával, és a vonatkozó súgótémakörökre mutató, kontextustól függő hivatkozások biztosításával.

Ügyfelek hozzáférés-vezérlésének javítása

Javítottuk az ügyfélhozzáférés-vezérlést, hogy az Office 365 rendszergazdái a külső ügyfélszámítógép IP-címe alapján blokkolhassák az Office 365 rendszer külső hozzáférését. Ez a művelet az Exchange Active Sync kivételével minden külső hozzáférést blokkol az Office 365 rendszerhez; a művelet blokkol minden más ügyfelet, például az Outlook programot. A passzív böngészőalkalmazások, például az Outlook Web Access vagy a SharePoint Online kivételével minden külső hozzáférést is blokkol az Office 365 rendszerhez.

Címtár-szinkronizáló eszköz – 64 bites támogatás

Nagyvállalati ügyfeleink részére mostantól elérhető a címtár-szinkronizáló eszköz 64 bites verziója. A 64 bites verzió emellett a telepítő futtatásakor felhasználói beavatkozás nélkül telepített Forefront Identity Manager (FIM) 2010 alkalmazást használja alapul szolgáló szinkronizáló motorként. A címtár-szinkronizáló eszköz 64 bites verziója ugyanúgy működik, mint a meglévő 32 bites szoftververzió, az egyetlen különbség, hogy a több erdőből álló Active Directory használata nem támogatott.

önkiszolgáló hibaelhárító támogatóeszköz

Az új önkiszolgáló hibaelhárító támogatóeszköz egy átfogó, önsegítő megoldás, amelynek segítségével az ügyfelek megválaszolhatják az Office 365 szolgáltatáscsomagra vonatkozó esetleges kérdéseiket vagy megoldhatják az azzal kapcsolatos problémákat. A hibaelhárító kiemeli a kulcsfontosságú terméktámogatási problémákat, és azonnali megoldásokat kínál, hogy a felhasználóknak ne kelljen kérdéseket feltenniük a közösségnek vagy támogatáskérési jegyet küldeniük. Több száz lehetséges súgó és támogatási erőforrás található itt az Office 365 szolgáltatásaihoz (pl. súgótémakörök, cikkek, videók, wikik, blogbejegyzések stb.). Miközben végighalad a hibaelhárítási lehetőségek listáján, az eszköz dinamikusan jeleníti meg a megfelelően szűrt tartalmakat, hogy a szükséges válaszokhoz vezesse.

SharePoint Online-hozzáférés külső felhasználóknak a Windows Live ID segítségével

A Microsoft támogatást nyújt sok olyan forgatókönyv szerinti használathoz, amelyekben ön másokkal működik együtt, különösen olyanokkal, akik nem a vállalat alkalmazottai, például szállítókkal, megbízható üzleti partnerekkel, ügyfelekkel és vásárlókkal. A Windows Live ID használata most külső megosztási funkciókat tesz lehetővé a SharePoint Online szolgáltatásban, hogy a vállalatok meghívhassanak külső felhasználókat a webhelyeik megtekintéséhez és az azon keresztül történő megosztáshoz és együttműködéshez. Ez a funkció alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, de a vállalat SharePoint Online-rendszergazdája engedélyezheti a külső megosztást az egész vállalat számára. Ekkor minden egyes webhelycsoport tulajdonosa eldöntheti, hogy szeretnének-e külső megosztást. A bérlői szinten (nem előfizetésenként) minden Office 365 rendszerbeli SharePoint Online-ügyfél 50 partner-hozzáférési licenccel (PAL) rendelkezik, amelyek külső megosztásra használhatók. Az ügyfeleknek jelenleg nem kötelező 50 felhasználót meghaladó külső megosztáshoz további PAL licenceket beszerezniük, és rendelkezhetnek legfeljebb 1000 PAL licenccel is az Office 365 szolgáltatás következő fontos frissítéséig, amikor is a Microsoft dönthet úgy, hogy az a továbbiakban fizetett bővítményként lesz elérhető.
Megjegyzés: A Microsoft a meghívott külső felhasználók szolgáltatásba történő bejelentkezését Microsoft Online Services ID azonosító és/vagy Windows Live ID, beleértve a @Live.com, a @Hotmail.com, a @MSN.com felhasználóneveket, valamint a LiveID felhasználónevek helyi változatainak használatával támogatja.

A SharePoint Online szolgáltatás Business Connectivity Services (BCS) bővítménye WCF-végponttal

A Business Connectivity Services (BCS) a SharePoint Online szolgáltatásban lehetővé teszi, hogy az ügyfelek külső adatforrásokhoz csatlakozzanak a Windows Communication Foundation (WCF) Web Services végpontjain keresztül, olvasási és írási üzemmódban is. Ezek az adatforrások gyakran üzletági (LoB) alkalmazások, amelyek az ügyfelek tűzfalai mögött találhatók, vagy áthelyezték őket a felhőbe, mint az SQL Azure szolgáltatást. A SharePoint most támogatja a külső listákat és az adatoszlopokat, a WCF-összekötőkhöz a Business Data Catalogue (BDC) szolgáltatást és az ügyfél SharePoint Online – Felügyeleti központjában (bérlői szinten) particionált biztonságos tár szolgáltatást. Jelenleg a BCS szolgáltatáshoz tartozik néhány olyan összetevő, amely nem támogatott, például a külső adatkeresés, a teljes funkcionalitású ügyfélalkalmazások integrálása, a profillapok és az SQL Azure szolgáltatáshoz történő közvetlen, WCF-végpont nélküli kapcsolódás.

