No one has responded to this discussion for at least a year, so this information may be out of date. If you're looking for information about this topic, please search for a more recent discussion or post a new question.

Webmail works but trying to add Exchange online account on outlook for mac 2011...get error message that its the wrong Username/ Password ....PLS HELP!

  • 3 Followers
  • 13 Replies |
  • This post has 1 verified answer |
Answered (Verified) This question is answered

Hello Everybody,

I had an Imap email account with Network Solutions. Have followed all the steps the start using Exchange online.... changed the CMAP/ MX etc in Network Solutions account. Exchange online could successfully verify my NS domain name and I was able to add my old email and create a new one with my old domain but through Exchange online.

Webmail works fine and I am able to send and receive emails through this route. However, when I try to install a new "Exchange" account in Outlook for MAc 2011.

First I get a prompt saying that "Outlook was redirected to the server www.autodiscover.mycompany.com to get new settings for your account name@mycompany.com". I then allow... and i keep getting this message

If i try to go the manual route (I am in europe)

and put the server https://red002.mail.emea.microsoftonline.com

and directory https://autodiscover-red002.mail.emea.microsoftonline.com/EWS/Exchange.asmx

it then prompts me for my password again and says:

"The server for account "Mycompany" returned the error "Logon failure: unknown user name or bad password." Your username/password or security settings may be incorrect. Would you like to try re-entering your password?"

I AM GOING CRAZY.... whats the issue??? Why can i join the web portal and webmail, yet it says its a wrong LOGIN.

Could it be because it needs 72hrs and I am trying on the same day?

Thanks SO much for any help!

  • Post Points: 20
Verified Answer
  • Hi Reken

    Thanks for your message. I had indeed tried other servers and used one with the format pod.xxxxx.com something... seems to work now

    however, i am still not able to sign in the Microsoft Online services sign in. Please refer to my screen capture above.

    I am using the login boutros.n@fideminvest.com and the correct password and keep getting message above. Can you help with that?

    thanks

    PS: also does microsoft exchange online sync the calendars on blackberry... when i try to add smg on my bbry calendar using the boutros.n@fideminvest.com email (my microsoft email online login) it never actually appears on my outlook calendar....(while it works with my android)

    • Not Ranked
    • Post Points: 0
All Replies
  • Hello Everybody,

    I had an Imap email account with Network Solutions. Have followed all the steps the start using Exchange online.... changed the CMAP/ MX etc in Network Solutions account. Exchange online could successfully verify my NS domain name and I was able to add my old email and create a new one with my old domain but through Exchange online.

    Webmail works fine and I am able to send and receive emails through this route. However, when I try to install a new "Exchange" account in Outlook for MAc 2011.

    First I get a prompt saying that "Outlook was redirected to the server www.autodiscover.mycompany.com to get new settings for your account name@mycompany.com". I then allow... and i keep getting this message

    If i try to go the manual route (I am in europe)

    and put the server https://red002.mail.emea.microsoftonline.com

    and directory https://autodiscover-red002.mail.emea.microsoftonline.com/EWS/Exchange.asmx

    it then prompts me for my password again and says:

    "The server for account "Mycompany" returned the error "Logon failure: unknown user name or bad password." Your username/password or security settings may be incorrect. Would you like to try re-entering your password?"

    I AM GOING CRAZY.... whats the issue??? Why can i join the web portal and webmail, yet it says its a wrong LOGIN.

    Could it be because it needs 72hrs and I am trying on the same day?

    Thanks SO much for any help!


    • Not Ranked
    • Post Points: 0
  • By the way same thing for Microsoft Online Services Sign in for MAC.... IT doesn't recognise my login/ password...while I am able to connect to the web portal of Echange online!

    • Not Ranked
    • Post Points: 0
  • Hello Boutros,


    This is due to a Keychain issue (where the passwords are stored).


    • Run Keychain Access Open /Applications/Utilities.
    • Go to the Keychain Access Menu and drag down to Keychain First Aid.
    • Enter your login password, click 'Verify' and 'Start'.
    • You will probably get some items colored red. Click 'Repair' and 'Start'. If some items are still red, 'Repair' again.

    After this delete the entry in the keychain access and create a new profile:

    1. Open >> Applications >>Utilities >>Keychain Access
    2. In the application, look for the corresponding entry and delete it (to allow Outlook to recreate a fresh new one).

    Thanks and Regards,

    Surya Begum.

    http://webteksolutions.co.uk/

    http://www.office365-support.com/

     

    • Top 150 Contributor
    • Post Points: 0
  • Hi Boutros,

    The possible solution in Surya's reply is great. For using your vanity domain as the email address of the online mailboxes, have you configured the autodiscover CANE record properly? If you are using an Office 365 for Professionals and small business plan, and have changed the name servers to Office 365 name servers, the autodiscover record should have been created by Office 365, Otherwise, you need to manually create the record in your domain registrar. To do this, please refer to the link below:

    http://onlinehelp.microsoft.com/en-us/office365-smallbusinesses/hh416759.aspx

    After the autodiscover record created correctly, please update your Mac by Set up your Mac for Office 365, and your Outlook for Mac 2011 should be able to detect the correct server name.

    If the issue persists, please manually find the server name with the following steps:

    1. Login Outlook Web App(OWA), select the dropdown list near the top right question mark and click About.

    2. Find the server name as the style https://xxxxx.outlook.com/owa

    Regarding to the Microsoft Online Services Sign in for MAC issue, would you please capture a screenshot of the error and post it here?

    Thanks,
    Reken Liu

    • Top 25 Contributor
    • Male
    • Post Points: 0
  • Thanks a lot Reken

    I couldn't file server with the format  https://xxxxx.outlook.com/owa

    I found however a pod.wwww.com format in the pop3, imap and smtp settings. I used this one and seems to have worked?? Is that ok?

    Sign in still not working...


    heres the capture


    using boutros.n@fideminvest.com as login



    • Not Ranked
    • Post Points: 0
  • Hi Boutros,

    Apologize for the delay on response. Actually you can find the correct server name in the About page, please note the first step in my previous reply. The server name should not include the https:// and /owa. Would you please try it again?

    Thanks,
    Reken Liu 

    • Top 25 Contributor
    • Male
    • Post Points: 0
  • Hi Boutros,

    How are things going? Have the issue been resolved now?

    Thanks,
    Reken Liu

    • Top 25 Contributor
    • Male
    • Post Points: 0
  • Hi Reken

    Thanks for your message. I had indeed tried other servers and used one with the format pod.xxxxx.com something... seems to work now

    however, i am still not able to sign in the Microsoft Online services sign in. Please refer to my screen capture above.

    I am using the login boutros.n@fideminvest.com and the correct password and keep getting message above. Can you help with that?

    thanks

    PS: also does microsoft exchange online sync the calendars on blackberry... when i try to add smg on my bbry calendar using the boutros.n@fideminvest.com email (my microsoft email online login) it never actually appears on my outlook calendar....(while it works with my android)

    • Not Ranked
    • Post Points: 0
  • Hi Boutros,

    Glad to hear the Outlook for Mac 2001 is working now. As far as I know, there isn't any tools like Microsoft Online services sign in for Mac users in Office 365. Is that for BPOS? The Sign-In Assistance tool in Office 365 is only for Windows. Please look at Description of Microsoft Online Services Sign-In Assistant (MOS SIA).

    The syncing service between Exchange Online and blackberry is hosted by BlackBerry. Currently it is only available for Office 365 E plan users. If you have an Office 365 E plan subscription, you can contact BlackBerry support for this issue.

    Overall site for information on RIM BBCS:  www.blackberry.com/cloudservices

    BlackBerry Business Cloud Services Support: http://us.blackberry.com/support/software/cloudservices.jsp

    Thanks,
    Reken Liu

    • Top 25 Contributor
    • Male
    • Post Points: 0
  • Hi Boutros,

    Do you have any other questions? If so, please feel free to post back.

    Thanks,
    Reken Liu

    • Top 25 Contributor
    • Male
    • Post Points: 0
  • Hi Reken

    No... I still have the same question.... there is indeed a sign in assistant for Microsoft Online for MAC.

    You can get it here: www.microsoft.com/.../details.aspx

    Still doesn't explain why my username and password are not recognised by this software (refer to my capture above)

    still using login boutros.n@fideminvest.com

    thanks

    • Not Ranked
    • Post Points: 0
  • Hi Boutros,

    I have confirmed that this tool is not used for Office 365, and it is used for the previous Microsoft Online services(BPOS). Please feel free to uninstall it.

    Thanks,
    Reken Liu

    • Top 25 Contributor
    • Male
    • Post Points: 0
  • Hi Boutros,

    Do you have any other questions? If so, please don't hesitate to post back.

    Thanks,
    Reken Liu

     

    • Top 25 Contributor
    • Male
    • Post Points: 0
Page 1 of 1 (14 items)