Javított képesség a SharePoint Online szolgáltatásban a SharePoint-webhelyek helyreállítására

A nagyvállalati ügyfelek mostantól teljes alwebhelyeket állíthatnak vissza. Ezért többé már nem kell az Office 365 támogatási szolgálatához fordulniuk visszaállítási kérelmekkel.

A SharePoint Online támogatja az IE 9 és a Chrome böngészőt

Az Internet Explorer és a Firefox régebbi verziói mellet a SharePoint Online most már hivatalosan támogatja az Internet Explorer 9 és a Chrome böngészőt. Egyszerűen indítsa el a kedvenc böngészőjét, és látogasson el a kedvenc SharePoint Online-csoportwebhelyére vagy intranetes vállalati webhelyére, dolgozzon az Office webes alkalmazásaival stb.

Az Office 365 globális kiterjesztése: Brazília

2011. november 8-tól az Office 365 próbaverziói és kereskedelmi verziói elérhetők Brazíliában.

Az Office 365 globális kiterjesztése: új nyelv támogatása

Mostantól egy új nyelv, a portugáliai portugál is támogatott.

vissza a tetejére

Október

Exchange Online-javítások a csatlakoztatott fiókokhoz

A csatlakoztatott fiókokkal rendelkező felhasználók jelenleg szinkronizálhatják az Outlook Web App (OWA) alkalmazásban lévő fiókokat, ehhez egyszerűen csak a Frissítés gombra kell kattintaniuk. Aktív OWA-munkamenetek alatt a postaládák szinkronizálásának gyakorisága megemelkedett. Továbbá a felhasználói postaládák automatikusan szinkronizálódnak, amikor bejelentkeznek az OWA alkalmazásba.

Az Office webes alkalmazásainak javítása

A népszerű Microsoft Office webes alkalmazásain számos javítást végeztünk, többek között az alábbiakat:

 • ODF-támogatás: ODF 1.1-es dokumentumok megtekintése és szerkesztése az Office webes alkalmazásaiban
 • új böngészőtámogatás: Az Office webes alkalmazásai a Chrome és az IE 9 böngészőben natív módon használhatók
 • Nyomtatás a szerkesztőből: A Word-dokumentumok szerkesztési módban is nyomtathatók, nem csak megtekintési módban
 • Excel-támogatás: Táblázatok beszúrása az Excel Web App alkalmazásban.
 • Másolás és beillesztés az Excel alkalmazásban: értékek és képletek másolása és beillesztése a kitöltőjel húzásával
 • További nyomtatási szolgáltatások: Bemutatók nyomtatása közvetlenül a PowerPoint Web App alkalmazásból
 • Szöveg szerkesztése több alakzatban: Szöveg szerkesztése több alakzatban, nem csak helyőrző alakzatokban
 • Bővített témaválasztási lehetőség: Bemutató témájának kiválasztása új dokumentum létrehozásakor
 • ClipArt támogatása: ClipArt beszúrása a PowerPoint Web App alkalmazásban

Mellékeltek előnézete az Outlook Web App alkalmazásban az Office webes alkalmazásainak javításával

Az Outlook Web App segítségével most az Office webes alkalmazásaiban is meg lehet tekinteni a mellékletek előnézetét a Microsoft Word-dokumentumok, a Microsoft Excel®-táblák és a Microsoft PowerPoint®-bemutatók esetén. Ha engedélyezve van az Office webes alkalmazásai mellékleteinek előnézete, a felhasználók az Outlook Web App alkalmazásban láthatnak egy Megnyitás böngészőben hivatkozást az Office webes alkalmazásai dokumentumtípus mellett. Ha a felhasználó a hivatkozásra kattint, megnyithatja a mellékelt dokumentumot az Office webes alkalmazásaival, hogy megtekinthesse az Office-dokumentum nagy felbontású előnézetét egy böngészőablakban.

vissza a tetejére

Júniustól szeptemberig

A SharePoint Online csatlakozhat listákhoz és dokumentumtárakhoz a Windows Phone 7.5 „Mango” frissítéssel

A „Mango” kódnevű Windows Phone 7.5 most lehetővé teszi a kis- és a nagyvállalati Office 365-ügyfelek számára is, hogy hozzáférjenek a SharePoint Online-listákhoz és -dokumentumtárakhoz a Windows Phone telefonjukkal.

Az Office 365 globális kiterjesztése: Chile

2011. szeptember 7-től az Office 365 próbaverziói és kereskedelmi verziói elérhetők Chilében.

Az Office 365 globális elérhetősége

Az Office 365 kezdetben 38 országban érhető el: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Kanada, Kolumbia, Costa Rica, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Hongkong (k.k.t.), Magyarország, India, írország, Izrael, Olaszország, Japán, Luxemburg, Malajzia, Mexikó, Hollandia, új-Zéland, Norvégia, Peru, Lengyelország, Portugália, Puerto Rico, Románia, Szingapúr, Spanyolország, Svédország, Svájc, Trinidad és Tobago, Amerikai Egyesült államok és Egyesült Királyság.

vissza a tetejére